?Въпроси всякакви за СО? 2025

• 245 384
  • 6 795
  •   1
Отговори
# 6 315
  • София
Извинете, но какво точно разбирате под успешна кариера?

Динчо, благодаря ти! Чета, чета и се чудя Гугъл ли управляват тия жени...
Да, малките деца забавят кариерата на жената или по-точното е, че тя сама си я забавя. Защото иска да прекара време с детето си, да се напаснат. Ако жената получава платена помощ от гледачка или баба, това не е зарязано или захвърлено дете, както и детето, което посещава ясла. Жената освен майка е и личност и това, че не се посвещава на детето до пълнолетие не я прави лоша майка. Децата, освен от това майка им да се е залепила за тях, имат нужда и от финансово обезпечаване - да могат да посещават курсове и школи, да учат чужди езици, да спортуват, да са добре облечени и да може да им се осигури качествено образование. Всичко това струва пари, харесва ли ни или не. Докато са малки децата е много трудно, но те бързо порастват и дават възможности на жената да се развива всякак, не са те пречката, а по-скоро, при много жени, липсата на качества за евентуалната позиция, към която се целят.

Още един аспект - нека да не бъркаме ходенето на работа с кариера.

# 6 316
  • София
Голямата кариера винаги се съпоставя със стрес, липса на време, изнурителен робски труд и за сметка на семейството.
Ма, това още кой го бори и защо?
Работата е за пари, щото само слава и нищо друго не си е работа.

# 6 317
За какво ти е кариера без заплата?
Кариера без заплата е оксиморон. Няма такова животно.

# 6 318
Чакай сега, заплати ли броим или кариери?
Uncommon, това имам предвид.
Успешна кариера = много висока заплата
Динчо се опитва да принизи всички, които работят в офис до офисен планктон, което според Динчо изключва правенето  кариера. С това не съм съгласна.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 16:49 от Tina*

# 6 319
Т.е. ако няма да има кариера е нормално да стои вкъщи и да обгрижва дете?
Не може да ходи за проста заплата и мъжът да участва в болничните, прибирането и гледането?
Странно виждане.

# 6 320
Не може да ходи за проста заплата и мъжът да участва в болничните, прибирането и гледането?
Странно виждане.
В повечето случаи не работят така нещата, защото ако мъжа изкарва над максималния праг, всяко излизане в болнични означава загуба на пари, понякога доста пари.

# 6 321
  • София
И все пак не всичко е пари.

# 6 322
По-точно какво издигане?

На по-висока позиция,  то обратното не би било издигане.

Извинете, но какво точно разбирате под успешна кариера?

Динчо, благодаря ти! Чета, чета и се чудя Гугъл ли управляват тия жени...
Скрит текст:
Да, малките деца забавят кариерата на жената или по-точното е, че тя сама си я забавя. Защото иска да прекара време с детето си, да се напаснат. Ако жената получава платена помощ от гледачка или баба, това не е зарязано или захвърлено дете, както и детето, което посещава ясла. Жената освен майка е и личност и това, че не се посвещава на детето до пълнолетие не я прави лоша майка. Децата, освен от това майка им да се е залепила за тях, имат нужда и от финансово обезпечаване - да могат да посещават курсове и школи, да учат чужди езици, да спортуват, да са добре облечени и да може да им се осигури качествено образование. Всичко това струва пари, харесва ли ни или не. Докато са малки децата е много трудно, но те бързо порастват и дават възможности на жената да се развива всякак, не са те пречката, а по-скоро, при много жени, липсата на качества за евентуалната позиция, към която се целят.

Още един аспект - нека да не бъркаме ходенето на работа с кариера.

Не е нужно да  управляват гугъл, в повечето професии има кариерно развитие, Свързано с преминаване на по-висока позиция и съответните отговорности и по-високо заплащане. Офисния планктон също си има началници и се стреми към мястото им,  учителите стават директори,  заводските работници  - ръководител смяна, после цех, или каквато там им е йерархията. Може би самоосигуряващите лица и творческите професии да нямат йерархично израстване, но другите имат и това си е кариера.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 17:03 от Iris04

# 6 323
Странно виждане.
В повечето случаи не работят така нещата, защото ако мъжа изкарва над максималния праг, всяко излизане в болнични означава загуба на пари, понякога доста пари.

Да това го знаем и по тази логика много жени с малки деца не се назначават или директно се гонят ако прекаляват с болничните.
Пасианса не излиза...

# 6 324
А защо кариерата я свързвате с копане и къртовски труд.
Аз бих сметнала за успешна кариера, ако защитя научен труд, докторантура, професура или направя откритие.
Иначе какво ме брида дали съм мениджър в някаква банка, ако нямам личен живот и време за любимите си хора.

# 6 325
Чакай сега, заплати ли броим или кариери?
Uncommon, това имам предвид.
Успешна кариера = много висока заплата
Динчо се опитва да принизи всички, които работят в офис до офисен планктон, което според Динчо изключва правенето  кариера. С това не съм съгласна.

Айде, да не ми казваш какво се опитвам. Не съм недъгава и ясно питам нещо. Какво точно е кариера?

# 6 326
А защо кариерата я свързвате с копане и къртовски труд.
Аз бих сметнала за успешна кариера, ако защитя научен труд, докторантура, професура или направя откритие.
Иначе какво ме брида дали съм мениджър в някаква банка, ако нямам личен живот и време за любимите си хора.
Ако мъжа е съгласен да копа, за да плаща частни уроци и още много разходи, защо да не инвестираш в своето развитие.
Динчо, а можеш ли да четеш?
Кариера е работа, с която изкарваш минимум пет цифрена заплата започваща с 2. Всичко друго е виц.

# 6 327
Странно виждане.

По принцип като ИМА пари, има доста други варианти, освен жената да стои вкъщи без работа и да гледа детето и да поема само те болничните, и вероятно са по-добри с оглед на факта, че мъжът изкарва, но това не значи, че жена му има достъп до изкараното и че "завинаги" ще е с тази жена, та си заслужава жертвата заради мъжовите пари..

# 6 328
Странно виждане.

По принцип като ИМА пари, има доста други варианти, освен жената да стои вкъщи без работа и да гледа детето и да поема само те болничните, и вероятно са по-добри с оглед на факта, че мъжът изкарва, но това не значи, че жена му има достъп до изкараното и че "завинаги" ще е с тази жена, та си заслужава жертвата заради мъжовите пари..
Зависи от уговорката между мъжа и жената. Понякога точно това означава.

# 6 329
Ама какво има да се питате, какво точно е кариера - това не e въпрос на лична интерпретация, та всеки да си го разбира различно. Има няколко определения, формулирани от различни автори, но общото между тях е професионално израстване в йерархията, свързано с повишаване на компетентността и отговорностите и  съответно заплащането.

То може някой да разбира кариера само ако получиш нобелова награда и да омаловажава примерно  кариерата на шеф на банков, или пощенски клон, но ако някой йерархично е изминал съответните стъпала, има ли кариера - има.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 17:21 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт