Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 16

• 26 361
  • 408
  •   1
Отговори
# 165
Кислол. Евтин и ефективен. Наливаш, докато паднат наслояванията.

# 166
Може ли да ми кажете препарат, с който лесно се почистват тиганите и тенджерите отвън без досадно и мъчително търкане? Имам и един грил тиган и с него се виждам в чудо като го мия. Ужасен е, много трудно се мие, а основно правя на него зеленчуци и ползвам много малко олио.
 Тази паста онзи ден я видях, дали ще ми свърши работа

# 167
Ползвала съм паста на Астониш, дори имам в момента, но в друга опаковка. Впечатлението ми е че всички пасти на тази марка са с доста едри частици и ако чистиш нещо много фино, може да се надраска, иначе чисти добре. За по-фини неща ползвам Циф крем, върши работа. Ако съдовете ти го позволяват, може да ги свариш в голям съд със сода. След това всичко пада много лесно. Мен грил тигана ме притеснява, защото много пръска, след него трябва да мия печка и абсорбатор. Ползвала съм го само на една доста мръсна печка, която свеки държеше на балкона си.

# 168
Тенджери и тигани отвън съм почиствала с препарат за фурна (например Медикс). Намазвам дъното обилно и оставам да престои. Всичко пада.

# 169
Пяна за фурна на W5 от Лидл действа много добре.

# 170
Да и затова се чудих препарати за фурни стават ли съдове. Не са ли много агресивни и нещо от състава да не остава после по съда. Аз от вън ще ги търкам, но като се плакнат пак отива и от страната на готвене.
Купих някакво веро на Фрош с лимон, отвратително е, за първи път попадам на такова веро. Аромата остава по съдовете и трябва да плакнеш като луд и пак го усещам върху тях.

# 171
Морковелка, само от външната страна ги третирайте с препарат за фурна и няма да имате проблем. Аз също ползвам веро на Фрош и много го харесвам. Явно не ви допадат ароматните препарати.

# 172
Здравейте, имаше една друга тема за почистващи препарати и съвети, но я загубих, затова си позволявам да попитам тук.
Печка със стъкло керамика на котлоните. Имам загоряло, което не се маха с препарата, който имам в момента (обвзмаслител от Лили черно шише с жълто и червено, знаете го убедена съм). Може ли да помоля за съвет с какъв препарат да го премахна това загоряло, без да надера повърхността (под наем съм и гледам да пазя). Благодаря предварително!
Скрит текст:

# 173
Здравейте, имаше една друга тема за почистващи препарати и съвети, но я загубих, затова си позволявам да попитам тук.
Печка със стъкло керамика на котлоните. Имам загоряло, което не се маха с препарата, който имам в момента (обвзмаслител от Лили черно шише с жълто и червено, знаете го убедена съм). Може ли да помоля за съвет с какъв препарат да го премахна това загоряло, без да надера повърхността (под наем съм и гледам да пазя). Благодаря предварително!
Скрит текст:

Първо трябва да го изтъркаш с ножчето за стъклокерамика. След това с препарат. Не препоръчвам обезмаслители. Ползвай нещо специално за стъклокерамика. Аз съм много доволна от тази паста на Dr.Bekmann

# 174
Пробвай с Циф, като повече търкаш, без да натискаш. Плота ми е съвсем чист, спазвам правилото, че задължително го измивам хубаво преди да започна да готвя, за да не загарят пръските мазнина от предишно готвене.

# 175
DiSoleil, от къде я купувате тази паста?
Едит: купих си я днес от Кралица чистница в Бургас. Ще я тествам или довечера или утре най-късно.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 15:10 от Lale_Lili

# 176
Ножче на сухо не ползвам, първо напръсквам с обезмаслител.

# 177
С какво почиствате металните филтри на абсорбатора?

# 178
В съдомиялната, но моите не са много мазни. Аз не пържа и готвя под капак. Гледах видео в ютуб, един мъж ги накисваше в кока кола, твърдеше, че се почистват идеално.

# 179
С какво почиствате металните филтри на абсорбатора?
С прах /таблетки ,гел/ за съдомиялна.
Накисвам ги с гореща вода и стават като нови.

Общи условия

Активация на акаунт