За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 332
  • 765
  •   1
Отговори
# 540
Рецепти в интернет - много, но моля за изпитани. Обичаме китайско, но ми се ще да си приготвим вкъщи, та ви моля за рецепти за
- пиле със зеленчуци
- китайски спагети със зеленчуци и мръвка
- китайски ориз с яйца и зеленчуци

Благодаря в аванс Heart

# 541
Рецепти в интернет - много, но моля за изпитани. Обичаме китайско, но ми се ще да си приготвим вкъщи, та ви моля за рецепти за
- пиле със зеленчуци

Благодаря в аванс Heart

Първо да кажа ,че има тема за азиатската кухня и там има много рецепти.
https://bg-mam.ma/p/1606162/49170085
Тук е само варианта със зеленчуци. За да стане с месо напр. пилешко. Първо месото се нарязва, овкусява/маринова и се слага във вока с 1-2сл олио и се пържи около 5-6 минути до полуготовост или докрай. След което се слага в чиния и оставяте настрана. Приготвяте зеленчуците както е описано в описанието и почти към края прибавяте месото и обърквате.
За пиле само със зеленчуци принципът е същия, но просто не слагате нудли.

За ориза със зеленчуци.
Както казах подробни и различни рецепти в азиатската темата.

# 542
Имам детски спомени от вълшебен ухаещ и много вкусен пухкав тутманик на моята баба /Светла й памет!/.
Ядосвам се на себе си, че не я попитах за рецептата, ама детска му работа. Ядях си го с огромно удоволствие и с убеждението, че баба ще го прави поне 100 години още... Сигурна съм, че няма да успея да изпълня рецептата и да постигна нейния резултат, но съм се вкопчила в идеята да намеря точно същия... Купувам да проба от пекарни, от големите магазини, но са далееече, далече от търсения вкус.
И след лиричното ми отклонение - питането ми е дали някой има рецепта за тутманик от своята баба, от миналите времена?
Извинявайте за дългото писание, но имах нужда да споделя Sparkling Heart Благодаря, че "ме изчетохте" Hug

# 543
  • софия
Момичета, може ли да ми дадете рецепта за кюфтенца от броколи на фурна?

# 544
  • Русе
Скрит текст:
Имам детски спомени от вълшебен ухаещ и много вкусен пухкав тутманик на моята баба /Светла й памет!/.
Ядосвам се на себе си, че не я попитах за рецептата, ама детска му работа. Ядях си го с огромно удоволствие и с убеждението, че баба ще го прави поне 100 години още... Сигурна съм, че няма да успея да изпълня рецептата и да постигна нейния резултат, но съм се вкопчила в идеята да намеря точно същия... Купувам да проба от пекарни, от големите магазини, но са далееече, далече от търсения вкус.
И след лиричното ми отклонение - питането ми е дали някой има рецепта за тутманик от своята баба, от миналите времена?
Извинявайте за дългото писание, но имах нужда да споделя Sparkling Heart Благодаря, че "ме изчетохте" Hug

Ето две рецепти. Не знам дали е това, което търсиш. Но винаги направеното по тях изчезва още топло, топло.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_18.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/07/blog-post.html

# 545
  • Sofia
Моля за рецепти с тиква в солен вариант,които сте пробвали/без тиквена супа/.
Мъжът ми купил една почти 8кг и подозирам,че до края на месеца ще се яде….

