Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 16

• 25 592
  • 404
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, моля препоръчайте ми препарат за сифона на кухненска мивка. Може би трябва да е като гел, да не стече веднага надолу? В същото време да не е много агресивен. Казвали са ми, че наличието на съдомиялна почиства тръбите. Но в частта от самата мивка до мястото на оттичане на съдомиялната как да се почисти без да се разглобява. Вчера пробвах със сода, оцет докато шупне и после гореща вода, но през дупките виждам, че не е добре изчистено. Мивката е Бланко цвят жасмин.

# 271
  • София
Сода плюс оцет е неутрализация.

# 272
  • софия
Содата и оцетът трябва да се оставят преди отмиване поне час.

Цитат
Реакцията между содата и оцета ще отстрани натрупаните налепи, ако прилагате тази смес един-два пъти месечно. Пропорциите са равни – достатъчно е да смесите една трета чаена чаша сода бикарбонат и една трета чаша оцет. Сместа ще започне да кипи веднага. Изсипете я в канала. Другият начин е първо да изсипете в канала содата, а след това оцета. Трябва да изчакате поне един час, а по-добре е да изсипете сместа вечерта и да изчакате до сутринта. За отмиване трябва да пуснете гореща вода в продължение на няколко минути.

Методи за профилактика и почистване на канали

Редовната профилактика и почистване на каналите може да се извършва чрез различни методи, които варират от прости домашни решения до професионални техники. Всеки от тези подходи има своите предимства, като целта е да се осигури ефективното функциониране на канализационната система.

Домашни методи:
Използване на натурални продукти: Комбинацията от сода бикарбонат и оцет е ефективно средство за почистване на канали. Като се изсипят в канала и след това се промие с гореща вода, тази смес помага за разтваряне на натрупванията и дезинфекция на тръбите.
Доверявам се на личен опит по съвети от специалисти.

# 273
Да, пробвах като посипах содата и залях с оцета, но не съм изчакала цял час. Може би ще опитам пак и ще изчакам час.

# 274
Мистър Мускул ползвам за кухня. Или онези пакетчета за канал от Лидл/Кауфланд. Но те са по-слаби.

# 275
Ползвала съм пакетчета /мисля Тубофло беше/ за сифона в банята. Сифона след това на нищо не прилича. Затова ме е страх да ползвам такива за кухненската мивка и търся нещо щадящо, но ефикасно.

# 276
Това е, мистър Мускул. Най-ефикасно според мен. Мивката ми е микролен, няма поражения.

# 277
Благодаря, ще си купя да пробвам.

# 278
И аз купих, миналата седмица беше по 8.99 в Кауфланд. Да имам при нужда.

# 279
Този препарат ползвам и е много по-ефективен от разните прахчета

# 280
  • София
Шупването е отделяне на газ, който механично завлича мръсотията. Но по- ефективно е да се ползват отделно. Неслучайно препаратите са или на кисела, или на алкална основа.

# 281
Откъде го купуваш, Рамацоти? Че вече в Кауфланд не виждам препарати на А1.

# 282
Здравейте, може ли да ми препоръчате препарат и гъба за почистване на стъкло на душ кабина? Благодаря предварително🙏🏻

# 283

Препаратът е концентриран и много силен. Веднъж месечно разтварям малко количество във вода и с обикновена гъба и ръкавици(!) минавам с лекота без да търкам всички иноксови части в банята и стъклото на душ-кабината. Грейват. Металните части ако не са иноксови, а алуминиеви - ще се развалят и ще си променят повърхността (внимавайте).

# 284
Pony69, пробвай с мокра кърпа от лидлъските xxl и домакинска суха след това. За мен е силен този препарат, за да го ползвам след всяко ползване. Може би зависи и колко време се оставя да действа.

Не го оставям. Сипвам по малко Циф и разтърквам, най-вече около котлона, на който съм готвила и веднага избърсвам и подсушавам. За по-малко от 5 минути е цялото чистене. Почти никога не пържа, но все пак остават пръски от готвенето и гледам да не ги оставям да загарят

Общи условия

Активация на акаунт