Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 16

• 25 684
  • 406
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Не знам дали съм за тук, но си търся "система за почистване", тоест парцал/моп с кофа. Нещо от този тип:

Имате ли впечатления, върши ли много повече от обикновен парцал с обикновена кофа за да си заслужи цената? Ламинат ще се чисти, сега съм с парочистачка, но замазва и искам да я сменя.
Пробвах спрей моп с подложки, не е моето.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 22:09 от Нелка*

# 286
Страхотно ми препоръчаха този комплект, коренно се различавал от всяка друга кофа с парцал, бла, бла, бла. Купих го, че се изцежда с педал не е голяма екстра, парцалът е удобен, защото се гъне навсякъде и минава под по-ниски мебели. Не е лош комплекта, но не е нещо изключително. Не ми харесва, че дръжката на четката е по-къса от стандартните.

# 287
Аз не мисля, че този комплект чисти по-добре от парочистачка.

# 288
Разбира се, че не

# 289
Аз все като им видя цената на тия парцали и винаги започвам да се чудя, защо е такава 😆
Не знам нещо не мога да си представя как пък по различно ще бърше и чисти от такъв за 5 лв(образно казано). Нещо имам психологически блокажи да купя парцал за 100 лв 🙄😳 сигурно никога няма да дам толкова пари за такова нещо.

# 290
Супер, мерси, а от къде го купувате?

Препаратът е концентриран и много силен. Веднъж месечно разтварям малко количество във вода и с обикновена гъба и ръкавици(!) минавам с лекота без да търкам всички иноксови части в банята и стъклото на душ-кабината. Грейват. Металните части ако не са иноксови, а алуминиеви - ще се развалят и ще си променят повърхността (внимавайте).

# 291
  • София
Аз все като им видя цената на тия парцали и винаги започвам да се чудя, защо е такава 😆
Не знам нещо не мога да си представя как пък по различно ще бърше и чисти от такъв за 5 лв(образно казано). Нещо имам психологически блокажи да купя парцал за 100 лв 🙄😳 сигурно никога няма да дам толкова пари за такова нещо.
И аз така, но ако се навия и ги дам, пък то не върши 100 пъти по-добра работа, както се оказва, много ще ме е яд. Пък ММ как обича колекцията ми от неуспешни покупки, направо ще е очарован да го добавим.
Благодаря ви, отпада.

# 292
sisi_kast,
Не си спомням. Сега проверявам чрез Google Search:
https://www.google.com/search?q=Por+Coz+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF … -1FVe3U8FZ9DlYOuA
Или съм го купила от магазин с турски стоки.

# 293
Турски е този препарат, да.

# 294
Супер, мерси, а от къде го купувате?
Скрит текст:

Препаратът е концентриран и много силен. Веднъж месечно разтварям малко количество във вода и с обикновена гъба и ръкавици(!) минавам с лекота без да търкам всички иноксови части в банята и стъклото на душ-кабината. Грейват. Металните части ако не са иноксови, а алуминиеви - ще се развалят и ще си променят повърхността (внимавайте).
Има го в повечето магазини със стоки, внос от Турция, а също и в т.нар. магазини за паралелен внос.

А1 за канали, както и другите продукти на марката, започнаха да зареждат в кварталните магазини при мен. Във веригите изчезна отдавна.

# 295
Всички препарати на А1 също са много хубави. Но и силни, и с тях трябва да се борави много внимателно, на старата ми фурна изтри всички надписи по копчетата.

# 296
И аз така, но ако се навия и ги дам, пък то не върши 100 пъти по-добра работа, както се оказва, много ще ме е яд. Пък ММ как обича колекцията ми от неуспешни покупки, направо ще е очарован да го добавим.
Благодаря ви, отпада.

Е, какво да върши 100 пъти по-добре? Пак си е кофа с парцал. Да речем, че е по-удобен, но 100 пъти?!? Трябва парцалът сам да чисти и да си сменя водата, че да е 100 пъти по-добре

# 297
Имате ли нещо изпитано за матови кухненски шкафове, които ме подлудяват ежедневно? Всяка една капчица по тях личи, стоят на грозни отпечатъци. Пробвах с мокри кърпи на Sleepy - безуспешно, с универсалния на Фрош - също без успех.

# 298
Пробвайте с препарат за мебели масив или паркет, който оставя фин (леко мазен) полиран слой върху повърхността. Първо на място, където не се вижда - може да има риск цветът на мата да се промени леко. Мазният финиш (разбира се, да не е прекален) ще отблъсква да се задържи каквото й да е на повърхността - капки, пръсти и прочие. Или поне да не се виждат толкова.

# 299
  • София
Благодаря ви, отпада.

Е, какво да върши 100 пъти по-добре? Пак си е кофа с парцал. Да речем, че е по-удобен, но 100 пъти?!? Трябва парцалът сам да чисти и да си сменя водата, че да е 100 пъти по-добре
За мен би си заслужавало може би ако с въртенето наистина много добре се изцеждат влакната, ако не оставя власинки и не оставят следи по настилката, ако кофата е измислена да се мие лесно и да не задържа мръсотия по ръбчета и гънки. Това ми е май търсенето.

Общи условия

Активация на акаунт