СЪВЕТ ЗА ДОБРО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ

• 145 945
  • 645
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Енита Къде учи детето ти в момента.
На приятелка детето е в ЕВРОСТАР / доста противоречиви мнения има за у-щето/, но каза, че сега средата на срока са дошли две деца от Веда и родителите не са били доволни от подготовката. Имах намерение да записвам моя там, но се отказах заради немския като първи език и май добре ще направя, а ми е близо училището. А и по форумите няма почти никакви отзиви даже никакви не съм чела за училището.
писах ти

# 526
  • София
Не съм получила нищо на лични.

Последна редакция: пт, 23 яну 2009, 16:42 от kimba77

# 527
Не съм майка,но от лични наблюдения върху мой съученички и приятелки-Света София. Peace
Влиза се с изпит и се учи наистина сериозно.

# 528
Здравейте, виждам че пишете за Веда, а няма много инфо. Синът ми учи там, 2г. беше в детската градина, после предучилищна и сега е първи клас. 19 деца са в класа. Таксата за първи - трети клас е 3500 ЕВРО, транспорта - 800 ЕВРО. Немският език е 18 часа седмично, ако някой иска, мога да изпратя седмичната програма.

Училището се намира в кв. Триъгълника, към кв. Надежда, в сградата на едно държавно учлище, излезе ми от ума в момента кое. Не зная за база около бул. Т. Каблешков, но ще попитам.

Аз като цяло съм доволна от училището и подготовката, съдейки по изявите на децата и разговорите с другите родители от класа, защото моя син не е критерии - той е буен, разсеян и недисциплиниран и аз работя с него допълнително. И пак успяват да го научат на нещо. Учителите са мили и добри, но дали защото в класа ни има доста капризни родители, чието мото е : " Аз си плащам, съответно вие носите отговорност за всичко, не искам да пиша домашни вкъщи с детето, не може ли да стои до 20 ч. на училище ПОНЕ, абе не ме занимавайте.  " , или защото си е практика на училището, но обратна връзка с родителите много рядко има.

За съжаление учителите нямат авторитет пред децата, говоря от опит и защото в класа на сина ми са се събрали една банда момчета, които са неуправляеми. Те си вървят заедно от детската градина, но там педагозите бяха на съвсем друго ниво. Аз съм пускала детето си на лагери 3 години с детската градина, и винаги се е връщал същия човек. Тази година в началото на срока имаха зелено училище - казвам ви, дойде си един гамен. Тотален безконтрол, през деня бягат през прозорците от стаята, цяла нощ вилнеят, някой минал да види дали си изгласили лапмата и толкоз. След това - пижамено парти. Хубаво де, но едно от момчетата си счупи ръчичката. Просто ситуации - да не говорим че моя каквото не беше научил като жаргон, си дойде с хубаво попълнен запас и лошо поведение.

По принцип аз от самото начало бях казала на класната че и давам пълен картбланш да бъде строга с моето дете. Ок, явно не може. Пък и той си е такъв че веднъж надуши ли че му минават номерата - край. Но вече се изчерпвам и откъм идеи, което пък не ми е работа, аз не съм педагог. За пример: известно време след началото на срока научавам, че Петър преписва оттук оттам, отделно с цялата банда не слушат в час, приказват си, свирукат си, разсейват другите. Какво да направя? - чувам аз. Ами, казвам сложи го на един чин до тебе сам, и това е. Сега, разбира се и след многото упражнения които правим вкъщи, тетрадката по бълг. ез. на Петър се показва на целия клас за пример. А той се хвали, че от другия срок няма да е вече на първия чин, а друг ще заеме позорното място. Като имате предвид, че не е единствения калпазанин в класа, а има и по-зле от него дори, знам, че на класната не и е лесно и я разбирам. Тя като видя че заемам нейната страна, започна да ме информира кога какво станало. Случвало се е дори да ми звъни докато са в час че моя не ще да пише - ето, вика, кажи му по телефона да си довърши нещата.  Shocked

Имам много такива примери - не може да си виждам аз детето в училищното бусче отворил прозореца нашия, и цялата му глава навън и го вее ли вее вятъра на бял кон. Брех чудя се защо го боли глава това дете постоянно, а то какво било. Шофьора - ми той не ме слуша. Е, да му се не види, всеки ден го по два пъти ме виждаш - кажи ми. Или го сваляй от буса и да тича след него.

