Време е за ИКЕА - тема 43

• 42 690
  • 735
  •   3
Отговори
# 180
Защо не пишеш на икея да видиш какво ще отговорят..каква е идеята.

Аз лично не бих махала. Ние спим на несъбличащи се матраци. С протектори които перем.

# 181
И аз тъкмо това щях да кажа - по-добре да се купуват протектори вместо да се чудиш като свалиш калъфа как ще го облечеш после. Че така като чета из последните страници това се оказва не винаги лесно.
Но при вече закупен матрак както е случая с Mikkey, то е ясно, че от недомислица са го направили така. Май-най-добре е да се викне фирма от тия дето размотават с рекламна цел едни прахосмукачки. Нали все се хвалят как па перящи били, па говорящи. Та идеята ми е да се извика такава фирма да почисти и след това вече с един хубав протектор.

То аз казвам хубав, но не знам кои са хубавите. Ние използваме едни от Юск, които се захващат с просто ластици в четирите ъгъла. Бях взела от тези по-плътничките. Отлична работа вършат.

# 182
  • In transit
Винаги съм ползвала матрака с протектори, но въпреки всичко има някакви леки петънца по повърхността, които ме дразнят. И след като се сваля калъфа, реших, че може да се пере, но ударих на камък.
Мм има едни професионални препарати за тапицерия на кола, ще пробвам с тях да го изпера на място, ама се ядосах. Sad  Сума ти пари струваше, що така тъпо е направен...

# 183
  • София
Натъкнах се на проблем. Опитах да съблека калъфа на матрак Хокасен, но се оказа, че на горната страна шевовете (на малки кръгчета, равномерно разположение по целия матрак) са пришити към дунапрена. И сега си мисля, защото ще направиш калъф, който да се сваля, а той да не може да се свали?

Тези вдълбнатини, които се виждат отгоре.

Приемам идеи?
Доста съм сигурен, макар и не на 100%, че този матрак не се пере калъфа. Тези "копчета" всъщност държат частта над пружините към калъфа. Иначе казано, дори да се сваля калъфа, не е пригоден за пране. Някъде по етикета няма ли симвор да не се пере?

# 184
  • София
Харесала съм си пердета и гледам че имат шивашка услуга за подкъсяване. Някой ползвал ли е да каже на момента ли ги подкъсяват или се взимат друг ден?

# 185
Аз съм ползвала услугата за подкъсяване на завеси. Не беше в същия ден, няколко дни по-късно бяха готови.

# 186
  • София
Аз съм ползвала услугата за подкъсяване на завеси. Не беше в същия ден, няколко дни по-късно бяха готови.

Благодаря!

# 187
Решила съм да вземем Трофаст секция за играчките на малкото ни дете, но се чудя как да комбинирам кутиите - дали ще се съберат тази 43х30х23 и тази 42х30х10 ? А ако взема и капаци - те не бъркат плъзгането на кутиите, нали?

# 188
Решила съм да вземем Трофаст секция за играчките на малкото ни дете, но се чудя как да комбинирам кутиите - дали ще се съберат тази 43х30х23 и тази 42х30х10 ? А ако взема и капаци - те не бъркат плъзгането на кутиите, нали?
Преценете колко кутии спрямо секцията, която ще вземете и вида играчки. Една дълбока заема 2 релси - на първата се закача, втората отпада заради дълбочината й. За нашата бях взела 1 дълбока за по-обемни играчки и втора за  кутията с неща за рисуване. Другите бяха плитки. В тях сортирах играчките по видове. В една побрах всичките релси и неща от дървеното влакче, една беше с Лего части, трета с играчки от шоколадови яйца и стикита, четвърта с Хот уиъл колички. Капаците не пречат на плъзгането. Имах само 1 за най--долната кутия, че повече се прашеше и тя обикновено бе и най не използваната.

# 189
  • Sofia
Аз продължавам да се оглеждам за диван/легло и да попитам дали някой има отзиви за тези кушетки:
https://www.ikea.bg/products/hemnes-kushetka-s-3-chekmedzheta-2-matraka/59559864/

Дали е удобно легло, ако се вземе вариант с хубав матрак? (поне така ми се струва, че има варианти с различни матраци)

ПП. И търся възможно най-компактна или сгъваема кухненска маса, която изглежда добре, а не твърде пластмасово Simple Smile

# 190
# 191
  • Варна
Скрит текст:
Аз продължавам да се оглеждам за диван/легло и да попитам дали някой има отзиви за тези кушетки:
https://www.ikea.bg/products/hemnes-kushetka-s-3-chekmedzheta-2-matraka/59559864/

Дали е удобно легло, ако се вземе вариант с хубав матрак? (поне така ми се струва, че има варианти с различни матраци)

ПП. И търся възможно най-компактна или сгъваема кухненска маса, която изглежда добре, а не твърде пластмасово Simple Smile

Точно същото легло с тези матраци взех за стаята на дъщерята. Удобно е за спане и като кушетка, в прекрасен жълт цвят. Имайте предвид ако ще трябва да се разтяга, че колелцата могат да се движат само по под, не може да има килим пред леглото. При нас при разтягане местим килима да не пречи. Може да е дреболия, но да се има предвид.

Още нещо - с тези два матрака става доста по-високо от диван, като се облегнете назад, краката са във въздуха Simple Smile
Трябва си повечко възглавници за облягане.

# 192
Здравейте, искам да поръчам рамка за гардероб Pax, миналия ден беше наличен, сега няма наличност от който и да е размер. Sad Според вас, дали скоро ще заредят? Някой има ли набюдения от тази серия дали се поддържа наличност?

# 193
Поддържа се редовно

# 194
  • София

Имаме отдавна това легло в стаята на детето. Купихме го с два матрака от някакви дунапрени, за да може да се ползва разгънато. Първо, както някой е отбелязал става доста високо. Второ, на мен ми беше страшно неудобно, когато спах веднъж на него, т.е на един матрак. Тези техни матраци бяха меки по моите представи и дори детето като спеше ми се струваше, че потъва леко и ще деформирам гърба му от малко. Продадох двата матрака и купих хубав твърд от едната и средно твърд от другата страна матрак от Jysk. Приключих с разгъването, но първо стана по-нормално като височина (нищо, че купих от по-високите матраци) и второ, детето от първия ден усети разликата в твърдостта и си чувстваше далеч по-удобно. Дори седенето на по-твърдия матрак стана по-комфортно от това на два меки. Определено визуално е красиво легло/кушетка, но не е комфортно, ако се търси и употреба в разгънато положение.
Допълвам: защо още, според мен, леглото не е удобно в разгънато положение? По принцип, в сгънато положение отдолу има дъски образуващи подматрачна рамка. Когато се разгъне, тези дъски се разреждат през една и на практика няма плътна подматрачна рамка. Имам проблеми с гърба, от години съм внимателна по отношение на матраци, подматрачни рамки и т.н.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 11:48 от veka

Общи условия

Активация на акаунт