# 546
Скрит текст:
Скрит текст:

Ето две рецепти. Не знам дали е това, което търсиш. Но винаги направеното по тях изчезва още топло, топло.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_18.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/07/blog-post.html

Благодаря, peych Hug!
На вид изглеждаше точно така Heartpulse Само да успея да се справя, голямо предизвикателство е Relaxed

# 547
  • София

Лазаня с тиква и колбас

Паста на фурна с тиква, тиквички и моцарела

Тиква и гъби в гювечета

Задушена тиква с лук

# 548
  • Sofia
- пиле със зеленчуци

Благодаря в аванс Heart
Имам ги  при мен, заповядай - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%90%D0%B7%D0%B8%D … D1%85%D0%BD%D1%8F

# 549
Привет, преди години бях правил домашна луканка, изсушена в хладилник и увита в готварска кафява хартия.
Интересува ме колко време приблизително е нужно да съхне за да стане готова за консумация и какво количество сол се слага на килограм месо.
Ще сложа около 70 процента телешко и останалото свинска плешка за да може по-бързо да стане понеже ми е за повод мезето.
Знам,че технологията не е най-правилната, но вкъщи не ядем много месо и нямам намерение да купувам пълначки, мелачки и прочие.
Благодаря предварително за отговорите.

# 550
  • Русе
Скрит текст:
Привет, преди години бях правил домашна луканка, изсушена в хладилник и увита в готварска кафява хартия.
Интересува ме колко време приблизително е нужно да съхне за да стане готова за консумация и какво количество сол се слага на килограм месо.
Ще сложа около 70 процента телешко и останалото свинска плешка за да може по-бързо да стане понеже ми е за повод мезето.
Знам,че технологията не е най-правилната, но вкъщи не ядем много месо и нямам намерение да купувам пълначки, мелачки и прочие.
Благодаря предварително за отговорите.

https://batimiti.blogspot.com/search?q=%D0%BB%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0

# 551
Виж тук са м и рецептите за луканка и суджук.
В хладилник обикновено съхнат за две седмици като се обръщат всеки ден. Ако имаш възможност закачи ги на някое решетка да висят хладилника.
Вместо хартия за печене сме ползвали марля,  когато са свършвали червата А имаше време когато черва нямаше в месарските магазини.
https://pep-4o.blogspot.com/2011/12/blog-post_20.html?m=0

# 552
  • In transit
Тези зеленчукови кюфтета може да ги направиш само с броколи и малко картоф за спойка.

Тук имам към 20 солени рецепти с тиква.

Пейч, ти като едно стара кулинарна енциклопедия на българската кухня, да имаш някоя рецепта за пълнено шкембе? Яла съм такова преди повече от 25 години в Осмар, беше уникално вкусно, но така и не можах да намеря рецепта, при все, че имам и роднини във Велики Преслав, никой не е чувал за такава рецепта. Търсила съм доста и в нета, по разни книги, но не намерих. Помня, че шкембето беше пълно с варен език, месо, зеленчуци. Всичко беше зашито и желирано в шкембето. Нарязано, като студено мезе се яде.

# 553
Моля за рецепти с тиква в солен вариант...
Черпиха ме с баница с настъргана тиква, сирене и чубрица. Някъде от Карловско село я бяха донесли.

# 554
  • Русе
Скрит текст:
Тези зеленчукови кюфтета може да ги направиш само с броколи и малко картоф за спойка.

Тук имам към 20 солени рецепти с тиква.

Пейч, ти като едно стара кулинарна енциклопедия на българската кухня, да имаш някоя рецепта за пълнено шкембе? Яла съм такова преди повече от 25 години в Осмар, беше уникално вкусно, но така и не можах да намеря рецепта, при все, че имам и роднини във Велики Преслав, никой не е чувал за такава рецепта. Търсила съм доста и в нета, по разни книги, но не намерих. Помня, че шкембето беше пълно с варен език, месо, зеленчуци. Всичко беше зашито и желирано в шкембето. Нарязано, като студено мезе се яде.

Здравей!
Преди време, когато имах възможност и необходимите пресни продукти правех тази рецепта. Тя е зимнина и ние му казваме Бабек /бабе/. Много вкусно нещо.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/12/blog-post_26.html

Да не би да имаш предвид пълненото шкембе  което се продаваше по времето на соца. Нещо подобно представляваше.

Все пак ме заинтригува и ще се разровя из книгите.

Общи условия

Активация на акаунт