СЪВЕТ ЗА ДОБРО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ

• 145 927
  • 645
  •   1
Отговори
# 630
Aко някоя от вас се интересува от частно у-ще за своето дете да не ходи в Свети Георги. Ужасно у-ще, остави таксата ами отношението към децата е ужасно и отделно от това непрекъснато има интриги между родители и учители, най-вече обичат да пускат слухове, които изобщо нямат и доза истина. Hие записваме децата си да учат а не да слушаме кой какво защо и как и тай като немогат с родителите използват децата Възмутително..... За мен това е селско у-ще с големи претенции. Моят съвет подминете го.

# 631
  • София
... най-вече обичат да пускат слухове, които изобщо нямат и доза истина...

Особено из темите за частното образование.  Mr. Green

# 632
И аз търся отзиви за френския лицей - моля да споделите ако имате впечатления

# 633
И аз търся отзиви за френския лицей - моля да споделите ако имате впечатления
не знам от личен опит но на моя приятелка 2 те деца учат там тя не спира да се хвали колко е доволна голямото е вече за 3 клас !!! Плямпа френски по добре от ...
беше голям дивак но забелаявам че са го опитомили и научили на обноски таксата е малко нанагорно около 7800лева май newsm78 на година

# 634
Към laura1 
Бихте ли ми казали защо не харесвате училище "Св.Георги"? 

# 635
Такаааа, от много чете и проучване на училищата, вече  в главата ми е пълна каша. Мисля, че ще се побъркам - не съм си и представяла, че е толкова трудно да избереш училище за детето си. За сега се спрях на 3 - "Св.св. Кирил и Методий", "Д-р Петър Берон" и "Св. Кл. Охридски". Дано не е много късно да го запиша в някое.

# 636
  • София
Такаааа, от много чете и проучване на училищата, вече в главата ми е пълна каша. Мисля, че ще се побъркам - не съм си и представяла, че е толкова трудно да избереш училище за детето си. За сега се спрях на 3 - "Св.св. Кирил и Методий", "Д-р Петър Берон" и "Св. Кл. Охридски". Дано не е много късно да го запиша в някое.

Свет, напълно те разбирам. И аз не очаквах, че ще е такъв проблем. И аз така се чувствах.
Оскъдна информация относно качеството на образованието и дипломите (сигурно класациите за ресторантите в София за повече и по-пълни от липсващата класация на училищата) (в тази връзка се чудя защо няма класация на МОН за частните училища, която да е базирана на обективни критерии - а не на оценки на потребители по форумите)

В желанието на директорките да продадат продукта си понякога прекаляват (особено, като на първа среща почнат да се превъзнасят - ах това хубаво дете, ах.... ах... пък едни прегръдки, целувки...)

Мнение от ухо на ухо или от форум .....

Ние минахме през Кирил и Методий и през Климент Охридски. За Петър Берон се доверих на мнението на позната и отпадна от списъка.

Ние се записахме в ЕСПА.
Доводи:
нормални класове от по 15+ деца
нормална програма - т.е. достатъчно натоварена,  а не децата да го имат за разходка до училище  и обратно
конкуренция в класовете
допълнителни занимания
що-годе пригодена сграда
стройна организация на дейността - отиваме питаме за програма - веднага дават (докато в други училища се правеха, че не са ни чули)
ентусиазиран колектив

Ясно е че другите училища не покриха норматива. Laughing

# 637
  • софия
Незная дали не закъсняхме със записването,места вече почти няма .Прочетох темите ви и се чудя защо неможах да намеря нищо за Петър Берон имаме събеседване в понеделник,но започвам да се колебая.Търся училище за първокласник близо до Дружба ,Младост или Слатина.Дайте ми съвет къде да го запиша ,а и да има места естественно. Hug

# 638
Темата е много интересна, но все пак, когато отговаряте, конкретизирайте за кое училище пишете, за да не се налага де се чудиме и ровиме назад.

# 639
  • софия
Мами знаете ли дали е построено училището в Младост на Овъргаз?

# 640

Здравейте! Директорката каза, че тази година няма да са в новата сграда и че строежът е спрян за неопределено време. Това беше през април. Тогава кандидатствахме, приеха ни, но ние се отказахме поради ред причини - сториха ми се неорганизирани, хаотични, и без никаква идея дали и кога ще се местят в новата сграда.

# 641
  • София
На нас ни казаха,че е построена, остава нещо по обзавеждането да довършат. Ако не бъркам тази година щели да преместят детската градина, а от другата- училището... Така,че ако има мами с деца в детската градина, може да потвърдят или отрекат...

# 642
На нас ни казаха,че е построена, остава нещо по обзавеждането да довършат. Ако не бъркам тази година щели да преместят детската градина, а от другата- училището... Така,че ако има мами с деца в детската градина, може да потвърдят или отрекат...

Точно, когато държа тестовете дъщеря ми ни казаха, че ще местят детската градина тази година, а училището другата. После като дойде време за записването, казаха, че няма да местят и детската тази година и че не се знае нищо за следващата година.

# 643
  • софия
 Twisted EvilАз още търся бях в Петър Берон ,също и в Св Кирил и Методи ,някой има ли информация дали има места в Българско школо Praynig.Аз съм на работа и когато успея да се свържа по телефоните с училищата се почва едно уговаряне със съпруга ми кога ще е свободен и тн .н.Утре първо ще ви прочета и след това ще продължа да звъня.Между другото ако някой иска инфо за тези 2 училища да заповяда.Обадих се и в Евростар и се разбрахме за 28.08 ,но като прочетох постовете ви за тях просто незнам.Детенцето ми е умно ,но и мило и добро,а не ми се иска да го прекършат.Незнам  #Cussing out

# 644
Правих дълги проучвания. На няколко пъти се "парих" с частни училища, но накрая намерих това което ми трябва. Иванови и тяхното училище „Евростар” са на този етап най-доброто, което е на пазара на образователни услуги. Много усилено   се учи едновременно немски и английски език. Математиката по традиция е  силната им страна. Обучението завършва със задължително външно замерване пред  комисии на Гьоте институт и Британския съвет. Езиковото  обучение се сертифицира според  критериите на Общата европейска рамка за езици. Децата се обучават в групи според ниво на знания и в една група са  10-12  деца. Моята дъщеря  е свито, деликатно дете. Ако се наложи да изкаже мнение пред  публика цялата се разтреперва и напълно блокира. В резултат на  сутрешните рекапитулации   провеждани лично от Иванов или жена му , моята треперушка вече  без притеснение отговаря пред всички деца на кръстосаното изпитване. Просълзих се когато  лично наблюдавах как спокойно , стегнато и точно при това с усмивка тя отговаряше  на директорското изпитване . Иванов е много коректен . Той често организира открити уроци в присъствието на родителите, където най-притеснените са само  май учителките. Вярно е , че е много директен в оценките си и не спестява нищо лошо от поведението на детето. Това за някои може да е арогантност, за мен е честно отношение . Предупредил ме е , че се обажда само при нередности.В края на всяка седмица от електорния бележник виждам накъде се движи дъщеря ми. Много съм доволна от това което получавам за детето си в Евростар. За сега. Това което ме притеснява е че не се отделя достатъчно внимание на изкуствата. Страхувам се детето ми с това акцентиране върху езици, математика и граматика да не се потисне увлечението му по изкуствата. То е подчертано художествен тип. Трябва да предприема нещо за промяна. Ще бъда благодарна, ако някой сподели опит.

Общи условия

Активация на акаунт