В зимното небе звезда блести, а от сърцето ми любов струи - декемврийчета :heart: тема 8

• 16 412
  • 273
  •   1
Отговори
# 30
Момичета, нашият от няколко дни повръща доста. Мляко не е сменяно, количество не е увеличавано. На 27 дни е и пие по 90мл. Повръщаше преди, но по малко и се стичаше, а сега е фонтан. На какво може да се дължи според вас?

След хранене оригва ли се, дръжте се изправени повече време. Аз като го подържа 10тина минути и се оригне хубаво, нямаме  проблем, иначе всичко се връща, ако не е оригнал. Даже снощи имаше такова задавяне, че си видях живота на лента. Консултирай с педи да не става въпрос за рефлукс.
Труден е с оригването. Щом може да е от това, ще го мъча повече да се оригне.
Много благодаря 😘

# 31
Момичета, нашият от няколко дни повръща доста. Мляко не е сменяно, количество не е увеличавано. На 27 дни е и пие по 90мл. Повръщаше преди, но по малко и се стичаше, а сега е фонтан. На какво може да се дължи според вас?
Може да е защото не се оригва, може са е от рефлукс, който причинява болка, каквато ние усещам при киселини. Рядко повръщането е опасно, по скоро е неприятно. Ако бебето наддава няма проблем. И Бебо повръща. Днес особено много

# 32
И при Симона повръщането се увеличи вчера, най-вече, когато се оригне по-силно. Взехме директно антирефлуксна възглавничка и засега има подобрение. Ще го обсъдим и с личната утре.
И при мен се забелязва намаляне на кърмата, но смятам проблемът идва от малко изпити течности и много умора, та има какво да подобря.

# 33
Джоли се губи нещо. Надявам се да са добре.

# 34
Момичета, да се запиша и аз с нашата дама, родена на 28.12 Heart

# 35
Честита да е, bu2020! 🩷🩷🩷 Да е много здрава и щастлива, а на теб бързо възстановяване! 🥰

Ra22, честито и на теб! Да сте много здрави и щастливи и много да се гушкате с малкия! 🩵🩵🩵

Лятна буря, не се притеснявай, всичко ще е наред! С бебка пращаме на теб и твоите момичета много позитивна енергия и ще чакаме с нетърпение да се похвалиш! Стискам палци всичко да мине бързо и лесно! 🩷🩷🩷🥰🥰🥰

# 36
  • Sofia
Имам въпрос. Днес ми е 12ти ден от секциото....имам си лохии, понякога и по някое малко съсирече...обаче преди малко като отидох до тоалетна от мен висна 10 сантиметрово парче...като някаква тъкан. Не беше съсирек. (Изинявам се за графичното описание) Нямам температура, нямам болки и никакви оплаквания...но това ме стресна. Някой да е имал нещо подобно? Да се плаша ли...

В коя болница родихте? Аз имах такъв случай и накрая след престой в болницата се наложи да правят абразио.

# 37
Честити бебчета на Albatra0z, bu2020 и Ra22! Да са здрави и да ви радват много ❤️

Лятна буря, стискаме ти палци всички, всичко ще мине добре! ❤️ Утре вече ще си прегърнеш момичетата.

Момичета, дайте препоръки за ортопед, педиатърът каза между 6-8 седмица да отидем на преглед. Фурлакис има свободен час за 20-ти май чак.

# 38
Не е ли много рано? Аз знам за на 6 месеца, ама тя нашата не дава много направления та може и да има и по ранен.

Аз съм малко притеснена, нешо от раната на операцията илизс малко кръв и сълзи, сякаш на едно малко място няма шев или е изпуснал, не зная. Чудя се да ходя ли на лекар утре.

# 39
Привет и от мен.

По коментираните последно теми:

Дух, върви да те погледнат според мен. Ако е фалшива тревога и се разкараш напразно не е драма, но ако е трябвало да идеш и не го направиш, може да си докараш големи беди.

Le Strange, аз съм от върлите фенове на Фурлакис. Много си разбира от работата, не се чака и е на доста удобна локация.
Хватката с часовете е да дебнеш по малките часове на нощта, обикновено някой пуска някой час за след ден или два.

При мен нещата са в голяма динамика.
Планираното секцио за 23.12 мина изключително добре. Бих казала в пъти по-добре от първото. Възстановяването и болката са също така. Малко се отпускам и вдигам голямото дете, което не е правилно, но понякога няма как…
Бебето се адаптира добре за момента. Нещо не му се получава много цока ето от гърда, въпреки че не се роди дребен - 3 кг. За момента цедя когато мога (два-три пъти през деня) и събирам около 60 мл на сесия. В останалото време е на формула.
С къпането нямам никакви ядове, сама го къпя от ден 1. Пъпчето още не е паднало, изглежда, че и това ми бебе ще е с херния. Първото има херния и трябваше да влизаме в болница за операция есента/зимата, но се отказах да ходя бременна там.  Та сега ще ги заведа тандем 2 в 1.
Днес изкарахме бебето навън за 15-20 мин. Честно казано щях да остана и повече ако голямата не мрънкаше, че иска да я гушкам и не иска да върви. Два слоя дрехи плюс поларен космонавт в слинга. И шапка. Нямам идея дали е ок, беше топличък през цялото време. Вероятно като добия смелост и тренинг ще го пробвам с един слой дрехи и жилетка, например. Но за момента ме е страх.

Лятна буря,  стискаме палци!

# 40
Честити да са бебчетата на всички!Да са здрави и много да ви радват. Вие сте прясно родили,аз съм 5ти месец почти и започва много да ме е страх от раждането и от болката.Не съм решила още как ще раждам, наистина ли много боли, дали да избера секцио?

# 41
Включване от болницата - кърмя, дохранвам понякога с АМ, защото нямам количества кърма. Знам, че е рано и че ще дойде. Имам проблем с дясната гърда и там ползвам от днес протектор и се уча да го лепя правилно. Абе, не е като в инстаграм кърменето 😅😅
Лятна буря, стискаме палци!

# 42
  • Пловдив
Момичета, благодаря за подкрепата ❤ Сега ще се мъча да заспивам, че утре( вече днес ) ставане в 6 😀
Джоли, Albatra0z, bu2020, Ra22, честото на всички ви! Много радости да ви носят малките човечета! ❤❤❤

# 43
Благодаря от сърце и успех днес, чакаме прекрасни новини!

Момичета, благодаря за подкрепата ❤ Сега ще се мъча да заспивам, че утре( вече днес ) ставане в 6 😀
Джоли, Albatra0z, bu2020, Ra22, честото на всички ви! Много радости да ви носят малките човечета! ❤❤❤

# 44
Благодаря ви Hug
Има ли тук някоя мама с епизиотомия и шевове? Моля дайте съвет за по-бързо възстановяване и хигиена? Никой в болницата вчера не се сети да ми каже, а аз бях съсредоточена в бебето и не се сетих да питам. Днес на визитация ще повдигна въпроса. Но който има опит, моля да сподели, че е мъка. С бонус голям хемороид 😭
И с кърменето как се справяте в такова положение?

Общи условия

Активация на акаунт