Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 16

• 37 681
  • 535
  •   1
Отговори
# 495
Имам и това, освен да взема и него и да минем и с него хладилника и фризера.
Скрит текст:
Купих и този специалния за хладилник. Да видим.
Това на Медикс е доста силен препарат и може да съсипе паластмасата вътре.

# 496
И аз така мисля. Той е за баня, агресивен, за варовик и други отлагания.

# 497
Имам и за кухня същият. Ми ще видим. Не знам изобщо замърсен ли е или само мирише, защото не е ползван.
А какъв доместос ползвате за тях ? Такъв ли? Хич не се сетих за него да потърся под такава форма.

# 498
Аз лично ползвам класическият миризлив Доместос. Разтварям го в някскъв съд с вода и топя гъбата или направо изсипвам малко количество върху мокра гъба и разтърквам вътрешността на хладилника. След това обирам 2-3 пъти с мокра кърпа, от тия които обират всичко. След това оставям час-два с отворена врата. Ползвала съм едни малки кутийки, които уж обират миризмите, не знам дали вършат работа.

# 499
Имам и за кухня същият. Ми ще видим. Не знам изобщо замърсен ли е или само мирише, защото не е ползван.
А какъв доместос ползвате за тях ? Такъв ли? Хич не се сетих за него да потърся под такава форма.

Ползвам този препарат, но не за хладилник.
Имайте предвид, че доста силно мирише.

# 500
Да, той на мен Доместоса ми мирише доста и затова не се сетих за него и ползването му в хладилника. Имам опасения, че миризмата ще остане и продуктите ще я поемат. Обаче, ако мирише на мухъл вътре в него пак не е хич добре работата.
Ще грабна и една туба Доместос.
Не си спомням какво май буркани бях напръскала с варианта на Медикс за кухни или Циф и след това усещах миризмата на препарата по тях. Може и да си внушавам аз имам такива способности 😆.

# 501
Не бих ползвала препарат с хлор в хладилник - пластмасата поема миризми и нищо чудно после всичко да мирише. Има препарати против мухъл без хлор, търси такъв. После може да минеш с всякакъв почистващ препарат с лимон, но не агресивен.

# 502
И според мен има риск от остатъчна миризма на хлор, не бих ползвала Доместос за хладилник.

# 503
Ще видя днес какво да взема. В момента не се сещам за нищо, но като отида в магазин ще гледам и етикетите

# 504
  • In transit
Морковелка, аз бих измила всички части, които могат да се вадят от хладилника, а вътре да почистя с подходящ препарат.
Вкъщи ползвам този дезинфектант, подходящ е и за детски играчки, може да ти свърши работа, ако го намериш.

Ето какво пише в описанието му:
Скрит текст:
Chante Clair Multiuso Sanitizer е идеалното решение за почистване и ежедневна хигиена на малки площи в къщата. Специалната му формула без изплакване действа върху третираните зони, като премахва следи от мръсотия, микроби и бактерии *, без да оставя агресивни химически остатъци. Подходяща е за почистване на кухненски повърхности дори в контакт с храна, уреди, маси, бани, маси за повиване и високи столове.

Купувам от този магазин:

Иначе тези препарати са специално за хладилници:
Скрит текст:

# 505
С препарат за съдове мия аз. Но миризми няма, за тях не мога да дам предложение.

# 506
  • Русе
Аз ползвам мокри кърпи на Грийн шилдс английски за микровълнова и хладилник,много добре чистят,хладилника ми е инокс бърша с тях и отвън,не замазва инокса,на марката има и за кожа,дърво и други,всички са чудни и най-важното като се отвори пакета не изсъхват за 1 месец,купувам ги от TT market, около 3,50 лв

# 507
Щом мирише на мухъл - някъде има мухъл! Чистила съм с хладилник с препарат против мухъл, защото никой препарат не може да убие мухъла, това е гъба и се размножава. Оставя се един ден отворен и няма никакъв проблем с миризмата. За рашкош после има ароматизатори за хладилник. Но има ли мухъл и миризма на такъв само агресивно действие!

# 508
Аз почиствам хладилник с препарат за стъкло и засега нямам проблеми.
Идва с надежда да намеря идеи за почистване и връщане на блясъка на кухня бял гланц.
Наложи  се да сменя една от вратичките и въпреки че материалът е  същият, видимо новата изглежда по-блестяща и бяла. Чистена е с медикс всяка седмица.
Скрит текст:

# 509
Това не е до чистене, просто материалът старее и променя цвета си. Не мисля, че с нещо се може да се премахне разликата.
Хладилници и фризери чистя с воден разтвор на сода бикарбонат и добре изцедена мека кърпа. С магическа гъба също добрв се чисти, но излишната влага се обира  с кухненска хартия .

Общи условия

Активация на акаунт