Отговори
# 75
Добро утро, дами! Heart Eyes

Цвети, имаме го предвид твоя породист левент! Laughing

Ренка, не се притеснявай за Валката! Заглеждаме си го! А финните Априлки май са повече, но пък той може да си пада по по-пухкавките, като нас! Wink

Роди, не знам, какво е "кефал хематом". ОБАЧЕ от раждането си Велина има доста ярки майчини петна по лицето, както и малиново-червено петно на палеца на ръката.  Sad Та и нашият док така казва - игнорирайте все едно, че ги няма, и без това щяли да изчезнат с времето. И да ти кажа с времето се усещам, че все по-малко впечатление ми правят, та дори и чаровни ги намирам, а и нали са на мойто гардже...  Mr. Green Но това на палеца го изследвахме, за да се убедим, че не е нищо по-сериозно. Е, и го лекуваме, но засега особен ефект, т.е. избледняване, не виждам. Трябвало мнооого време, за да избледнее всичко. Ох, объркано стана, но исках, да те успокоя и подкрепя! Hug

Месо давам почти всеки ден, но купешките месни ги броя като постни почти. Mr. Green

Торта Вили на РД няма да яде!  Naughty С тези кг ще почака със сладките удоволствия! Crossing Arms

Спането - напоследък спи по много през деня - по около 3 часа сутрин и още 1-2 часа следобед Shocked, но през нощта пак е ужас, а бях почнала, да ви я хваля. Rolling Eyes

Не ходим. Дори интересът й, да ходи с придружител, е слаб. Но лазенето е страстта й. Crazy

# 76
Добро утро!

Честит Рожден ден на Мадлен!  bouquet Hug  bouquet

Абе Пресил през нощта не се буди отдавна, ама покрай никненето на 5-ти и 6-ти зъб започна да става рано, към 6:30-7:00, съответно аз съм  Tired

Все още ходи хванат за един пръст, но почти не го стиска, сякаш по-скоро за някаква сигурност, отколкото от нужда.

Ей, роди, подсети ме, че на годинка се правеха пак изследвания, бях забравила ooooh!

# 77
  • София
Добро утро!

Ние днес започваме обратното броенееее  party023

Ренка, взимаме го Валката от раз. Сонята върви много финна, та ще им е екстра. Wink

Соня не ходи. Напоследък много набляга на пълзенето.

За петната- Соня има по рождение червено петънце на брадичката. Аз също с течение на времето свикнах с него и даже му се кефя като някаква нейна особеност. Прилича ми на ягодка, а й за себе си мисля, че й излезна, защото точно по това време някъде като бях бременна ми се приядоха ягоди и не си купих. Реших, че са много скъпи и безвкусни и не си взех. Така си мисля по старите поверия, че е от това. Лекарката го нарича нещо като "хемагином" и каза, че ако нарства ще ни прати на дерматолог.

# 78
Рени, точно хемангиом има Вили на левия палец, за който казах, че го лекуваме. Но проблемът не е дерматологичен, а съдов - поне при нея е така - прекомерно разширени и струпани на едно място капиляри. А това какво ти се било прияло... Аз поне не го вярвам!  Naughty Е, свеки не пропусна, да отбележи, че щом ми се приядяло нещо е трябвало еди-какво си...  Close Отплеснах се!

ЧЕСТИТ МЕСЕЧНИК НА ПОРАСНАЛИТЕ АПРИЛЧЕТА! Hug Heart Eyes Hug

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАДЛЕН!  bouquet

# 79
Честито ви "тати"! BTW, ако се вярва на суеверията, щом първата думичка идентифицира човек от мъжки пол (тати, дядо и т.н.), второто дете ще е момченце  Laughing ...Виж, ако е казал "баба" преди това, може да се надявате на сестричка... Wink
Вчера нямах време да пиша, ама като прочетох Иленкините писания по темата малко се поспекох, нали се надявам на девойка next time Flutter
Обаче малко след туй се сетих, че аз на такива поверия не вярвам Mr. Green

Честито на месечката Соня и компания!   bouquet

# 80
  • София
Ей, Сонята е месечинка - да е жива и здрава!

Имах предвит - проходилите без помощ! Ако искате да качнем анкета със следните отговори:
Да, ходи сам
Ходи, но хванат за двете ръце
Ходи, но хванат с една ръка
не ходи

Ако се сещате още някой отговор - казвайте!

Написала съм ви свободни места и цени за хотели в другата тема!

# 81
Честито обратно броене на Соня и Християн!!!!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАДЛЕН!
Благодаря за успокоенията Rolling Eyes
Вени*- Ходи, но хванат за двете ръце Peace

# 82
Вени, при дадените варианти, опцията "не ходи" май е излишна. Thinking

И аз съм ЗА възобновяване практиката ни с анкетите!!! Peace

# 83
...Обаче малко след туй се сетих, че аз на такива поверия не вярвам Mr. Green

Много е важно да си го повтаряш непрекъснато Mr. Green

Аз съм все още зле и лошото е, че почнах много да се изнервям вече.

