Жените над 40:)

• 20 539
  • 628
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Скрит текст:
Значи пак да поясня, при мъжете се ценят едни калесва, които идват малко по късно с възрастта, при жените се ценят повече качества, които са налични в по голяма степен в младостта. От там идва тази разлика във възрастта от няколко години в полза на мъжа, която е доста често срещана и в някои случаи стига и до 10+ години.
Сега вече ясно, че който не може да закачи квото иска ще закачи квото има, ама нали в темата се пита кво им е на 40 годишните жени, отговаря се и след тва се почва както обикновено във всяка тема

Ти пак повтаряш, за да мога да разбера аз какво харесвам и мисля.
Аз пак повтарям - на 20 не забелязвах дори 30-годишните и повечето ми наборки бяха като мен. 5 години разлика не е точно млад със стар.
Точно. 40+-годишните мъже като загледат някоя 20-годишна и си мислят, че и тя ги гледа. А те въобще не съществуваха за нас, бяха дърти. Излизахме с колеги от университета, купоните ни бяха с колеги от университета...

# 466
tigodzila1, щом си се отказал изцяло от връзките и възможността да имаш дългосрочни отношения (и семейство), не знам какво правиш в раздел за отношенията между хората.
Все още съм в играта, но в момента съм под радара, защото се оказа, че имам още да уча. Бойното поле и човешките хоръри на личните и семейните отношения са най-доброто място за това, което след време ще ми помогне да се завърна по-силен от всякога.

Точно. 40+-годишните мъже като загледат някоя 20-годишна и си мислят, че и тя ги гледа. А те въобще не съществуваха за нас, бяха дърти. Излизахме с колеги от университета, купоните ни бяха с колеги от университета...
Още от гимназията много тинейджърки излизаха с 30 годишни. Още тогава го разбирах защо - зрели, уравновесени, стабилни мъже в разцвета си. Усетих го когато станах на 30 - животът изведнъж стана по-лесен, по-уреден, всичко ми се отдаваше повече, по-лесно се оправях с хората и със себе си.

# 467
  • София
Явно в различни среди сме били. В гимназията също нямах съученички, които да се занимават със стари. Буквално нито една.

П.П. Всъщност, сега се сещам, че една колежка в университета беше омъжена и май мъжът ѝ беше по-възрастен.

# 468
Не много, но имаше ученички, излизащи с 30-годишни. Ама все пак има момичета от бедни семейства, на които родителите не им дават джобни, та мъж на заплата, който им дава по някой лев просто, за да спят с него, не им проблем. Сексът често не се възприема като нещо особено и голяма саможертва.

# 469
Ами, наистина е добре да поучиш още, защото с такова отношение и най-отчаяната ще изгониш. Напълно добронамерено ти го казвам, но си е твой проблем дали ще ме разбереш, или пък не.

Иначе дискусията за мен стана твърде клюкарска, малко като за пейките пред блока... Дайте да гледаме повече себе си, а не какво има в чуждите панички.

# 470
  • София
Усетих го когато станах на 30 - животът изведнъж стана по-лесен, по-уреден, всичко ми се отдаваше повече, по-лесно се оправях с хората и със себе си.

То и жените го усещаме за себе си Wink Затова и повече се харесваме сега, нищо че не сме на 20. На 20 бихме се върнали само със сегашния акъл, ама няма как.

Иначе мъжете дърпат с годините в определени категории, но потъват в други. Та като теглиш чертата, само компромисите са различни. Според мен пикът им е около 30, когато хем са дръпнали финансово, хем белезите на започващото остаряване още са минимални. Ученички може и да им вържат на такива, особено тези, които не получават внимание от връстници, или са зле финансово, но както каза РФ, гледа се и перспективата. Докато жената влиза в топ годините, мъжът ще излиза от тях. И по-нататък все повече ще натежават тези разлики.

# 471
Никоя от съфорумките тук, поне от тези 40 и 40+, не се е сравнявала с днешните 20-годишни. Сравнихме се със себе си на 20 години и се преценихме, че сега сме по-готини.
И трябва да ви се вярва, защото ние не сме ви виждали как сте били на 20, нито как сте сега на 40, а и нали сме в женски форум, така че каквото каже жена, трябва да е вярно?
Но когато например мъж (май беше колегата ревоукър) каже, че сега е по-готин отколкото преди 15 години, на него не може да му се вярва, защото той е мъж?
Иначе, тук лелите не ви предпочитаме не заради годините, а заради подобно почти вродено женомразство
Е аз друго прочетох - на една й миришели неприятно, друга й се виждали шкембелии, трета нещо друго - пак свързано с възрастта.
Рф, ти сам го каза, става дума за изключения. Мъжете, които съчетават желаното от жените и са привлекателни и след 40+, са много малко. Те и преди 40 не са толкова много, нали все цитирате едни топ 10% ли бяха.
А от жените 40+ колко са секси? Като изключим пишещите тук съфорумки, в общата популация едва ли и 10% има.
И героят на темата като е говорел за жени 40+ вероятно е обобщавал, иначе ясно, че има готини и на 40+, пък Моника Белучи и на 60+ може да е и пак е красива жена.

