Жените над 40:)

• 20 191
  • 628
  •   1
Отговори
# 615
  • Далечният изток
Доволните сингъли са дзен, те не обикалят мамешки форуми да обясняват колко са тъпи мамите и да търсят контакти с тези, дето уж са им под нивото.
Както винаги съм казвала - те ако са наред, няма да са тук Satisfied особено в СО.

# 616
Няма лошо да са тук. Всякакви хора може да са. Каквито-такива.
Нека да стават дискусии.

# 617
  • София
Попринцип на мен ми харесват дискусиите, които стават тук, от гледна точка на социални теми. Но ценя мъжката компания и знам, че тя може да им много по-приятни измерения от опити за надмощие, мерене, изтъкване, поставяне на място. Но изборът е на господата, аз и двете хорА ги играя добре Wink

# 618
По принцип мъжете не са дребнави и могат да дадат добра гледна точка, бидейки толкова по- над нещата от нас.
Но дали мненията на мъжките бг-мама потребители са такива или бетер нашите, не знам.
Само на Абуто се кефя Simple Smile

# 619
Мъжете не са дребнави, само и единствено, ако не ги касае лично и не засяга нещо важно за тях. Като повечето хора.

# 620
Братовчед ми е на 36 с 28-годишна (живеят заедно). Сега разбирам, че не можем да се похвалим с млада мома в семейството, малко е над 25. Rolling Eyes
Същевременно майка му ще ме пречука, ако го запозная с някоя моя наборка на 45, имаща и едно - две дечица (и приключила вече с тая работа с децата). Grinning Иначе не го знам братовчеда къде ще кандидатства, ако случайно се разделят с момичето. Може да се насочи и към 50 г., кой да ти каже...

# 621
Преди малко ми попадна във фейсбук хубав цитат по темата.

"Жените имат и друг избор. Те могат да се стремят да бъдат мъдри, а не само добри, да бъдат компетентни, а не само полезни; да бъдат силни, а не само изящни; да бъдат амбициозни за себе си, а не заради друг. Те могат да си позволят да остаряват естествено и без срам, активно да се противопоставят и да не се подчиняват на двойния стандарт по отношение на старостта, наложен в общество. Вместо да бъдат момичета, вечни момичета, които след това остаряват унизително и се превръщат в жени на средна възраст, те могат да станат жени много по-рано и да останат активни възрастни, наслаждавайки се на зрялата женственост. Жените трябва да позволяват на лицето им да показва живота, който са изживели. Жените трябва да казват истината."
Сюзън Зонтаг

# 622
Въх.
Много кахърно.
Някой,  който се изразява по този начин обикновено жали себе си и неосъществените си амбиции.
Въобще не е нужно да си какъвто и да било.
Важното е да съхраниш себе си и същността си без да вредиш на останалите и да е на техен гръб.

# 623
Писнало ми е от разни, които ми казват каква трябва да бъда. На какво ще се подчинявам или няма да се подчинявам си е изцяло моя работа. Аман от досадници.

# 624
  • France
Бебожебе! Наш Годзилчо бил '88. Че той почти набор на ММ. И се мисли за първа младост. Охшъомръ JoyJoyJoyJoyJoyJoy

"Жените имат и друг избор. Те могат да се стремят да бъдат мъдри, а не само добри, да бъдат компетентни, а не само полезни; да бъдат силни, а не само изящни; да бъдат амбициозни за себе си, а не заради друг. Те могат да си позволят да остаряват естествено и без срам, активно да се противопоставят и да не се подчиняват на двойния стандарт по отношение на старостта, наложен в общество.
Аз винаги съм се чувствала точно така. Освен с частта за момичетата. И сега се чувствам момиче. Свежа, лека и (сравнително) безгрижна.

# 625
Ама ето, хубаво е всъщност мъжка гледна точка. Значи и аз съм момиче, първа младост Joy ама е абсурдно дори да си представя да съм с 20-гпдишни.... Та това са деца! Още по-гнусно ми станасега като знам, че е набор, а как разсъждава. Ми педофилско е. Грозно и гнусно.

# 626
  • По света и у нас
Според мен един мъж ако наближава 40-те,трябва да се замисли как да намери жена, подходяща да създадат заедно семейство, а не да точи лиги по "агънца", докато се обяснява на "лели". Или си мисли, че това е начинът да навие някоя? Видно не е. След 40 става единствено по-трудно, и нищо чудно още дълго да си откара тук да става все по-кисел с годините.
Какво семейство да създава, той е стар ерген. Не е материал за семейство.

# 627
Прими, защо да не е материал. Много си е добре на 40 даже, ако е здрав и се грижи за себе си. Тъкмо, ако е имал кариерни амбиции, бизнеси, там някакви професионални или каквито и да е цели, ги е поразвил и зрял.
//
Майче, ти пък хептен изгрубя – от 30-годишни ги подкарахте на 25-годишни, сега на 20. Joy

# 628
  • Sofia
Май замисълът на темата бе да е паноптикум, но накрая пак стана битак.
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт