Цветарки, продължаваме да обменяме опит- 4

• 28 332
  • 322
  •   1
Отговори
# 240
  • София
ДИМИ, много благодаря за усилията ти  Hug Има известна прилика в описанието, което си изпратила, но там се набляга на жълтия цвят Thinking Освен пък моето да не е Витишко лале newsm78 При първа възможност ще ви пусна снимка.

# 241
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Ами не е Sad Моето е лилаво. Листата са му разклонени като на турта.
По различно е моето от това на снимката, но е подобно. А моето е червено.
Да ти кажа взе да ми вехне в саксията Sad и взех да го присъдя на вън и сега му е ОК. За цъфтежа знам ли, цъфти ми още от февруари, то тогава го купих, но тия цветя са насилени все пак, че да са красотни и да се продават.
Довечера ще проверя в дебелата книга и ще ти пиша.

# 242
Аз сега следя Момината ми сълза.
Преди време премахнах изсъхналите зелени части.
Да видим дали ще покара нови.

# 243
  • Den Haag
Здравейте  Hug, аз обожавам цветята. Първо харесвах само листни, после се запалих по цъфтящите, а сега искам да имам всичко  Crazy. Дори почнах да се замислям за орхидеи.
От всички цветя най любима ми е Гардения. Първата я уморих  Cry, а сега си купих друга и по съветите на цветарите във форума за цветя, успявам да я гледам благополучно  Grinning.  Ето за този форум става въпрос : http://forum.bimbargo.com/index.php
Не знам дали сте го посещавали, но лично на мен ми е доста полезен  Peace.
Сутрин като стана първата работа ми е да видя цветята и после се хващам с останалата работа за деня Flutter.

# 244
Здравейте  Hug, аз обожавам цветята. Първо харесвах само листни, после се запалих по цъфтящите, а сега искам да имам всичко  Crazy. Дори почнах да се замислям за орхидеи.
От всички цветя най любима ми е Гардения. Първата я уморих  Cry, а сега си купих друга и по съветите на цветарите във форума за цветя, успявам да я гледам благополучно  Grinning.  Ето за този форум става въпрос : http://forum.bimbargo.com/index.php
Сутрин като стана първата работа ми е да видя цветята и после се хващам с останалата работа за деня Flutter.

публикуван е и друг път този форум.
аз сега мисля да си взема гардения.много ми харесва,а знам,че цветовете са много ароматни.според мен се гледа на принципа на азалията
друго,което много искам е камелията.на колкото и места да потърся,все нямат Sad

# 245
  • Den Haag

публикуван е и друг път този форум.
аз сега мисля да си взема гардения.много ми харесва,а знам,че цветовете са много ароматни.според мен се гледа на принципа на азалията
Гарденията наистина е много ароматна един цвят да има целия апартамент мирише. Да гледа се на принципа на азалията, кисела почва, кисела вода за поливане, един път месечно иска хелатно желязо, необича да се върти, обича да се оросяват листата всеки ден и да стои в подложка с камъчета.  Peace

# 246
Имам гардения вече 5 години и ми цъфтя само първите две, от тогава вади листа и пак листа, но уви не пожела повече да цъфти. Иначе изглежда много добре. Но пък от половин година съм се запалила по орхидеите и имам вече 5 на брой. В момента едната ми е толкова нацъфтяла има към 15 - 16 цвята на нея. Толкова са красиви тези орхидеи, ама и те си имат своите изисквания и те не са малко.

# 247
Да гледа се на принципа на азалията, кисела почва, кисела вода за поливане, един път месечно иска хелатно желязо, необича да се върти, обича да се оросяват листата всеки ден и да стои в подложка с камъчета.  Peace

Много изисквания..... То с повече претенции от човек ще дойде....

# 248
  • Пловдив
Добавям за гарденията: никакво течение, мокрене на цвета и още куп неща, които аз не мога да спазвам. В един момент се оказа, че орхидеите са по-лесни за отглеждане от гардениите и камелиите.

# 249
  love001Момичета купих си семена на върбинка. newsm03
Знаете ли нещо  за отглеждането на това растение? newsm12 
На опаковката със семената нямаше никаква информация smile3506

# 250
  • Пловдив
fogis ето тук има малко инфо:http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=74

# 251
Да ти дам една, искаш ли?

# 252
AlexaS благодаря за информацията smile3525
Дано семената да са качествени а не да чакам напразно. smile3507 Ако всичко е наред ще покажа снимков материал Hug

# 253
Мами, днес си купих 2 цветя от Метро с ясното съзнание,че вие ще ми помогнете.... Струваха някъде по 6 лв. и аз реших да си ги взема ... Имаше и други хубави цветя, но ми бяха скъпички...Та, каквото - такова! Вижте, помислете и помогнете... Благодаря ви предварително!  Hug

# 254
Мама Цоцоланка, ако добре се ориентирам по снимката, първото е бенджамин. Ако е така - лесно се гледа. Най-трудното е оформянето му.

Второто ми прилича на кала .... но не съм никак убедена.

Честити ти нови цветя, със здраве да си ги гледаш и да им се радваш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт