Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 45

• 18 541
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Маруца беше майката на бай Тошо. Sunglasses

# 76
  • Sofia
От мен Данни. Това е цялото име. Rolling Eyes

# 77
Маргрета се казваше класната на сина ми, а Славян -учителя по физическо.  Все учителски имена.

# 78
Една състудентка беше само Грета, но то не е българско, както и Маргрета.

# 79
Грета е често срещано име, поне в нашия град.
Както казваше майка навреме всяка баба Гинка имаше внучка Галина, Грета или Гергана, баба Станка -Светла или Снежана и т.н.  После се появиха Габриела и Симона и т.н.

# 80
Маргрета се казваше класната на сина ми, а Славян -учителя по физическо.  Все учителски имена.

Имахме преподавателка в университета  Проф. д-р Марга Георгиева

# 81
Славян познавам,не ми е странно. Грета също.
Но Маргрета не бях срещала.

# 82
  • Пловдив
Грета казват у нас на някои Маргарити. В други държави си е директно от Маргрета/Маргрете.
Например майка ми имаше такава приятелка - Грета, галено от Маргарита, за разлика от друга приятелка Маргарита, която си беше Маргарита за майка ми, иначе и на нея сигурно са и викали някак на галено. Направило ми беше впечатление навремето, че всички Маргарити от приятелките на майка ми и братовчедките на двамата ми родители бяха с различни галени имена - Грета, Гита, Марче, от по-младото поколение на внучките - Маги и т.н.
Марга също е от Маргарита.

# 83
Делиана, Кемана, Антониана, Анатолия, Георгина, Атанасийка, Христослава, Леонида, Асена, Савета, Тавита, Данила, Илинда.
Вероятно някои от Вас са чували част от имената, но аз нямам приятели, колеги или роднини с подобни имена.

# 84
Делиана, Кемана, Антониана, Анатолия, Георгина, Атанасийка, Христослава, Леонида, Асена, Савета, Тавита, Данила, Илинда.
Вероятно някои от Вас са чували част от имената, но аз нямам приятели, колеги или роднини с подобни имена.
И аз нямам такива познати. Някои от имената са стари, като например Георгина. А иначе преди месеци бях попаднала на списък със стари женски имена, които са били модерни преди 100 години, да речем. Доста от тях бяха с четири букви, от сорта на Гина, Гуна и подобни. И имаше едно име Буза, направи ми особено впечатление. Другите ги забравих, но ако намеря списъка ще пиша още.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 10:30 от Borqna Sto 771419

# 85
Идвам с Анелиян.

# 86
Марга също е от Маргарита.
В случая Марга е цялото име на жената. В студентската ми книжка така е записана. А и има издадени книги. На всички е изписано името по този начин.
Иначе е ясно, че от Маргарита.
Както и познавам момиче с име Теди. Вероятно от Теодора, но когато станеше въпрос, че има имен ден на Тодоров ден ми казваха Ама тя се казва Теди. Първите няколко пъти докато асимилирам, че Теди не е галено от Теодора казвах Ами то нали е същото🤭

# 87
  • Пловдив
Да, ясно, че е цялото, казвам, че това му е произходът.

# 88
Познавам 2 Славянки - името е чехско и имат чехска жилка.
Познавам и Славица - при нея не знам от къде е името.

# 89
  • България
Аз познавам мъж Славян, българин и няма нищо чуждо.

Общи условия

Активация на акаунт