Иво не ходи, проявява интерес, ако го държа за ръце, но не идва да ме кара да го водя - само ако аз се присетя. Новия маймунджилък е да отговаря са "да", ако го питат нещо. Явно усеща интонацията  Mr. Green

# 84
  • София
Честито на месечинките!

С Вальо-Бальо сме сополиви и не сме спали тая нощ, че както го сложа да легне и му се запушваше нослето и реееев  Tired Сега ми люти на очите и носа и май хремата ще ме тръшне, хем уж взимам някакви мерки.  Sick
Препоръчайте ми бебшки капки за нос! Доки каза да му капвам само физиол. разтвор, ама имам чувството, че никак не помага, а няма да мога да преживея още една такава нощ  Tired

Ох, успокоихте ме! Явно Валката няма да остане стар ерген.  Laughing

По анкетката - пълзи и не проявява никакъв интерес към ходенето. Като го хвана за ръцете и започва да подскача.  Ако няма опция "не ходи", няма да мога да гласувам.  Whistling

Последна редакция: чт, 15 мар 2007, 10:37 от Renkata

# 85
Ренка ние слагахме Виброцил, но нямаше голямо подобрение и сега сме на Коларгол/черни и цапат/ май сме по-добре Flutter

# 86
А нашият док изписва комбинирано Виброцил и Коларгол - първо белите и след 10 мин черните капки.

ВСИЧКИ БОЛНИ ДЕЦА И МАМИ ДА ОЗДРАВЯВАТ БЪРЗО! Praynig

# 87
Роди , набързо влизам, че чета от 2 часа вече, а имам доста работа, Стаско е с 2 кефал хематома на главата. Няма нищо общо с това, което беше като новороден и с времето още ще се позаглади, но сигурно ще си му остане крива главата. Съгласна си, че това да им е косура, нали?! Ние затова и ходихме на детски невролог, минахме и на ехограф (на трансфонтанентална ехография) и, да чукна на дърво, всичко е 6. Ехографката 5 пъти ме пита за какво всъщност ни пращат на този преглед  Crazy Вас преглеждалили ви са?

Родилно петно - и таквоз си имаме, на челото, никога не съм го забелязвала, в смисъл вижда се ясно, често ме питат какво му на челото следващия път ще кажа, че АЗ съм го нарисувала, но не го смятам за дефект, а и с времето ще изчезне.

# 88
  • 2 етажа над тавана
Ха и от нас привет. Бебка спи в слинга неспокойно, ама аз ще използвам да драсна набързо как сме, да се включа по темите и , ако ми остане възможност, ще пусна анкетката.

Честит рожден ден на Мадлен!  bouquet

Честито на месечинките!
Hug  bouquet

Сега - отчет от вчерашната консултация - Маги е качила 130гр(закова вече кантара на 8кг) и е пораснала със 1,5см(вече е висока 68,5см) Струва ми се обаче, че качените грамове са по-малко, понеже точно преди консултацията беше омела една паница манджа, та й беше пълно шкембето Mr. Green Засега доки каза да продължавам да давам Вигантол, малко още има до затваряне на фонтанелата. Има ли и други с незатворена фонтанела? newsm78 Киетюд ще давам още 4 дни - общо 1 седмица прием, ако не подейства - да го спирам. Даде направление за кръв и урина, ще ходя да ги пусна другата седмица сигурно. Другия месец ще ходим за ваксина.  И още нещо да питам - друго дете има ли, което като види слушалката и бялата престилка да почва да реве неутешимо?

По въпроса за рожденните петна - Маги имаше на врата един грозд, който с времето изсветля, сега само на моменти се появява, но не ми прави впечатление, а и й е почти скрит от косата.

За ходенето - отпуска се и ходи сама, но максимум 10 крачки прави, най-много ходи хваната за една ръка, даже направо тича, вкъщи непрекъснато идва лазейки, дърпа ме за крачолите и ми хваща пръста на едната ръка и тръгва да ме води нанякъде.

Капки за нос - и на Маги бяха изписали Виброцил, но почти не съм й слагала, оправи се само със Стеримара.

За зъбите - все още са ни 8, кътниците все още не са се показали, но пък пада яко лигоотделяне.

За спането - Маги толкова различно спи, че не знам как да отговоря - ето вчера например за целия ден е спала 2 пъти по 20 минути, има дни в които спи по 1 час сутрин и около 1 час следобяд, понякога придремва и вечер към 5-6 за около 30 минути, но това в случай, че следобяд не е спала . Много ни еобъркано спането.

Май имаше и още нещо, но не се сещам, а и без това стана доста дълго.

Айде след малко - по разходки! Hug

П.П. Извинявам се за нескопосаната анкета, но просто нямам възможност за по-качествено оформление Blush

# 89
  • Русе
Привет дружина!
Хъм, хъм - ето, заети са "породистите" ергени  Sad, знам си аз, щото отдавна ги "оглеждаме"(барабар с батковците на Велинката и Йо) Mr. Green..., ноооо да благодарим на левентите Емо, Алекс и Ицката, че все пак ще ни "бройкат"... smile3521
маб, добре дошли в отбора на "яките каки"! Hug
Сериозно сега, не съм се толкоз притеснила за габаритите на дундата, обаче хич не ми харесва, че както го е подакрала, много скоро ще надмине батко си - ами, делят ги 1,5-2кг, пък тя качва по 0,5кг на месец досега... Rolling Eyes

По анкетата - Диди ходи хваната за двете ръчички.

Ренка, много гадно с тая хрема! Ако физ.разтвор не помага, аз преценявам според вида на хремата - при течащ нос (много секрети) слагам Коларгол (защото пресушава), а при задънен нос - Виброцил (отпушва). Енви, не знаех, че може да се комбинират  Thinking. На баткото съм слагала Еуфорбиум Композитум (хомеопатичен спрей) - имаше добър ефект също. От бабешките илачи - лайка със сода бикарбонат (на върха на ножа) - обаче това, след като другите неща не са помогнали и се съмнявам за гъбички в носа.

Честит старт на обратното броене за сладуранката Соня!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт