Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 16

• 26 112
  • 407
  •   2
Отговори
# 120
Аз йод изчистих с амоняк, после с ацетон (лакочистител) и изчезна напълно.
Сигурно има нещо и за това, но не съм открила.

# 121
Йод се изпира без проблем. Той избледнява.
Но риванол не.

# 122
Извинете, ако е коментирано. А петна от ръжда нещо " лекува" ли ги?

# 123
Махала съм петна от ръжда със сапуна с говежда жлъчка на Хайтман, който в момента се намира трудно. Д-р Бекман също имат такъв сапун, но не знам колко е добър.
Да уточня, че имам предвид течния сапун с говежда жлъчка, а не този на калъп, който не е нищо особено.

# 124

Само от бели дрехи - лимонтузу с малко вода, разбъркано на каша, маже се на петното и на слънце. Обаче само на бели дрехи, понеже избелва цвят, ако има.

# 125
О, благодаря ви , аз бях отчаяна. За бял панталон става дума, откъм колана. Висял на метални щипки . Ужас, любима дрешка. И сега отгоре ... Прах , търках...жълто и това е то.☹️

# 126
Български препарат Клири. Има два вида, на единия си пише за ръжда. Много са добри и двата.

# 127
Скоро пробвах Клири против ръжда и петна от плодове,  но тениските се избелиха където бях напръскала. 
Иначе с него съм чистила ръжда по плочки и се получи.

# 128
Аз ползвам лимон. Пак само за бели дрехи. Режа наполовина. С едната половина натърквам петното, изчаквам да изсъхне и ако още е там, повтарям. Другата половина може да ползваш за маргарита, ако пиеш. Simple Smile

# 129
Те са четири петна 🥵. Направо съм за муните с моята самодейност.

Ще опитам всичко. И ще докладвам.
Една приятелка каза, че е безнадеждно.

# 130
Със сигурност оксалова киселина. Ако се чудиш къде може да се намери, най-добре в магазин, който предлага пчеларски инвентар. Използва се при биологичното пчеларство, пък и не само.

# 131
Някой може ли да препоръча препарат за миене на плочките в банята, който да не мирише на отрова?

# 132
# 133
  • 1st floor
Този е жесток. Намазвам с него плочките, леко разтърквам след минутка с четка/гъба и всичко пада! А цената е смешна. Не мирише на рози, но го изтърпявам.

# 134
Къде може да се намери? Елитис?

Общи условия

Активация на акаунт