Карта Съюз на българските автомобилисти

• 1 816
  • 10
  •   1
Отговори
  • София

Знаете ли, че съюз на българските автомобилисти (СБА) имат годишни члвнски карти, чрез които получавате безплатен годишен преглед, пътна помощ, даване на ток при паднал акумулатор, смяна на гума и още разни привилегии и отстъпки... ето че ми се наложи и ми блокира колата преди тунел в съботно коледна сутрин, обадих се, дойдоха за 40 минутки, качиха я и ни откараха където им казах, в случая в сервиза на нашия майстор, който е в другия край на София без да доплащам нищо.
Има различни карти, като моята е Сребърна плюс, за да ми е включен безплатен технически преглед и така почти да се избие годишната и такса.
Вие ползвате ли такава? Имали ли сте проблеми? Може да обсъждаме всичко около членството тук.

https://www.sba.bg/membership

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 00:56 от sweetvit

# 1
  • Плевен
Имам да.От както станах активен шофьор(тоест 3 години вече).Тази година даже си взех златна карта,с която не платих и стотинка за техническия преглед.Предишните 2 години имах сребърна карта,използвали сме я я пъти за годината и реших,че е добре картата да бъде златна за повече километри.Доволни сме.За българския стандарт да купуваме коли н-та употреба смятам е добре да си имаш карта за пътна помощ.Особено пък за такива като нас,които обичат да пътуват от граница до граница из цяла България.

# 2
  • София
Абсолютно. Сега си взехме и за догодина. Малко са вдигнали цените, не те и ГТП са го вдигнали...

# 3
  • Варна
И аз имам такава карта. Може би вече четвърта подред. Много съм доволна. Супер евтина е. Прегледите си ги минавам точно в запазения час. Работят стриктно. Даже ми казват ако забележат нещо за ремонт (без да ми препоръчват познати сервизи). Няколко пъти съм ползвала услугата подаване на ток и веднъж ме возиха с платформа до конкретен сервиз с пръснат горивен маркуч и шуртящо от двигателя гориво.
Но явно не са достатъчно популярни. На който и да кажа за тях, все за пръв път от мен научават. Даже майсторът в сервиза, дето работи в този бранш, ме пита колко са ме ошмулили за пътната помощ и като му отговорих "нищо", се облещи.

# 4
Но явно не са достатъчно популярни. На който и да кажа за тях, все за пръв път от мен научават.

Съгласна съм. Много хора не знаят, а наистина си заслужава - стойността на картата е колкото за един преглед, а дава толкова други допълнителни предимства. Не сме се възползвали от тях досега, но дава спокойствие, че ги имаш. А от темата се сетих и за възможността за даване на ток при паднал акумулатор. Имаме близки, на които често се налага, те дори нямат и кабели, но пък понякога дори и да имаш - няма кой да ти подаде. Така че тази карта е направо задължителна Simple Smile

# 5
Картата на колата ли се води или на името на човека, или пък и двете? Ако съм си дал колата на някого, той би ли могъл да ползва услугата, това се чудя.

# 6
  • Плевен
Картата се води на колата-марка,модел,регистрационен номер.Нашата кола се води на мъжа ми,а аз я карам.Всичко е на негово име.

# 7
Имам карта ,да ,налагала ни се е пътна помощ до сервиз и бяха коректни ,но за подаването на ток е ужас .Не бяхме карали няколко дни и акумулатора се беше разредил ,обадихме се за подаване на ток .Дойде една друга пътна помощ ,частна ,която ние сме ползвали преди да имаме карта на сба и имаше доста проблеми с тях ,не издадоха касов бон за 200 лв и др .И тези от частната помощ свързаха бързо кабелите ,подадоха 1 - 2 мин ток и ги свалиха ,щели да отиват другаде,бързали  .Нашата кола изгасна,а този си тръгна ,каза да сме свалели акумулатора и да сме си го зареждали със зарядно ,а ние бързахме .
Обадих се в София и те им се обадиха ,наложи се да чакаме още 40 мин ,дойде друг/същата частна пп/ ,каза че ще подаде ток 10 - 15 мин или колкото искаме ,подаде 15 мин ,колата запали ,тръгнахме ,но валеше и заради чистачките на едно кръстовище - изгасна .
Обаадихме се отново ,пътната помощ дойде/на сба / ,и ни закара до адрес ,но по пътя мърмореше че алтернатора ни вероятно не бил наред .Не е алтелнатор ,правили сме диагностика преди 2 седмици и сме минали преглед миналата седмица ,просто колата има много електроника и консуматори на ток .Както и да е ,закара ни човека ,и така 3 часа и половина цялото нещо
Заредихме акумулатора - при 13,3 v напрежение нормално беше паднал на 11,9 v ,няма как да стане ,трябвало е да подават поне 20 мин ток
Та -  пътната помощ е добре ,но за подаване на ток са други фирми които им били партньори /не разбирам защо сба не подават ток /
А другите частни  пп са едни известни мошенически фирми .
Но да не ти се налага
За ГТП минаваме другаде и си плащаме пълна цена

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 11:47 от rali_1234

# 8
  • Варна
Много странно. Аз няколко пъти съм ползвала услугата подаване на ток и си идват те. Какви други фирми, какви 200 лева? Иначе подаването на ток става за секунди и си тръгват. Нормално. Никой няма да седи и за ти зарежда акумулатора с часове на пътя. Като запалиш колата, твоя грижа си е да покараш известно време да се зареди и да внимаваш да не угасиш колата.

# 9
  • Плевен
Аз тази услуга не съм я ползвала,обаче се чудя на друго нещо.Ако не караш 2-3 дни и акумулатора ти пада,значи е за смяна.Хващате едно такси до първия магазин за акумулатори,купувате нов и го сменяте.Стария го слагате да се зарежда вкъщи.Какво викане на пътна помощ няколко пъти,едва ли не на всеки светофар?Чакали сте 40 минути да дойдат-за 20 минути отивате и се въщате с нов и готово.Много сложно сте го направили.Аз няма да изляза от града и то на дълъг път без да имам надежден акумулатор.

# 10
  • Варна
Уместна забележка. Аз не обърнах внимание. На мен ми се е налагало да им звъня след забравени фарове цяла нощ. Иначе да, ако просто не пали след 2 дена почивка, значи е за смяна. Това е просто една батерия.

Общи условия

Активация на акаунт