# 472
Ами питай го него, бе Ани? Откъде да знаем според някакъв безизвестен грубиян какво ни има?

# 473
  • София
Кукумицинка, аз имам един малко гаден лаф за младежите, които ме свалят.
"Счупените кукли". В смисъл имат си някои психически и физически недъзи, заради които момиченцата не искат да си играят с тях и затова се пробват с нас.

# 474

Ти пак повтаряш, за да мога да разбера аз какво харесвам и мисля.
Аз пак повтарям - на 20 не забелязвах дори 30-годишните и повечето ми наборки бяха като мен. 5 години разлика не е точно млад със стар.
Това са зависимости и заключения установени на базата на доста обширни наблюдения и еволюционно обособени, дали важат за Ганка или Пенка и дали на тях им харесват няма никакво значение.
Освен това всички знаем, че 10 години разлика на 20 и на 30 са нещо съвсем различно, да се вкарват 20 годишните и ученичките в уравнението е чиста манипулация

# 475
Преди възрастта по-важни са манталитет, среда, разбирания за живота. Те помагат да се преодолеят възрастови, етнически, расови и подобни граници, за да тръгне връзката...

Имам само една позната, която на 19 започна връзка с 30-годишен мъж и мисля, че още са са заедно (5+ години по-късно). Но той е театрален режисьор, човек на изкуството, а тя в момента е докторант по литература, така че пак има напасване на интереси и мироглед.

Дискусията малко на лов за глигани се обърна... все пак хората сме различни и различни неща ни привличат и ни карат да се чувстваме добре.

# 476
  • София
Крис, възрастта си казва думата при всички. Колко жени са секси след 40, статистика нямам. Нормално е да са по-малко. Като жена мога да кажа, че мъжете са много малко. Но понеже всички остаряват, ако направят компромис, ще си намерят тяхното. Ако се целят там, където самите те вече не се вписват, по-вероятно да си ходят огорчени и озлобени.

# 477
  • София
От това, което виждам по улиците, жените на 40+ са по-поддържани от мъжете на 40+.

# 478
Лично аз, предпочитания за възраст нямам. Може да ми хване окото и набор и по-млад, и по-възрастен. Стига да е във форма, чист и миришещ на хубав парфюм, спретнат, с хубави зъби. Преди десетина години в Милано видях мъже 60+, след които се обръщах. Стройни, без корем, с модерна прическа - макар и със сиви коси, хубаво палто, мъже, които още стават, елегантни и със самочувствие. Ходеха пеша, не знам какъв им е бил социалният статус. Тук, в България, за голямо мое съжаление, никога не съм виждала 60+, които да стават. Общо взето някои държат фронта до късните 40 и от там вече заприличват на пенсионери, а още са млади мъже. Жените от своя страна, може да не са фертилни на 40+ , но в повечето случаи ползват хубава козметика, спортуват, обличат се добре и имат самочувствие. Това виждам в офиса, това виждам в метрото и по улиците.

# 479
Жените или мъжете са по-малко и аз не съм сигурен.
За разлика от анонимни съфорумци, които не познавам, имам наблюдения сред личните си познати.
Например на 20-годишнина от завършване на гимназия бяхме може би 200 човека, 100 мъже и 100 жени. И сред жените имаше лели, и сред мъжете имаше "чичаци". Имаше и добре изглеждащи хора. Но не видях никой, за когото да кажа "брей, той/тя изглежда по-добре на 39 отколкото на 19".
От мъжете поне имаше доста, които финансово бяха станали по-красиви. То и от жените имаше - елитна гимназия бяхме, затова имаме хора с по няколко висши, културни, начетени, с добри кариери и от двата пола (ако някой намира това за секси у жена - аз лично съм амбивалентен към кариерните й постижения, освен ако не възнамерявам да работя с нея, без романтичен интерес).

И накрая един майтап - копирам реклама, която ми излезе току-що на страницата, явно Гугъл разбра, че си говорим за възрастни хора. За 40+ не знам, но жените 46+ явно ги причисляват към "възрастни хора" - seniors:

Общи условия

Активация на акаунт