Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 45

• 38 124
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Загледахте ли филма - Спирала по БТВ . Не съм наясно тук ли да пиша. Но е френски и ми напомни , че европейското кино е класи над американското. Припомних си филма - Всеки си има своя ад, сниман 1976г., където Ани Жирардо и сценария ме "оставиха без дъх" . Спомних си и сериала - Аз , Клавдий , където Малкъм Макдаул прави запаметяваща роля . Тези европейски филми бих сравнила само с Принцът на приливите , който ми е въздействал по този начин.

Малкъм Макдауъл игра в "Калигула" https://www.imdb.com/title/tt0080491/?ref_=nm_flmg_job_1_cdt_t_256.
Но, да. Много беше добро европейското кино, особено френското. Преди да решат през 90-те години, че са твърде големи интелектуалци и затова филмите им станаха негледаеми.
Лично аз съм почитател на британското кино, което си е едно и също с високо качество през годините. Както и на испанското, което много набра популярност през последните няколко години.

# 196
Лъвицата сезон 2 - много слаб пфуу

# 197
На мен пък много ми хареса Squid Game сезон 2, имаше си съспенс и изненади, хубаво е, че игрите бяха различни. Свърши на много интересен момент.

# 198
  • Варна
Взех да гледам The Rain и засега ми харесва. Най сетне преведоха всички сезони. Бях загубила надежда. Тая Беатрис ми е много съмнителна. На единия казва, че живяла на едно място, а на другия на друго. Цели да я съжаляват ли, или и аз не знам Thinking Връзката й с Мартин и тя ми е странна. Сега ревнува ли го, или има нещо друго. Според мен спи с него от страх, че може да я изгонят.

# 199
Ами тя точно затова преспа с него първия път, за да не ги оставят и си измисли съжалителната история. Немалко жени сте такива интригантки Simple Smile

# 200
  • Sofia
Започнах "Red Eye" и за  2 епизода си има съспенс, интрига и вероятно очаквай неочакваното Grinning  Ричард Армитраж си ми е топ и ще си гледам с интерес.

# 201
И аз гледам The rain. Вече съм на втори сезон. Интересен ми е скандинавският прочит на постапокалиптичния сюжет. Има си собствен чар и атмосфера скандинавското кино.

# 202
  • Berlin
Аз само 1ви сезон на The Rain гледах, не ми беше дост. интересен да го продължа. Той беше с децата, които живеят в бункера и излизат по някое време, нали? Едно рижаво момче помня и сестра му.

# 203
Аз гледам в момента A friend of the family. По истински случай е и ми харесва. Историята е ужасна - за педофил и обсесията му по едно 12 год момиче.

Миналата седмица гледах The long shadow, отново по истински случай за Йоркширския изкормвач, както и Douglas is cancelled, кийто е между драма и комедия, но е добре направен. Харесаха ми и двата.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 14:46 от Adaline

# 204
  • София
Докато чакам сезон 3 на Squid Games, реших да загледам Alice in Borderland, първият епизод ме остави със смесени чувства, но мисля да му дам шанс.

Кралят на Тълса е изгледан - в очакване съм на сезон 3.

Не си позволявам много често да захващам сериали, че съм малко маниак и докато не ги изгледам, не мирясвам, дори да се лиша от сън.

# 205
Френското кино винаги е било трудно гледаемо.
Даже едно време, в епохата на Луи дьо Фюнес, Фернандел и великите успехи на Делон и Белмондо, не всичко е лесно смилаемо.
В последните десетина години правят много добри сериали, предимно полицейски, останалото е за тесни разбирачи, буквално изперкали ценители🙈

# 206
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Докато чакам сезон 3 на Squid Games, реших да загледам Alice in Borderland, първият епизод ме остави със смесени чувства, но мисля да му дам шанс.

Дай му шанс, на мен дори повече ми харесва от Калмарите. Първи сезон е много силен,втори също е добър,завърши много интересно:) Изгледах го на един дъх,както се казва.

# 207
  • София
Изгледах първи сезон на Калмарите. Бих казала, че втори и т.н. са леко излишни.

# 208
И аз така мисля. Затова и написах, че само ако ми хареса финалът, ще изгледам следващите. Въобще нямам проблем да преценя дали нещо ще ми хареса или не. Simple Smile
И до сега съжалявам, че започнах да гледам втория обир на Хартиената къща. Още в началото ми изглеждаше тъпо, че някой ще тръгна си рискува живота, заради простата Токио. Това да не е детската градина; който прави грешки, си ги плаща, а не чака другите да му ги поправят!

# 209
  • Berlin
Alice in Borderland на мен даже повече ми хареса от  Калмарите, но просто нямаше толкова хайп покрай него. Той излезе преди Squid Game мисля.

Общи условия

Активация на акаунт