Време е за ИКЕА - тема 43

• 42 702
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Нямаме от посочената кушетка, но имаме модела Flekke. Той пак е тип кушетка, но повече прилича на легло. Взехме от твърдите матраци и когато го пробвах на двойните - по-високо е от обикновен диван, но се спи удобно. Децата спаха на единичните и казаха, че е супер. Аз лично не съм ги пробвала, но те все пак са деца 🙂. Мога да им вярвам, защото правят сравнение с други легла и матраци. /най-много им харесва дивана, но той наистина е удобен за сядане, даже и за спане, но единично/

# 196
Аз тука с няколко питания.
Искам да си взема едни врати със стъкло за гардеробите Pax. Но в България има само тъмния цвят, а аз много харесах светлия. През годините съм следила доста неща от чуждите Икеи и съм установила или идват тук след много, много време, или изобщо не идват. Та обмислям дали да не си ги поръчам от чужда Икеа. Колебая се кое ли ще е по-евтино - с Габиели или дето наскоро Драго казваше с Еконт.
Притеснява ме също, че са стъкло. Еконт доколко транспортират внимателно? Личното ми впечтление е, че лашкат всичко яко без много да мислят.

Това е моделът, a в България са пуснали този цвят в по-голямата височина. Светъл има, но само от по-ниските. Обаче ние вече сме купили рамките.
Докато кликам всеки ден да зяпам тези врати обаче изведнъж установих, че при любимия ми Pax ще настанат явно драматургии. Някакъв нов размер ли се появява та има малко разлика с милиметри при някои врати?

Освен това наскоро реших да добавя още едно чекмедже с рамка 75 см към наличните. Новото беше купувано наскоро, а другите си ги имаше. Установихме, че макар външно да не лични и механизмите са някакъв нов тип.

# 197
Предвид притесненията бих поръчала с нормален куриер. Не с превозвач.
За да мога да си направя двустранен протокол, ако при прегледа установя счупване.

# 198
Аз тука с няколко питания.
Искам да си взема едни врати със стъкло за гардеробите Pax. Но в България има само тъмния цвят, а аз много харесах светлия. През годините съм следила доста неща от чуждите Икеи и съм установила или идват тук след много, много време, или изобщо не идват. Та обмислям дали да не си ги поръчам от чужда Икеа. Колебая се кое ли ще е по-евтино - с Габиели или дето наскоро Драго казваше с Еконт.
Притеснява ме също, че са стъкло. Еконт доколко транспортират внимателно? Личното ми впечтление е, че лашкат всичко яко без много да мислят.

Това е моделът, a в България са пуснали този цвят в по-голямата височина. Светъл има, но само от по-ниските. Обаче ние вече сме купили рамките.
Докато кликам всеки ден да зяпам тези врати обаче изведнъж установих, че при любимия ми Pax ще настанат явно драматургии. Някакъв нов размер ли се появява та има малко разлика с милиметри при някои врати?
[immg]

Освен това наскоро реших да добавя още едно чекмедже с рамка 75 см към наличните. Новото беше купувано наскоро, а другите си ги имаше. Установихме, че макар външно да не лични и механизмите са някакъв нов тип.

Поръчвай от Румъния и не му мисли хич, по-евтино е! Габиели и на обем може да таксуват и нагоре, защото има 200+ см на една от страните!
Аз имах стъклени врати при последната доставка от Румъния. Всичко си дойде здраво. Имаха май и стикер чупливо. От Румъния ще ти таксуват до 1,80 лв/кг ако са леки и ги получаваш от близък до теб офис или домашен адрес (там ще е малко по-скъпо). За какво ти е да се лашкаш до Младост и да чакаш сума ти време доставка с Габиели, като Еконт отнема 3-4 дни (работни дни) от твоята поръчка до доставката?
Ако им има нещо, teta правилно писа, че може да заведеш рекламация!

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 08:36 от drago_2008

# 199
Здравейте, имате ли идея с коя куриерска фирма доставят в момента Икеа?
Имам една поръчка, която е по трасето от известно време и никой не ми се обажда да си я получа. Номерът за проследяване, който получих от Икеа не дава резултат в никоя от известните ми куриериски фирми. За провинцията става на въпрос, ако има значение.
Благодаря предварително.

# 200
Аз продължавам да се оглеждам за диван/легло и да попитам дали някой има отзиви за тези кушетки:
https://www.ikea.bg/products/hemnes-kushetka-s-3-chekmedzheta-2-matraka/59559864/

Дали е удобно легло, ако се вземе вариант с хубав матрак? (поне така ми се струва, че има варианти с различни матраци)

ПП. И търся възможно най-компактна или сгъваема кухненска маса, която изглежда добре, а не твърде пластмасово Simple Smile

Братовчедка ми спеше години наред на такива легло и никога не се е оплаквала. Аз съм спала на допълнителното, както и леля й (моята майка). На мен ми беше много удобно, на майка ми също, като тя е спала доста повече на допълнителното.

