Време е за ИКЕА - тема 43

• 42 973
  • 741
  •   3
Отговори
# 405
  • Разпиляна във въображението
Чудесно е, че възобновиха хъбовете. Днес ми пристигат етажерките KALLAX, перваз за кухня и няколко кутии. Лесно и удобно. Не ми се ходеше до София и да ги "влача" до нас.

Някой ползвал ли е продуктите им за кожа за мебели?

# 406
  • София
Някой купувал ли е наскоро мебели от серията Беста?
Търся скорошни отзиви.
Тия дни сглобихме шкаф, няма нищо общо с купувани отпреди.
Клати се навсякъде, сложили са пластмасови крепежни елементи.
И се чудя нашата бройка ли е дефектна или качеството съвсем избяга.

# 407
  • In transit
Драго, сега като спомена Dvala, последния чаршаф, който си купих от Икеа е различен от старите ми. Явно са сменили фирмата и качеството...този много се и сви, едвам го побирам на матрака, хем сегашния ни е по-нисък от стария.

# 408
  • Deutschland/HE
И при мен се случи същото с тези чаршафи Sad Пералня на 60градуса, сушилня памук и е чувствително по-малък.

# 409
  • In transit
Да, а старите които имам от същата серия бяха чувствително по-големи и матрак с дебелина 31 см се побираше идеално. Всички пера на 60С, така, че просто памукът е калпав.

# 410
  • Варна
Относно спалното бельо: Отскоро сме с Nasselklocka - плик, калъфки и долен, както и Nattjasmin - долен чаршаф и калъфки. Доволна съм от качеството, много приятен на допир.

# 411
  • София
Някой купувал ли е наскоро мебели от серията Беста?
Търся скорошни отзиви.
Тия дни сглобихме шкаф, няма нищо общо с купувани отпреди.
Клати се навсякъде, сложили са пластмасови крепежни елементи.
И се чудя нашата бройка ли е дефектна или качеството съвсем избяга.
Не знам - аз слушах сума ти време за Пакс и купих един 236/50/35см ми едвам го сглобихме и закрепихме - толкова паянтов ми се стори, че се отказах да сменям старите гардероби в спалнята от нормално ПДЧ. Не знам, но ми се струва, че качеството на всичко рязко е спаднало.

# 412
Бял PAX ли беше? Другите цветове, особено дървесното, са много по-стабилни. Белият е нежен при сглобяване, особено кантовете, но след това при използване също е здрав.
Със сигурност не е най-най, но е оптимален вариант като качество и цена.

# 413
Аз бях писала преди няколко години в темата по повод драстичния спад на икейското качество. Конкретният повод беше едно Били, което купих за стаята на сина ми през 2021 г., сравнено с друго Били от 2008 г. Нищо общо с едновремешното. Вчера сглобявахме една етажерка Омар - металът изглежда отвратително, нищо общо с двете стари, които имаме. Вече не помня каква серия е гардеробът в стаята на детето, но рафтовете толкова не опират до гърба, че цял сгънат тишърт може да се изхлузи. Да не говорим колко симпатични и разнообразни цветове имаха навремето. Сега нищо. Моделите също стават все по-постни. Много развиха кухните, но останалото е все по-зле - прекалено базово ми идва вече.

# 414
  • София
Напълно подкрепям мнението на katri. Почитател съм на ИКЕА, но последната мебел, което сме купували, е един бял PAX на 220 см през 2019г, за коридора. Добре си е като качество.
Наскоро ходих, купувах си разни кухненски неща и разглеждах подробно спалните. И ми направи впечатление влошеното качество на всички. Тънки плоскости, паянтови, плитки и нефункционални чекмеджета...пълно разочарование! Абсолютно ги изключвам като вариант!

# 415
При все, че почти всичко купувам от Икеа, спалните им нещо не са моето като визия. Един единствен модел харесвам на външен вид -TUFJORD тапицирана

# 416
  • София
Моят Пакс е дървесен светъл не е от белите и пак е зле - клати се, нищо не му държи конструкцията, гърба е хартийка, а поради наклона в антрето (за там ми трябваше) се спука отдолу още на 3-тия ден, та го подпрях с плочка. Той не е виновен за наклона, но чак пък толкова да е крехък. Ми старите ми 25 годишни не са по - зле от него. Тогава защо да давам напразно пари да ги сменям при положение, че с нищо няма да е по - добър от тях.

# 417
  • Разпиляна във въображението
Вчера получих три етажерки KALLAX. Бързо ги сглобихме, много съм доволна.

# 418
Дайте идея какво да сложа над един Икеиски гардероб. Кутии? Надстройка някаква? Разстоянието е ширина 117/височина 60/дълбочина 48.

# 419
Красота ли се търси или максимално използване на пространството?

Общи условия

Активация на акаунт