Цветарки, продължаваме да обменяме опит- 4

• 28 545
  • 322
  •   1
Отговори
# 60
Момичета днес на полянката до блока намерих  това цвете.
Цялата градинка беше пълна. Simple Smile
Питах една жена и тя ми каза ,че му викали "козя брадичка" Mr. Green
Чудя се ако си извадя и засея в предълговатите саксии дали ще вирее при домашни условия. Thinking

Аз го знам "гарванов лук". Точно сега по време на цъфтеж ще е по-трудно, но опитай. Може и да стане.

# 61
Аз го знам "гарванов лук". Точно сега по време на цъфтеж ще е по-трудно, но опитай. Може и да стане.
Гледай го колко е мъничко ,а пък колко и какви имена има Mr. Green

# 62
Честит Рожден Ден и от мен.

# 63
Чудя се ако си извадя и засея в предълговатите саксии дали ще вирее при домашни условия. Thinking

красиво е

# 64

то е пролетно цвете и след известно време така или иначе ще умре.засади го.може да се вкорени и догодина да те зарадва

# 65
  • София
Доколкото знам има специални съдчета с вода, които се прикрепят към дръжката. Виждала съм такива отдолу на орхидеите. Естествено, доста ще има за скриване в косата. Но по-издръжливи са хризантемите, антуриум, ирис, лилиум, карамфил ( Twisted Evil), гербер. Освен това можеш да ги махнеш като мине официалната част или като забележиш, че много увяхват. Най-добрия вариант е да имат вода, но по-скоро питай в по-големите цветарски магазини-там ще те насочат за варианти.
Благодаря ти, abigale за идеята...Едва ли ще си сложа съдче с вода в косата #Crazy, но пък ще разпиатам из големите цветарски магазини Simple Smile

# 66
Да ви питам за гарденията-една приятелка ме изнудва да и дам от моята Rolling Eyes, за да си завъди и тя, само че аз и представа си нямам как  Embarassed.Дайте съвет!

# 67
  • гр.Добрич
Гарденията се размножава чрез резнци, но трудно се хващат. Моята е купешка, но хич не върви вече година. За мен лично е много капризно цвете.

# 68
Честит рожден ден и от мен Маргарита с пожелания за много здраве, любов, щастие и щастливи мигове. smile3525

Skiorche по-удачния варият според мен е ако цветето е набодено в теси гъби които ги ползват за аранжиране на цветя за масите (тези гъби които попиват вода и са твърди, незнам точно как се казваха). ТАка поне няма да има опасност да се разлее водата. Относно вида на цветето най-добре е малки розички, те са издържливи а и ще бъде много нежно.

Дими сега е момента да си извадиш луковици на гарвански лук и да заседиш. Това цвете не е капризно и ще се хване. Аз така си извадих от гората и ги засадих в градината и сега е много колоритно  когато цъфнат заедно със синчеца и минзухарите.

# 69
Да ви питам за гарденията-една приятелка ме изнудва да и дам от моята Rolling Eyes, за да си завъди и тя, само че аз и представа си нямам как  Embarassed.Дайте съвет!
Цитат
Размножаването на гардения е възможно през пролетта чрез 8-12 см. стъблени резници, отрязани под листен възел.
Потопете резника в хормон за вкореняване. Поставете в лека почвена смеска с перлит и поддържайте влажно. След като се вкорени пресадете в малки саксийки с подобна почва
.
Информацията съм я взела от ТУК

# 70
  Дими сега е момента да си извадиш луковици на гарвански лук и да заседиш. Това цвете не е капризно и ще се хване. Аз така си извадих от гората и ги засадих в градината и сега е много колоритно  когато цъфнат заедно със синчеца и минзухарите.
Благодаря за информацията  Hug.
Събота или неделя ще се пробвам на полянката да си извадя от тези цветя Mr. Green.
Дано пък се хванат.

# 71
Момичета, на свекърва ми две от цветята целите са побелели от нещо. Не знае каква е тази болест. Имате ли представа какво може да е и как се лекува?

# 72
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Момичета, на свекърва ми две от цветята целите са побелели от нещо. Не знае каква е тази болест. Имате ли представа какво може да е и как се лекува?
Какви са цветятя?
Вероятно брашнеста мана, стои бяло, като силно прашасало и не измива с вода.

# 73
Размножаването на гардения е възможно през пролетта чрез 8-12 см. стъблени резници, отрязани под листен възел.
Потопете резника в хормон за вкореняване. Поставете в лека почвена смеска с перлит и поддържайте влажно. След като се вкорени пресадете в малки саксийки с подобна почва
.
Информацията съм я взела от ТУК
Мерси   bouquet

# 74
Едното цвете е циклама, а другото не съм сигурна как се казваше. Бяло е цялото, и листата, и стъблото.

Общи условия

Активация на акаунт