СЪВЕТ ЗА ДОБРО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ

• 145 931
  • 645
  •   1
Отговори
# 600
Шани - ето повече информация за тях , като повечето ЧУ имат доста плюсове и доста минуси. За мен са по-скоро в положителната част на гамата  Simple Smile

# 601
  • с/у ОколоМръсТното
Lennyh   bouquet

# 602
Аз,както знаете,продължавам да събирам отзиви за Ровел и ми е много странно ,че в това голямо училище,в което учат толкова деца,няма никакви отзиви от родители в нета.Аз познавам две деца,учещи там,но отзивите са различни-един положителен и един,по-скоро негативен.
Ако някой има инфо нека сподели,моля.
Колебанията ми са между Ровел и Ерих Кестнер,но не ми допада немския.

# 603
ДесиХ2 двете училища между, които се колебаеш са с доста различен профил. Лично аз имам бегли лични впечатления от Ерих Кестнер  - разговарях с тях и се срещнах с техен представител миналата година на изложението на ЧУ - бяха едни от фаворитите ми. Имам отзив и от мои близки, чийто син е в гимназията - положителни.
Колкото до Ровел - не мисля, че е случайно това че няма отзиви - това е доста по-елитарно училище и съответно повечето деца от контингента им най-вероятно не са случайни \ по-скоро родителите им не са такива\. Правят добро впечатление с инвестиции в базата си и с размаха на работата си, но за жалост не зная никакви детайли за тях.

# 604
Колкото до Ровел - не мисля, че е случайно това че няма отзиви - това е доста по-елитарно училище и съответно повечето деца от контингента им най-вероятно не са случайни \ по-скоро родителите им не са такива\. Правят добро впечатление с инвестиции в базата си и с размаха на работата си, но за жалост не зная никакви детайли за тях.
Ох,не знам.Аз имам чувството,че родителите не са чак толкова"елитарни",а по-скоро богати.Иначе базата е страхотна,ще ми бъде близо и  може да се учат доста езици по избор.
Детето на мои познати е там вече трета година,доволни са от условията и досциплината,като цяло,но смятат,че учението е малко подцененто и децата не си дават много зор.А аз искам да попаднем на място,където ще се учи,а не да си давам парите заради басейна,да речем.Имам още година да го мисля,дано събера още отзиви дотогава.

# 605
Най-добрия вариант е лично да ги посетите и да разговаряте с някой от ръководството им - така ще можете поне малко да се ориентирате в ценностите им и в това какво да очаквате от училището. Аз нямам лични познати там - имам предвид сред децата учещи там. Чувала съм доста суперлативи за базата им, за нивото им на обучение, но дотолкова. Локацията също не е за пренебрегване при избора на училище \ стига да са еднозначни другите условия - бих се спряла на това с по-удобна локация или с по-лесен достъп до тях без да се налага детето ми да ползва транспорт и да пътува по 2 часа на ден\.

# 606
  • с/у ОколоМръсТното
Много старо инфо за Ровел... Ма старо е (поне от 5-6г.).
Имаше някакъв лют скандал м/у 2 деца. Едното дете беше "тяхно", демек на човек, ангажиран с Ровел (не точно преподавател, ми шофьор ли беше, снабдител ли... не помня, но беше "вътрешен") и друг ученик. То не бяха медии да отразяват, то не беше чудо.
Та въпросния г-н беше влязал в час и бе почнал саморазправа с ученика, който тормози неговото дете... Rolling Eyes Мдаааааа...
Другото ми инфо е от моя приятелка, която преподаваша там за малко и пак не е "младо" (поне на 3-4г. е). Та тя ми казваше, че гледали да опазят децата (по бройка и качество) и това е. Децата били супер нагли, измисляли всякакви щуротии (хвърляне на гсм, да се удари в тавана, което сега го има повсеместно, но тогава само "онези" деца си го позволяваха), включително демонстрации на богатството на родителите и т.н.
Това знам аз, Деси.
Много е старо но е нещо, все пак. И понеже по него време имах и още една позната, преподавател в ЕСПА беше пък тя и абсолютно същото инфо ми е споделяла. Само децата да се опазят живи и здрави е най-важното... Тя пък ми разказваше, как се купуват най-евтините боклуци от МЕТРО (маргарини и най-некачествени сирена и т.н) и с тях се хранят децата. Чак тя се възмущаваше на това, при таксата, която я обявяват за изхранване.
Последно и спирам. И 2-те не работят вече към тези у-ща. Твърдяха, че ръководствата на школата ги задължават с "милион" изисквания, с/у недобро заплащане.

# 607
  • София
Ние още не знаем с колко процента сме, но въпроса е как се формират тези проценти ooooh! newsm78. Авторитетно звучи като кажат проценти - но....колко процента от тях са субективната оценка на психолога  #Cussing outили директорката или някой друг. Де да знам, може и нас да са ни оценявали, пък после да са го прилепили като оценка на "семейството или семейната среда" или бог знае какво. ...
Отделно, племенник на колежка от отдела влезе с връзки - т.е пререди почти всички, но е в друга възрастова група.

Права си и за таксите, много са, за това, което предлагат. Ако си вмъкнала и транспорта - там излизат таксите. 

Ние сме от приетите, т.е. дъщеря ми е приета. Подадох молба март месец тази година. Въпреки това не ми допадна как протече самото интервю и не бях решила ако еветуално я приемат дали ще я запиша. За сега клоним към друго училище. Още едно детенце от групата на дъщеря ми е прието, но не се знае дали и той ще бъде техен възпитаник....вътрешни усещания на нас майките.
А иначе и аз не знам на какъв принцип се оценят децата. Но не съжалявайте,че децата ви не са приети. Може в един момент да е въпрос на лотария- доста деца са се явили,а местата са ограничени.
Успех на всички и дано намерим правилното място за децата си Peace

# 608
  • София
Колкото до Ровел - не мисля, че е случайно това че няма отзиви - това е доста по-елитарно училище и съответно повечето деца от контингента им най-вероятно не са случайни \ по-скоро родителите им не са такива\.
Ох,не знам.Аз имам чувството,че родителите не са чак толкова"елитарни",а по-скоро богати.

Според директорката на "Ровел" като отговор на моя въпрос какви са родителите: "Крупни бизнесмени." Личното си мнение съм го дала назад в темата - няма да се повтарям.

# 609
  • София
Аз имам малко инфо за "Св. Климент Охридски", но също отпреди 2-3 години. Детето на наши приятели завърши там, в Дианабад. Независимо,че беше отличничката на класа, че много я хвалеха и т.н. , родителите и бяха възмутени от незнанието и. Дори мислеха да я преместят в 7 клас в кварталното у-ще, но , цитирам баща и "не можем да я преместим, трябва да я запишем в 4клас най-много, щото знанията и са толкова"  Joy Ние се шегувахме, естествено, но нещата изобщо не бяха розови. А детето е много амбициозно! Побърква се ако не е първа, тогава само училището я вълнуваше.  Wink
Та след 7 клас детето кандидатства в гимназии със специален изпит. Реши да се яви и на общите тестове за гимназиите , за да не остане съвсем наникъде, ако не я приемат. Не се готви грам и си знаеше,че не е много силна по математика, но е много добра по БЕЛ. Изкара на теста 2.000 по математика  Shocked и някъде към 4.50 по БЕЛ. Хайде , ясно,че не се е готвила, та оценката по БЕЛ я приемам за нормална. Но как може да изкара 2.000 по М , при положение,че има 6 в у-ще! Не го разбирам и не мога да го приема!

# 610
Само не в Дорис Тенеди!

# 611
ОТ ОПИТ МОГА ДА КАЖА "ДОРИС ТЕНЕДИ" Е ЕДНО ПРЕКРАСНО У-ЩЕ!

# 612
Здравейте!!! Имате ли някакви новости около Българско школо?

# 613
  • София
Не записах детето си в Дорис Тенеди, защото не ми харесаха условията - само погледнете салона за физическо....Ако ще се намесват пак собственици, няма да споря- всеки може да разгледа, да говори и да си направи изводите...

# 614
Има ли родители, чиито деца са в началния курс на френския лицей(В.Юго мисля,че беше)?

Общи условия

Активация на акаунт