Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 86

• 29 786
  • 782
  •   1
Отговори
# 390
Ааа, не знам, аз не съм чела темата, защото не търся нищо. Каквото съм търсила съм го намерила преди надуването на балона. Попаднах на снимката, запазих я и понеже и по новините говориха за цените на имотите тази седмица и за балона се ориентирах горе-долу в цените. Пишеше в едно заглавие, че един апартамент се изплаща с 200 средни месечни заплати от 2296 и че се очаква ръст на цените нагоре от 7-8 процента. В този ред на мисли никой не коментираше старо или ново строителство и затова ми е интересно и в грохналите панели ли цените са така високи.

https://fakti.bg/imoti/941185-blizo-200-zaplati-sa-nujni-za-pokupkata-na-jilishte

# 391
Това ми прилича на ЕПК...
И хващам бас,че вътре сигурно 95 процента е ремонтиран...На българина му пука само до входната му врата... Винаги е било така...

# 392
  • Бургас

Иначе, когато отидох за пръв път в ОК, приличаше на Припят.
извинявай, че те цитирам, но просто откакто го прочетох не мога да спра да се смея!
Ама толкова точно си го написала, че наистина съм без думи.

Живяла съм в ОК2 като студентка около 2 години- около 1998ма и мисля, че това беше най-лошото място на света, на което съм попадала. Пътувах със 102 точно по един час до факултета ми. На спирката са ме нападали улични кучета и един манго ми скъса синджирче, около 0.1 грам от врата....

# 393
  • София
Да, понякога, за да направиш две крачки напред, трябва да направиш една назад.
Бащата на Ивана Тръмп я изпраща да работи във фабрика за обувки в тинейджърска възраст, за да види и онази страна на живота- бедността.
Та и мен така ме изпратиха от красивия ми огромен дом в хубавия квартал, някъде в Ада, краен панелен квартал, граничещ с циганската махала, оборотен апартамент, където трябваше да живее баба ми, защото бяха отчуждили принудително красивата и къща, средиземноморски стил в центъра на града с огромен двор, за да я сринат и вдигнат на нейно място някакво недоразумение хепи соц. Била съм дете, но имах чувството, че съм попаднала в преизподнята, наистина. Мърсотия, цигани с каруци, горящи гуми, мръсен панелен блок, отпред кал до ушите, стълбището прелива от щайги, мръсни обувки, стари, счупени саксии, боклуци, миниатюрен апартамент, който преливаше от ореховите виенски мебели от къщата, правени по поръчка, натрупани едно върху друго, изглеждаха жалки и неуместни. Огромното кристално огледало стоеше в коридора, помня прекрасно този момент, защото се оглеждах в него и си казвах- аз съм красива, богата, живея в суперелегантен апартамент с високи тавани и френски прозорци, имам мерцедес кабриолет с телефон /кой знае в кой сериал съм го гледала, вероятно Шато Валон или Гулдебургови/ и не искам никога да съм бедна.
И в този живот, след това, в моментите, в които ми се струва, че искам да зарежа всичко, да махна с ръка и да отпраша в неизвестна посока и да става каквото ще, някак си неусетно се прокрадва спомена за онзи момент и се събирам, ставам и продължавам.

# 394
  • София
Точно сега и точно в хубавия ни център гори една хубава скъпа стара къща, дано няма пострадали

https://www.google.com/maps/@42.7020224,23.3180533,3a,81.8y,191. … MDSoASAFQAw%3D%3D

# 395
Разбрах те, аз помислих, че се коментират тъмните прозорци. Ами, то това с достатъчно държавно регулиране ще може да се оправи. Но регулациите ще са такива, че хората няма да имат пари и ще трябва да им вземат жилищата. Не сме дорасли чак до там, според мен. Обществото не е достатъчно богато, за да се налагат подобни изисквания.
Румка, то не тъмното е проблем, и в новите е тъмно, вероятно са за инвестиция и повечето са празни, но тук проблема е липсата на цялостно саниране, всеки остъклявал както му харесало или както му било изгодно. И в другите държави има цели квартали с подобни стари блокове, само че все такива кърпежи не са. Когато някой неглижира собствения си имот, как се очаква да е ангажиран към общите части?!

# 396
Искрено се посмях с последните страници. Аз пък да ви кажа съседите, които познавам, са все интелигентни хора, голяма част с възможности. Не съм чувала да ги е срам, че живеят в Горна баня/Овча купел. Мен конкретно не ме е било срам, но явно всеки с ограниченията си. Новодомците не се забиват в панелените комплекси и това не е цяла ОК, вид на Припят може да има и Люлин, и Дружба, и Младост в панелената си част, но в Младост е интелигенцията явно и на човек не може да му дойде на ум подобна асоциация 😃

# 397
Само да напомня очевидното, което май много забравят.
Между Ст Град, Мал Дол и Витоша има вселени разлика.

# 398
Не е така. Има за теб, защото имаш сантимент към един от тях по един или друг начин. За мен и трите са еднакви, аз лично не бих живяла в там. Както нагоре се коментираше - за всеки е различно, иначе всички щяхме да сме се забили на едно място. Просто е хубаво да разберем, че има и друга гледна точка и че нашите желания не са правилните за друг. Ето, например по линия на крайните квартали - отстоянието от ОК и Малинова до центъра е в полза на ОК, но ОК се приема за краен, а Малинова не 😃

# 399
Ами, не, не е така.
По-скоро ти имаш анти-сантимент, и си мислиш, че щом не искаш да живееш и в 3те, това ги прави еднакви.
Аз и на луната не искам да живея, ни в ОК, но това ни най-малко не ги прави еднакви.

Ст Град има супер редовен ГТ. 280 и 94 минават през целия квартал и са през 2 минути. Има и 294, който допълва горните. По ГМ Димитров вече върви и 288 и още някакви други.
В Мал дол и Вит няма никакъв ГТ.
В ст град има тротоари и улици навсякъде. В Мал дол е кал повечето, а витоша едвам се промушваш във витите улички.
Ст Град има парк, и през целия квартал можеш да се разходиш. Има си главна улица, магазини, заведения по нея.
Витоша няма тротоари (и мал дол също). Няма къде да се разхождаш.
Ст град има 1000 кафета, 1000 ресторанта, 1000 фитнеса, 1000 аптеки, 1000 места за готова храна, има 2 ТМаркета, 1 лидл, 2 фантастико, кауфланд. Има и 100 места, като дюнери и подобни.
Има и групови тренировки, йоги, аеробики, танци, бойни изкуства и всякакви други.

(наскоро отдадох един апартамент, дето се чудеха как съм успял да го отдам. Той е на 1 мин пеш от всички по-горни изброени. И фитнеси и кафета, ресторанти, магазини, аптеки, дюнери, танци, спирки на ГТ, парк и каквото още може да си помислиш)

Ако не си с гараж и кола и живееш в кв Витоша, имаш 1 автобус 67 по Симеоновско, който минава 1 път на 40 мин. И като пресичаш много рискуваш да те прегазят. Симеоновско шосе е опасно и когато имаш кола. Там се трепят хора. Изключително неприятно място.
Та, нищо общо между тия 3 квартала.
Витоша има един, единствен плюс. Близо е до ст град.
Мал дол също.

# 400
Много хора познавам, които всячески избягват СГ. Също толкова и такива, които избягват Малинова и Витоша. Изобщо не е до мен, както виждаш и в темата има мнения от различно естество. Аз не съм казала, че ти имаш анти, но не приемаш чуждо мнение и това повечето редовни тук могат да го потвърдят. Няма да споря, нека всеки живее, където иска.

# 401
  • софия
Ambrosia не е до срам или нещо подобно, интелигентни хора има и в Люлин. Само за много цетрални и скъпи райони като Докторски, Шипка, Оборище, там вече е до някакъв престиж и статут.

# 402
Не, имаше мнение, което гласеше точно това. Че хората ги е срам 😂

# 403
Дискусията беше РАЗЛИКИТЕ между Ст Град, Витоша и мал дол.
Никъде не съм твърдял, нито дискутирал в полза "да се живее в студентски град".

Явно трудно разбираш написаното, не мога да помогна.

Не е и вярно, че не приемам чуждо мнение. Приемам, ама аз конкретно мнение и обяснение не видях. Само, че "аз не искам, други не искат". Аз изобщо не споря, къде искате и не искате. Има хора, искат в Париж, отишли са, живеят си. Не съм обсъждал кой къде да живее.

Има и друго, нещо като селф фейс контрол. Някои хора ги е срам да идат на дискотека, да се разходят по главната или в студентски. Че много конкуренция има.

# 404
На Оборище и Шипка,чувам такива диалекти, ултра престижно звучи...Арии ваа....Значи - хайде бе ...Преведоха ми....

Общи условия

Активация на акаунт