За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 25 660
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
Ppticasprujina, не разбрах за кое не съм права и за кое можело да спорим - че щом като вашият домашен пипер бил кафеникав, значи трябва той най-много да ми харесва ли, какво ли?!
Има различни сортове чушки, с различен цвят, вкъщи всеки може да си суши всякакви и да си прави пипер. Сигурно и той е хубав, но ставаше дума какво се намира по магазините.
Има си специални сортове за производство на млян червен пипер и цветът им няма нищо общо с кафявото. Масово обаче млян червен пипер се прави не от тези сортове, а от разни други, обикновено бракувани чушки, и затова толкова трудно се намира хубав.

# 706
Цитат
... има хубав наситен червен цвят. Така изглежда вкусният български червен пипер.

Това не е вярно. Аз не купувам червен пипер, правя си го. Толкова.

# 707
Правили ли сте баница с каймак и ако да, с какво мога да го заместя??

# 708
Домашен червен пипер също варира на цвят, дори само от смилането му, преди да се вземат предвид и чушките от които е направен... И тъмно червен сме имали, и почти оранжев. Все домашен и все хубав.

# 709
  • In transit
Правили ли сте баница с каймак и ако да, с какво мога да го заместя??
Каймак има в Лидл. Ама мисля, че не се слага вътре, а като гарнитура на баницата, вместо кисело или цедено мляко.

# 710
Моя позната го ползва за баница и става страхотна, а тази в лдл дали е хубава или имитиращи продукт?

# 711
Цвета на пипера зависи И от препичането. Моя близка има фирма за подправки и си отглеждат  пипер Гороглед за червен. Тя е казала че въпреки техниката и часовниците понякога го препичат и става кафеникав

# 712
О да, то е различно и спрямо температурата при която се суши. На село си ги сушахме просто разстлани на сянка, ако е фурна или дехидратор и има и там разлики.

# 713
  • София
Моя позната го ползва за баница и става страхотна, а тази в лдл дали е хубава или имитиращи продукт?
Пише си когато е имитираш продукт, чети и ще разбереш.

# 714
  • София
С каймак не виждам какво би могло да не бъде вкусно. Сигурно може да се замести със заквасена сметана.

# 715
Здравейте, търся рецепта за кекс, който изглежда леко влажен от вътре, все едно е на трохи. Правя най - различни, но все имат вкус на яйца и въпреки,че бухват и се разпукват , ми стоят все едно жилави. Сега открих, че от бакпулвера ми става едно стипчиво на езика и ползвам само сода . И друг въпрос за тесто  когато меся го усещам и винаги се получава печивото . А при кекса какви са правилата за гъстота и да е пухкав. Благодаря за търпението .

# 716
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте, търся рецепта за кекс, който изглежда леко влажен от вътре, все едно е на трохи. Правя най - различни, но все имат вкус на яйца и въпреки,че бухват и се разпукват , ми стоят все едно жилави. Сега открих, че от бакпулвера ми става едно стипчиво на езика и ползвам само сода . И друг въпрос за тесто  когато меся го усещам и винаги се получава печивото . А при кекса какви са правилата за гъстота и да е пухкав. Благодаря за търпението .

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/11/kaisergugelhupf.html

# 717
  • София
Здравейте, търся рецепта за кекс, който изглежда леко влажен от вътре, все едно е на трохи. .............
ЦАРСКИ КЕЙК - Няма по-добър, това е кейк на кейковете, вярно е, че маслото е доста, но заради това е толкова хубав
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_812.html
а тук има още 74 рецепти не може да не си избереш
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%BA%D0%B5% … D0%BE%D0%B2%D0%B5

# 718
Здравейте, търся рецепта за кекс, който изглежда леко влажен от вътре, все едно е на трохи. Правя най - различни, но все имат вкус на яйца и въпреки, че бухват и се разпукват , ми стоят все едно жилави. Сега открих, че от бакпулвера ми става едно стипчиво на езика и ползвам само сода . И друг въпрос за тесто  когато меся го усещам и винаги се получава печивото . А при кекса какви са правилата за гъстота и да е пухкав. Благодаря за търпението .
Ох, много сложен въпрос, защото няма как да усетим твоя вкус. На мен ми отне много време докато стигна до моята си рецепта.

Основното което спазвам - всички продукти да са със стайна температура. Количеството брашно и захар са равни.
Аз ползвам и бакпулвер, и сода. Не обичам да ми е влажен кекса, затова съм намалила мазнината с около 1/4. Разтварям содата в кисело мляко с чаена лъжичка лимонов сок или ябълков оцет. Бакпулвера с брашното - знаеш. Гъстотата  - колкото гъста боза.

# 719
Да благодаря ви много, значи трябва да се тестват всички видове Simple Smile, за да намеря моя вкус. Това със захарта не го спазвам точно,защото не обичам много сладко .

Общи условия

Активация на акаунт