# 201
Драго, писала ли си някъде назад в темите какво точно е необходимо да се направи за да се закупи нещичко от румънската Икеа? Регистрация в сайта им предполагам, но после и какво друго... За да не те карам да пишеш нещо, което сигурно си обяснявала много пъти.

# 202
Здравейте, имате ли идея с коя куриерска фирма доставят в момента Икеа?
Имам една поръчка, която е по трасето от известно време и никой не ми се обажда да си я получа. Номерът за проследяване, който получих от Икеа не дава резултат в никоя от известните ми куриериски фирми. За провинцията става на въпрос, ако има значение.
Благодаря предварително.

Днес получих нотификация във Вайбър, че ме очаква доставка от ЕВРОПЪТ. Сумата, която дължа, отговаря на тази от поръчката ми от Икеа преди няколко дни, но от самите тях нямам никакъв ъпдейт. Много странно.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 14:12 от Анонимен

# 203
  • Пловдив
През 2021 последно съм имала поръчки, които са стигнали до статус "Получена"
Оттогава до днес стигат само до "Поръчката е събрана".

# 204
Драго, писала ли си някъде назад в темите какво точно е необходимо да се направи за да се закупи нещичко от румънската Икеа? Регистрация в сайта им предполагам, но после и какво друго... За да не те карам да пишеш нещо, което сигурно си обяснявала много пъти.
Писах ти.

# 205
Писах ти.

Здравейте, дали мога и аз да помоля да ми изпратите информация какво е необходимо да се направи за поръчка от румънската Икеа и за колко време идват горе долу пратките? Hands Pray

# 206
Нареждам се и аз с молба за насоки за румънската икеа и комуникацията с еконт по индивидуална оферта?Simple Smile
До сега си играх да сравнявам цени. С 3 хиляди ми излиза горе долу по- малко ако поръчам артикулите от румънската. Без уреди само плотове и мебелите.

# 207
Ето инфо:

Не съм се регистрирала на сайта, защото преди време ми искаше Румънски тел. номер. Поръчвам като гост.

Пиша си българския адрес, само на община избирам някаква румънска, защото не излизат българските, иначе приема Бълтария, София и улицата. Слагам телефонния номер на румънския куриер , който ми дадоха от Еконт.
Скрит текст:
Телефон на куриера, който взема в тази зона заявки е 0764170007.

Плащам през системата на ПейПал, защото ме притеснява да не ми анулират поръчката с БГ карта ако пусна директно.

Пускам я с Кликни и Вземи от Букурещ Палади, като се избира задължително сутрешен слот 10-15 часа.

После се попълва един формуляр и се праща на Еконт  sd_romania@econt.com заедно с фактурата, която веднага идва на имейл. Там се пише и деня за вземане на пратката.

При добро планиране отнема 3 дни: поръчка рано сутрин в Ден1 има още опция за получаване от 10-15 часа на Ден 2, в Ден 2 се взима от Еконт куриера и се праща вечерта за България, на Ден 3 си я получавате в България.

За оферта и формуляр за доставка на Клик и Колект заявка при направена поръчка от Икеа Румъния пишете на romania@econt.com.

# 208
  • Пловдив
Трябва ми TRONES шкаф за обувки/съхранение, 2 бр/к-т(бял)...Уж няма наличен, но пък за София ми дава  Налично Стелаж: 04(което може и да не е вярно) - дали  някой е обръщал внимание има ли го?
Или пък да знаете на какъв интервал зареждат защото отдавна го следя, но все го няма...

# 209
Ето инфо:

Не съм се регистрирала на сайта, защото преди време ми искаше Румънски тел. номер. Поръчвам като гост.

Пиша си българския адрес, само на община избирам някаква румънска, защото не излизат българските, иначе приема Бълтария, София и улицата. Слагам телефонния номер на румънския куриер , който ми дадоха от Еконт.
Скрит текст:
Телефон на куриера, който взема в тази зона заявки е 0764170007.

Плащам през системата на ПейПал, защото ме притеснява да не ми анулират поръчката с БГ карта ако пусна директно.

Пускам я с Кликни и Вземи от Букурещ Палади, като се избира задължително сутрешен слот 10-15 часа.

После се попълва един формуляр и се праща на Еконт  sd_romania@econt.com заедно с фактурата, която веднага идва на имейл. Там се пише и деня за вземане на пратката.

При добро планиране отнема 3 дни: поръчка рано сутрин в Ден1 има още опция за получаване от 10-15 часа на Ден 2, в Ден 2 се взима от Еконт куриера и се праща вечерта за България, на Ден 3 си я получавате в България.

За оферта и формуляр за доставка на Клик и Колект заявка при направена поръчка от Икеа Румъния пишете на romania@econt.com.

Привет отново, престраших се да поръчам от Икеа Румъния, може ли само да ми потвърдите, че посочвам правилна опция на взимане:

Общи условия

Активация на акаунт