За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 439
  • 765
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
В Лидл май имат Рикота - италианска седмица е тази.
Точно, в момента има рикота, тъкмо при промо нещата.... ама в едни ню, ню кутийки... Wink

# 346
Е, чак пък наука. И дете може да го направи.
Ръчна преса за картофи, малко масло, сол и накрая мляко на стайна температура.

Същата преса се ползва за картофена кремсупа, и там важи това с туткала и пасатора Simple Smile
Наистина ли картофената крем супа не се пасира? Никога не съм правила такива, а все се каня. Добре че не съм се опитвала.
С такава преса всичко успява ли да стане с еднородна консистенция? Аз ще и сложа само картофи и моркови, но все пак.

# 347
Аз си пасирам крем супата. Никога не ми ставала на лепило.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 11:58 от mariat

# 348
  • под тепетата
За крем супа си пасирам зеленчуците с бульона, но за картофено пюре -не.

# 349
  • In transit
Винаги пасирам крем супи, последно точно картофена пасирах, няма проблем. Никога не ми е ставала на лепило.

# 350
  • Mediterraneo
Не правите ли разлика между картофено пюре и картофена супа?

# 351
  • Sofia
Пасирането при супата от картофи се получава заради повечето вода, за разлика от пюрето.
И все пак, ако е само от картофи крем супата ми, не пасирам, а намачквам със съответния уред, оставям да има малки парченца.. полу крем е. Simple Smile   За пюрето ползвам пресата.

# 352
Аз си пасирам крем супата. Никога не ми ставала на лапило.
+1
И аз я пасирам, съвсем добре си е.
Но пюре правя само с показаната преса.

# 353
Аз си пасирам крем супата. Никога не ми ставала на лапило.
+1
И аз я пасирам, съвсем добре си е.
Но пюре правя само с показаната преса.
+ Още 1

# 354
  • Русе
Крем супата я пасирам. Има достатъчно течности и мазнина да не стане на лепило.
Картофеното пюре с ръчна преса или когато съм на вилата настъргвам на едро ренде докато е топъл картофа и после пасирам  със спираловидните бъркалки на бавни обороти до еднородна смес.

# 355
Не правите ли разлика между картофено пюре и картофена супа?
Аз правя разлика, но жената виж какво е написала и супата да се мачка.

# 356
Картоф ли е, винаги го мачкам, също като Морена. Става си гладко, няма никакви парченца. Вече ако има морков или друг по-жилав зеленчук, него го пасирам.

# 357
Как слагате хартията за печене така, че да си "седи" по дъното и стените плътно? Пробвала съм да я намачкам, понякога на дъното на тавата слага малко олио, за да залепне малко, но винаги си мисля, че трябва да има и по-лесен и по-добър начин.

# 358
  • софия
Гледала съм, че я мокрят с вода и после добре я изстискват. Не съм пробвала, защото не ми е важно.
Гледала съм и клипчета да се изреже по формата (квадратна, правоъгълна), за да прилегне най-добре.

Доп.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 16:38 от zvаnchе

# 359
Да, изрязването е идея, но поняко е необходимо да се обхванат и страните на тавичката.

Общи условия

Активация на акаунт