Български Пощи - Получаване на писмо

• 1 329
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте тези дни очаквам да получа едно писмо чрез БГ пощи, проблема е че няма да съм на адресът където ще се изпрати. Звънях на БГ пощи и ми казаха че би трябвало да получа СМС ако на писмото е написано телефонния ми номер или някаква бележка (това предполагам го оставя пощальона ако не намери никой на адреса) също ми казаха, че мога да пренасоча адресът ако ми дойде такъв СМС. Въпроса ми е следния; някой получавал ли е такъв смс от Бг пощи при получаване на пратки/писма?  До колкото знам писмото би трябвало да се пусне днес и да ми дойде до 5 работни дни. Но ми се налага да съм в друг град пък спешно ми трябва това писмо и не знам какво точно да направя.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 10:01 от exit99

# 1
Да ти го пратят с куриер, а не с Български пощи. За твоя сметка ще е. Ако е препоръчано и с пощите, да ти напишат телефона. Доставката е срещу подпис, тогава вероятно ще ти пратят sms.

# 2
И аз чаках писмо,но не го получих. Беше препоръчано дори. Изгубиха го. Дано го получите вие.

# 3
Ако Ви няма на адреса ще го върнат в пощенската станция по адрес и ще имате 30 дни да си го вземете от там. Друг вариант е да упълномощите някой да го вземе

# 4
Обадете се на изпращача да не пращат писмото на адреса, където ви няма, а на този адрес, където сте.
Но и аз за важно писмо не бих се доверила на Български пощи, а бих заложила на куриер, с тях е и по-лесно да се разбереш, пренасочиш или каквото друго трябва.

# 5
  • Melmak
Писмото ще го върнат в близката пощенска станция, търсиш го там.

# 6
Здравейте,майка ми почина скоро.На адреса и дойде бележка за препоръчано писмо от пощата,но отказват да ни го дадат понеже е починала.Само казаха,че писмото е от телк.Защо отказват да ни го дадат,след като представих удостоверение за наследници?

# 7
Политика на пощите - само лично или с пълномощно. В случая ще го върнат обратно на подателя с маркирано, че адресатът е починал.

# 8
  • Melmak
Да, така се случва. И с писмо на баща ми така стана, отказаха да го дадат в пощата. На когото му е нужно и ако му е нужно ще намери наследниците.

Общи условия

Активация на акаунт