Вчера последно побеснях пак - отивам в училище че беше болен, да видя какво са взели и какво има за домашно. И какво научавам - ами нашия си загубил учебника по немски от преди неустановен период от време. Той ясно на мен няма да ми каже че го е загубил, така му е изгодно, аз немски не знам грам, и повече разчитам на училището в това отношение, съответно искам да си носи вкъщи само тетрадките за упражнение и домашните работи.

Това е общо взето моето мнение за липсата на обратната връзка с родителите и за разликата в нивото на педагозите между детската градина и основното училище. Мои приятели, които навремето ми препоръчаха Веда, си преместиха децата, но аз мислих много и реших да не го правя. Най-вече заради Петър, защото е щастлив там. Ходи с желание на училище, пък колкото - толкова. Децата много са свикнали едно с друго, обичат се, а и той си ми е особен, аз все ще работя допълнително с него, където и да е, по-добре където вече сме свикнали на системата. Макар да чувам оттук оттам че не е правилно и че учителите трябва да си вършат работата....

Друго какво да пиша за училището - наистина сградата е стара, на двора има дупки в оградата откъдето влизат бездомни кучета и бяха ошашкали точно няколко от първокласниците, които как са се озовали навън без надзор е друг въпрос..... Иначе както във всяко друго училище предполагам, си имат кръжоци, много видове спорт - зависи кой какво иска, ски през февруари и март по една седмица....Това е общо взето. Дълъг пост стана.  Embarassed 

# 529
Chance* много ти благодаря за поста - дълъг, но полезен. А имаш ли поглед дали така стоят нещата и в прогимназиалния курс 5-ти 8-ми клас и гимназията?
Иначе за жалост не съм особено възхитена от разказа ти, и също така за жалост ми се струва прекалено правдоподобен, за да е лъжа Confused Sad
Стопанисвам един такъв екземпляр, като твоя Петър и с него се борим в момента 3-ма души - 2 госпожи и аз - не е лесно Peace
Но пък нашата госпожа засега успява да извоюва победи в болшинството случаи, дано занапред стане повече - като цяло имам обратна връзка, но и аз я търся, не чакам да ме потърсят само от училището.

# 530
  • София
Сhance, и аз благодаря... Май това е минусът на всички български частни училища- прекалено много реверанси към децата... моето дете също е в частно училище, уча всяка събъта с него и много се изнервям от въпроси "Ама нали в училище учим, защо ви е обратна информация какво сме взели..." И в нашето училище родителите не се занимават в къщи с децата, поне тези от нашия клас, аз съм във вечно конфузната ситуация да питам защо нямат домашни, какво точно са взели и какво да четат в къщи...В никакъв случай не бих местила детето във Веда- не търся това, което опита искрено. Още веднъж- благодаря!...

# 531
Здравейте всички,

темата е страхотна и много обширна. Аз доста старателно я изчетох от средата. Все пак исках да получа по актоална информация.
Аз съм майка на две породени деца. Синът ми тази есен ще е първокласник. Люшкам се между решението да го запиша в кварталното училище срещу нас, или да правя чудеса от храброст и да мисля друг вариант.
немога да мисля за ЧУ, защото по две става непосилно за фамилията. Затова се заинтересувах от  55-то Шилер.
Ще бъда благодарна ако някой има информация за училището, преподавателите и т.н.
Предварително благодаря!

# 532
E.Sokolova непременно прочети постовете ми в тази тема от страница 5 нататък!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=309102.80
Ако искаш мога да ти пиша и още доста неща, ако се регистрираш на лични.
Иначе с две думи ще ти кажа тук!
Много внимателно проучи къде искаш да дадеш детето си. Ако нямаш пари за частно училище, просто избери добро държавно и намери свестна госпожа. В противен случай рискуваш доста.
Хубав ден ти желая и дано съм ти била полезна.
Чувствам се длъжна да свалям розовите очила на всеки търсещ в Шилер, нещо по-добро от Държавно училище и по-евтино от Частно!
Повярвай на опита ми - няма такова училище!

