В зимното небе звезда блести, а от сърцето ми любов струи - декемврийчета :heart: тема 8

• 16 428
  • 273
  •   1
Отговори
# 180
Днес бяхме на консултация. На 22 дни сме и от изписването до сега е качила 750 гр...докторката пита с какво я храним, казах че я кърмя и после дохранваме с АМ, тя каза, че трябва да яде по 60 мл на ядене, а моята госпожица често яде 90...не посмях да кажа де, да не ми се скарат. Grinning Защото каза, че 750 е нормата за месец, въпреки, че за мен тези норми малко са относителни, на сестра ми бебето е само на кърма и качва близо килограм и половина на месец и расте с по 5 сантиметра...всяко дете е различно. Сега пробвах само с кърма де, яде в 13:00, да видим колко ще спи и дали ще стане по-рано от глад.

Иначе да ви питам, вие имахте ли проблем с намирането на личен лекар на детето? Ние се поизмъчихме, оказа се, че само личните лекари, които са над 80 годишни приемат бебета, никой не искаше да ни записва, направо бях побесняла, с триста зора и 1000 връзки намерихме кой да ни запише, днес даже й благодарих на жената и тя ми казва, че и те по принцип не записват и директно си каза - бебетата са трудоемки и нищо не ни плащат за тях... То и другите заради това не записват, то е ясно, ама се изненадах колко свободно си го казват... Не знам, защото сме малък град ли е така, но съм потресена какви търговци са всички.

# 181
Хора, аз едвам успявам да свърша най-нужните неща, като тоалетна, къпане и ядене и то повечето пъти благодарение на мъжът ми, който работи от вкъщи и ми прави закуска и ми я носи, държи бебето като трябва да отида до WC и тн. Чистене и готвене тотално съм зарязала, все той. Честно, възхищавам се на жените, които успяват с всичко главно сами през деня!
Но честно казано от няколко дни виждам малко подобрение, поне като е будно бебчето вече мога да го оставя без да плаче и да си върша по малко нещата. Иначе за сън си е все в ръцете ми. Слинга наистина за неотложни задачи е супер. Даже днес мисля така да взема баткото от градина, че бихме ваксина и ми е много жален бебока.

Личната не се наложи да я търся, защото го записах при моята, при която е и големия, но знам, че и тя не записва попринцип.

Моето бързаче дето се роди в 36 седмица е качило 1 кило последния месец и вече е почти 5кг Blush

# 182
А как сте с мъжете, аз от толкова ангажименти покрай бебето и кърмене почти не успявам да му отделя време и ми е много тъжно. Имаме по час максимум на ден и често преминава в дискусия за бебето. Някак си искам да променя ситуацията...

# 183
Аз на части и по малко върша разни неща вкъщи, но е лудница - не е аптека, но това е. Гушкаме се предимно и не ми е гузно.
Утре имаме час за кинезетерапевт, че главата все на една страна я държи да видим и с това какво да правим.
На мен май цикъла ми дойде , ама не мога да разбера....лохиите бяха много малко и белезникави вече 10 дена и днес вече ярка кръв..като се има предвид, че родих началото на делември..

# 184
Момичета, днес за първи път малкият се превива и пищи от болки в корема. На повече от месец е. Защо според вас може да е? Нищо не сме сменяли. Единствено свърши Еспумизана и днес отворихме ново шишенце.

# 185
Момичета, днес за първи път малкият се превива и пищи от болки в корема. На повече от месец е. Защо според вас може да е? Нищо не сме сменяли. Единствено свърши Еспумизана и днес отворихме ново шишенце.
Вероятно сте в пика на коликите…🙄

# 186
И ние така, едно гърчене и жесток рев... направо ужас😭😭😭😱😱😱

# 187
Вчера и ние минахме прегледа при педиатъра. Малкия е +5см и +1,100 отгоре 😬 Изобщо явно не си губим времето 🤣 Поне да знам за какво се храним на всеки 2,5-3 часа 😬
Дадоха ни вит К и ни показаха как се прави масаж.
Вие смятате ли да правите Ротарикс ваксина? Каза ми да реша за следващия път какви и колко ваксини ще сложим ..

# 188
И ние така, едно гърчене и жесток рев... направо ужас😭😭😭😱😱😱

Кога започнаха коликите и как се храни бебчето? От вчера го заболява докато яде и спира, започва да се превива и плаче.
Странното при нас е, че вчера беше на 36 дни и за първи път го боля така.

# 189
Здравейте, някоя мама може ли да препоръча добър дерматолог в София? Мисля, че малкия има атопичен дерматит и не ми се иска да го бавя, поне да изпишат нещо да не го сърби.

# 190
И ние бяхме на консултация вчера.
+800 гр и 3 см е госпожицата Simple Smile

Ротарикс съм слагала на баткото и въобще нямам проблеми със стомашни вируси. За 3 години веднъж се е оплаквал от корем, така че съм доволна Simple Smile

Вие изкарвате ли децата в София на тоя мръсен въдух?  Днес пише, че е много нездравословно, а тъкмо уж е по-топло. Направо ужас с тая зима Cry

# 191
Смятам да сложим ротавирусната ваксина, но я отложихме за 3тия месец, че четох, че може да обостри рефлукса. Сега поставихме само една, за коклюш, с баткото помня, че първия път сложихме 3 ваксини - 2 в крачетата и една през устата.

За дерматолог, с баткото по същия въпрос съм се консултирала онлайн с д-р Люси Попова. Много бях доволна, тогава беше пандемия обаче и търсих онлайн, не знам сега къде преглежда докторката. За себе си съм ходила при д-р Венелинова, виждам, че и тя има онлайн консултации, иначе при нея часовете винаги са кът.

Ужас е с този въздух! Днес така се бях настроила за разходка, че изглежда свежо времето, а то - въздуха се вижда и подушва! Ще се гледаме влюбено цял ден вкъщи с бебето Grinning

# 192
Аз много се чудя...вече бленувам да изляза, а и баткото откача вкъщи. 20ти ден стана малката, ама се чудя за 10 мин какво може да надиша.

# 193
Оо вие ще излизате за пръв път. Още по-гадно да седите затворени толкова време, а и с голямото дете.
Една идея от мен, разбира се не знам колко е правилно, но на 31ви беше адски замъглено и гадно пак, но трябваше да изляза, за да може мъжът ми да почисти. Сложих една муселинова пелена отпред на количката като "щора". Логиката ми беше, че би трябвало малко да спира мръсния въздух, ама знам ли и аз. Защото четох, че някои майки ползвали дъждобрана на количката, но не ми се стори на мен добра идея да го спарвам вътре бебето.

# 194
Моето бебе е с тортиколис...ходихме днес при една рехабиитаторка,която се занимава само с този проблем и потвърди диагнозата. Сега докато не проходи упражнения и масажи, ще спи с яка....хубавото е,че е напълно поправимо просто трябва да сме постоянни

Общи условия

Активация на акаунт