Фантазика 2024

• 1 959
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
" Селцето" преди толкова години съм я чела, че имам съвсем бегъл спомен за нея.

# 31
Привет на всички. Остана още малко време за гласуване.

# 32
Резултатите:
За Фантазика на 2024 година се обявяват следните книги, които са с равен брой гласове (9). Подреждането е по азбучен ред:
Играта на Ендър, Орсън Скот Кард
Проектът Аве Мария, Анди Уеър
Селцето, Кир Буличов

# 33
  • Разпиляна във въображението
Само "Селцето" не съм чела.

# 34
Друга книжка на Кир Буличов съм чела, но “Селцето” (навремето съм го пропуснала) ми е в един списък с набелязани заглавия. Книгата на Анди Уеър от финалистите харесвам, но се въздържах от гласуване в анкетата (изобщо да гласувам - вече писах защо, колкото до тази книга - достатъчно добра е сред новите фантастики, макар че стилово има доста какво да се желае).

# 35
  • София
И Играта, и Селцето са ми любими. 😍 От Уеър знам Марсианецът. Личният ми фаворит от номинираните беше Селцето - заради силното психологическо присъствие на героите. Любимо ми е от Селцето как старата генерация си боледува по комфорта на земните навици, как страда за наука, социален престиж. И как новото поколение в себе си им се дразни. Как всъщност то става носител на адаптацията и успеха ❤️ Малко като идеята на Водосрез.... Освен всичко друго книгата носи уюта на славянската душевност.

# 36
За мой ужас не съм чела нито един от победителите, а са ми в списъка от доста време. Ще се налага да поправям тази грешка.

# 37
"Селцето" е много хубава. Стара класическа фантастика.
От победителите само "Бъдеще" не съм чела още, но ми е в плановете.

Общи условия

Активация на акаунт