# 533
Чувствам се длъжна да свалям розовите очила на всеки търсещ в Шилер, нещо по-добро от Държавно училище и по-евтино от Частно!
Повярвай на опита ми - няма такова училище!

Напълно споделям това мнение, след пребиваване на децата в две ЧДГ от средна ценова категиря, твърдо съм решила, че или ще ги запиша в едно от изветните ЧУ или в квартално ДУ. Надявам се да не се получи отново така, че хем си плащам, хем абсолютно нищо не получавам по-различно, отколкото в държавните заведения.

# 534
Благодаря ви.
Прочетох всичко........ и наистина добре ще премисля нещата.
Дали понякога не се вторачваме прекалено много в собствените си амбиции.

# 535
Прочетох всичко........ и наистина добре ще премисля нещата.
Дали понякога не се вторачваме прекалено много в собствените си амбиции.

Не по-скоро като добри родители смятаме, че правим най-доброто за децата си. И ние наистина го правим, но именно затова е нужно да си добре информиран и да знаеш какво евентуално би могло да се случи на детето ти в едно или друго учебно заведение.
Пожелавам ти да направиш най-добрия избор за своето мъниче  Peace

Надявам се да не се получи отново така, че хем си плащам, хем абсолютно нищо не получавам по-различно, отколкото в държавните заведения.

Maria.St ако просто бях получила това, което бих получила в държавното училище или ДГ щях да съм щастлива повярвай ми.
Вместо това се сдобихме с невероятни проблеми и се наложи да посещаваме психолог - всичко това, защото и аз сляпо вярвах, че съм надхитрила системата и съм намерила най-доброто за детето си на разумна цена.
От тогава не правя компромиси. Малкият ми син /за който става дума в горната тема/ учи в обикновено училище в квартала и сме доволни. Големият е в ЧУ, слава богу там избора ни се оказа сполучлив наистина.

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 18:03 от Lennyh

# 536
  • София
Пуснах и отделна тема, но да питам и тук. Иматели впечатления и отзиви от ЧУ "Артис"

# 537
Maria.St ако просто бях получила това, което бих получила в държавното училище или ДГ щях да съм щастлива повярвай ми.
Вместо това се сдобихме с невероятни проблеми и се наложи да посещаваме психолог - всичко това, защото и аз сляпо вярвах, че съм надхитрила системата и съм намерила най-доброто за детето си на разумна цена.

Lennyh, всъщност това е още по-точно описание за съжаление. Знаеш, че и нашата история е подобна, в момента и ние ближем рани, при това хич не знам дали ще се справим сами или и ние ще трябва да потърсим специалист. Съжалявам единствено, че не взех мерки по-рано... Сега отново съм пред избор и единственото, за което се моля, е този път да имат късмет децата с учителки и училище. За целта категорично отхвърлям всякакви варианти на малки ЧУ с 'разумна' цена... Или ще е ДУ, или ще е някое ЧУ с традиции, където е ясно, че инвестицията си заслужава.

# 538
  • София

Много ми е интересно какво имаш предвид под традиции и какво под- разумна цена. Според мен такова училище просто няма- каква ти традиция за 10тина години история...

Lennyh, всъщност това е още по-точно описание за съжаление. Знаеш, че и нашата история е подобна, в момента и ние ближем рани, при това хич не знам дали ще се справим сами или и ние ще трябва да потърсим специалист. Съжалявам единствено, че не взех мерки по-рано... Сега отново съм пред избор и единственото, за което се моля, е този път да имат късмет децата с учителки и училище. За целта категорично отхвърлям всякакви варианти на малки ЧУ с 'разумна' цена... Или ще е ДУ, или ще е някое ЧУ с традиции, където е ясно, че инвестицията си заслужава.

# 539
Моля ви споделете за какви проблеми предизвикани от училището става въпрос???
Направо ме стреснахте  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт