Фантазика 2024

• 1 956
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Играта на Ендър - Орсън Скот Кард. Препрочетена за пореден път, на база на коледно гледане на филма, но остава за мен велика книга.

# 16
  • София
Аниш, благодаря за възможността.
През 24-а май позарязах фентъзито - заради трилърите и приключенията на разни "луди хора" по върхове и континенти.
Благодарение на сина ми - и след като бях гледал сериите - все пак, отбелязвам (фентъзи):
- "Господарката на езерото", кн.VІІ от "Вещерът" на А.Сапковски;
... а понеже ги препрочитам всяка година (вече от 5-6 като традиция), миналата, по някое време, потънах отново с третата от 4-те - на нея й беше ред - от Симънсовите (фантастика):
- "Триумфът на Ендимион", кн.3 от "Хиперион" на Дан Симънс;
Плюс (постът над мен си ме подсети овреме) една от "Ендъровите" - тъй като мин.год. си я закупих най-сетне, че ми липсваше, и си я изчетох чинно (фантастика):
- "Ксеноцид", Орсън Скот Кард (3-та от основната поредица)

# 17
2024 беше слаба година за мен откъм книги.
Номинирам само Повреда във всички системи (Дневниците на един бот убиец 1) на Марта Уелс,не е литературен шедьовър,но ми беше забавно да я чета.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 14:43 от DreamEvil

# 18
  • Варна
За много години! Пожелавам здраве и късмет! 🙂

Благодаря за темата, Аниш !🍀

Номинациите ми са :
1. " Деца на времето", Ейдриън Чайковски
2. " Сянката на боговете", Джон Гуин
3. " Смяна", Хю Хауи
4. " Американски богове ", Нийл Геймън

# 19
Анкетата е добавена. Приятно гласуване.

# 20
За гласуването не важи правилото да сме ги чели тази година, нали?

# 21
За гласуването не важи правилото да сме ги чели тази година, нали?
Да. Условието важи само за номинацията.

# 22
  • София
Анкетата е добавена. Приятно гласуване.

Благодаря, Аниш!

# 23
  • София
Минавам да нагледам как върви гласуването, засега съм доволна, понеже съвпада с моите вкусове 🙃 Селцето води, тя си е направо класика. Трес е издадена 24 година, според мен просто малко хора са я чели.
И да отбележа: съвсем прилична селекция имаме 😍

# 24
Много добри предложения има, но имам и доста да напредвам с жанра.
Не мога да видя как върви класацията, защото не съм гласувала - а не съм, защото сърце не ми дава за заглавията, за които бих могла предвид една класика, части от която която периодично се връщам да чета (и която не подлежи на състезания в класации).
Благодаря, Marisha, че допълни информация за негласувалите 😊.

# 25
Пак можеш да видиш резултатите - има бутон.

# 26
Може и да не гледам където трябва, но на мобилна версия излиза само бутон “гласувай” (под списъка с избраните в анкетата заглавия), “виж резултати” ли подобно не откривам.
Извинете за отклонението от основната тема.
Скрит текст:
Не мога да прикача снимка, поради някаква причина ми изписва, че функцията е временно недостъпна.

# 27
Вероятно е само в десктоп версията, бутоните са един до друг.

# 28
Минавам да нагледам как върви гласуването, засега съм доволна, понеже съвпада с моите вкусове 🙃 Селцето води, тя си е направо класика. Трес е издадена 24 година, според мен просто малко хора са я чели.
И да отбележа: съвсем прилична селекция имаме 😍

мда.. и на ротфус излезе последното тримесечие.
аз трудно избрах само 6.. има толкова много, които много харесвам, макар и четени отдавна...

# 29
Гласувах за "Повреда във всички системи" и "Проектът Аве Мария",само тях съм чела,а и ми харесаха.Иначе си набелязах доста - "Селцето","Зимните хора",поредицата "Силоз","Деца на времето" (видях,че Artline ще издадат втората книга тази година)...

Общи условия

Активация на акаунт