За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 419
  • 765
  •   1
Отговори
# 390
  • Благоевград
Снимах указанието на опаковката. Може би трябва да намаля времето за варене или просто да купя друга марка. Приемам препоръки.

# 391
  • Sofia
signora_tina, пробва ли, както Мики писа (действам по същия начин)?
Иначе в описанието на пакетат ти с толкова вода (1:6), също не би трябвало  да е проблем разбъркването.

# 392
  • Благоевград
Иначе в описанието на пакетат ти с толкова вода (1:6), също не би трябвало  да е проблем разбъркването.

Не съм, до вчера ядохме пиле с ориз. Следващите дни ще пробвам и ще напиша.
Благодаря от сърце на всички, които се включиха с идеи и насоки!

# 393
  • In transit
Иначе в описанието на пакетат ти с толкова вода (1:6), също не би трябвало  да е проблем разбъркването.

Не съм, до вчера ядохме пиле с ориз. Следващите дни ще пробвам и ще напиша.
Благодаря от сърце на всички, които се включиха с идеи и насоки!
За мен има грешка в изписването на етикета. Басмати ползвам точно лидълски и кауфлански, техните марки и винаги го правя, както описах по-горе 1:2. Нормално е, като го разредиш 1:6 да стане на каша. Даже не съм чувала ориз да се разрежда толкова. Или ако го разредиш 1:6, трябва стриктно да спазиш времето и да излеееш излишната вода, като вариант, но аз не бих го направила така.
Арборио, който е с доста нишесте го разреждам 1:3 за ризото и 1:4, като го пека на фурна и винаги става перфектен.

# 394
Това е различна технология. Вари се ограничено време и излишната течност се отцежда. Той си поема колкото му е нужно. Така го правя и аз за някои ястия (като гарнитура), става си перфектно. Всъщност правила съм го много пъти и с обикновен късозърнест ориз, не е нещо специфично за басмати.

# 395
  • Бургас
Имам едни охладени, сурови цариградски кфтенца от Лидл. Срокът им на годност е до днес. Искам да ги изпържа, ама викам дали не е развалена каймата вече. Миришат вкусно на подправки. Има ли нещо, по което мога да разбера, ако не са годни за консумация?

# 396
Ами освен по миризмата и евентуално ако каймата лепне (тогава е в начална фаза на разваляне), не виждам по какво друго.

# 397
Момичета и пейч, може ли да предложите рецепта с пиле за след медицинска интервениция (колоноскопия). Трябва да е нещо по-леко, да не е пикантно, да не стяга стомаха. Пилето ми е сварено.
Направих постна картофена крем супа и добавих в нея малко пилешко месо. Нищо друго не ми идва на ум. Пиле каша няма да се яде, оризът стяга...
Звънче, 2 пъти са ми правили, първия път си ядох манджи и супи, без подправки, с месо. Втория, преди 3 месеца спряхме на прибиране до Ихтиман , ядох шкембе чорба- нямаха други супи, 3 часа след интервенцията. После обикновена яхния с месо и картофи, супи..... Просто гледах да няма бобови. Но нито единият нито другия път лекарите не са ме предупреждавали за някакъв режим на хранене. Просто пропускай лук чесън люто и силни подправки.

# 398
  • софия
Благодаря, пеп-4о, бях зациклила с идея за рецепта. Общите насоки ги знаех 🙂

# 399
Здравейте вълшебници,
Дайте, моля, идея за нещо бързо (за приготвяне) сладко за хапване? Бисквитки, сладки... да не е крем.

# 400
Аз най-бързо правя някакъв кекс. С какао, с кокос, с банан, с ябълки... Сместа я правя бързо и я буфвам да се пече. Simple Smile

Брауни също се прави сравнително бързо и лесно.

# 401
  • софия
(Вариация на) кекс (с плод). Например ненаситната негърка.
Курабии

Доп. Миналата седмица правих веган Гараш. Не сме веган, беше ми интересно да я направя. Хареса ни и ще я повторя, но изисква по-особени продукти, които не всеки има под ръка. Иначе се прави изключително лесно и бързо (след изкисване на кашуто).

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 15:43 от zvаnchе

# 402
Някакъв кексов тип сладкиш, ама даже в тавичка че и още по-бързо да се изпече.
Или ако наистина не ти се яде нещо конкретно и не ти се и занимава много - винаги можеш да забъркаш за минутка една голяма палачинка в тавата и после мажеш с нещо сладко и ядеш Grinning

# 403
  • Sofia
Здравейте вълшебници,
Дайте, моля, идея за нещо бързо (за приготвяне) сладко за хапване? Бисквитки, сладки... да не е крем.
Ако си харесаш нещо... Simple Smile https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%91%D0%B8%D1%81%D … D0%B8%D1%82%D0%B8
Или пък тук - https://morrennaa.blogspot.com/2021/07/blog-post_18.html

# 404
  • под тепетата
Аз след малко захващам локумки, че имам вино за оползотворяване.

Общи условия

Активация на акаунт