?Въпроси всякакви за СО? 2025

• 245 246
  • 6 795
  •   1
Отговори
# 6 525
  • София
За възрастни хора го приемам, те обикновено дават пари да си купиш нещо, защото не могат да се справят с пазаруването.
За останалите си правя изводите. Подаръкът е жест. Жест на отношение към другия на първо място. Мислил си, искал си да го зарадваш, вложил си някакви средства, усилия. Може да е нещо дребно, но да е с мисъл.

# 6 526
Дренче, много добре си ми седи до мен моя мъж даже. Stuck Out Tongue Winking Eye
//
Роки, говорим за мъж ново гадже, мъж баща, брат, съпруг от години ли?
Има много условности. Важно е за мен да го отбележи като поздрав или да се извини за липсата на подарък, ако не е успял. Понякога хората работят, пътуват, имат си други ангажименти. Пари също е приемливо да се дадат, ако не можеш да улучиш вкуса и предпочитанието на човека.
Ако е преднамерено неглижиране, ще си го кажа директно – а защо няма подарък за мен? Smile

# 6 527
Това ме подсети колко кофти ми стана, когато бившия ми каза "Не ми взимай подарък за Коледа, за да не се налага аз да ти взимам"
Неговата логика беше, че трябва да се купуват равностойни  подаръци , ако някой ти подари скъп и ти да подариш скъп, даже искаше да му казвам колко пари смятам да дам... Определено ме отблъсна това, много пресметливо.
Никога не му казвах ако съм дала повече пари за нещо

# 6 528
  • В полите на Пирин планина
Когато хората са близки и с улегнали отношения, не мисля, че е проблем да си избират подаръците заедно. Ние така правим с ММ и изобщо не се чувствам неглижирана или обидена, честно казано.

# 6 529
  • София
Аз пък намирам, че най-хубавото в подаръка е изненадата, защото ако някой го е грижа за теб тя ще е приятна. Иначе идеята отива на вятъра ако си поръчал нещо, че и реално си го купил сам.
Децата мечтаят, искат конкретни неща, но винаги съм гледала да има поне едно нещо изненада, хубава изненада.

# 6 530
Съгласна с Бази. Понякога не можеш да подсигуриш подарък не заради липса на желание, а заради обстоятелства. Не се сърдя. Също така ме притесняват твърде скъпите подаръци, особено ако знам, че подаряващият не е с впечатляващи доходи.
И да се похваля - тези дни получих един от най-хубавите си подаръци - розе и кутия ръчно правени бонбони.
Скрит текст:

# 6 531
Това ме подсети колко кофти ми стана, когато бившия ми каза "Не ми взимай подарък за Коледа, за да не се налага аз да ти взимам"
Неговата логика беше, че трябва да се купуват равностойни  подаръци , ако някой ти подари скъп и ти да подариш скъп, даже искаше да му казвам колко пари смятам да дам... Определено ме отблъсна това, много пресметливо.
Потресена съм.
Свръх пресметлив човек, чак гнусен.
То дори не се казва като се подарява колко струва това и онова.
Нищо чудно, че ти е бивш.

# 6 532

Като прочетох това, се сетих за разказа "Даровете на влъхвите" на О'Хенри. Може би защото е точно обратното, не знам. Или защото е време коледно и човек се разчувства от такива истории.

# 6 533
  • София
И за мен ключовото в подаръка е изненадата и мисълта, която човек е вложил, така че много мразя да ми се дават пари. Близките ми го знаят и никога не ми дават готови пари, обикалят, ходят, гледат.

# 6 534
Любим разказ от младостта ми /О'Хенри/ възпитателен донякъде, но като цяло мил и сладък.
Винаги съм обичала да правя подаръци и дори ако има съгласуване с предпочитанията, старая се да има и някаква изненада. Но с годините ставаме все по-удовлетворени от материални неща /това за по-възрастните, по наше време нямаше ваучери за преживявания и други подобни интересни неща, а сега вече ни е късно/ - понякога е трудно да избереш нещо, особено за жена. Класическият парфюм е най-неправилния избор, освен ако не знаеш кой й е любимия. Така че и парички вършат работа. Но, има възможности за много изненади - винаги съм мечтала, като по филмите, любимият да извади едни самолетни билети, да е организирал всичко, но не става - пак аз по организацията, не че са ми подарявали билети. Ама и на това ще бъда доволна, още повече че не става въпрос за липса на възможности.

# 6 535
Най-разочароващото е да мечтаеш за нещо, което не е силна страна на любимия/любимата.

# 6 536
Лично аз не обичам изненадите и рядко предпочитам подаръци-изненади.
Когато избирам подарък, ми отнема значително време, тъй като винаги гледам да е съобразен с вкуса и интересите/характера/навиците на човека.

# 6 537
Най-разочароващото е да мечтаеш за нещо, което не е силна страна на любимия/любимата.
По- разочароващо е да останеш без подарък, особено когато си очаквал.
Отдавна не си правим подаръци изненади,а всеки от каквото има нужда и иска. И  все по- често са общи пътувания и екскурзии.

# 6 538
Откакто порасна детето  сме  спрели да се занимаваме с подаръци за Коледа. И елхи нямаме, нито чорапи  вадя. За малките в разширеното семейство вземам по нещо, но докато се видим може да стане Великден.

# 6 539
Какво мислите за мъжете /и хората/, които не купуват подаръци за Коледа?
Аз купувам подарък само на внучето ми. На сина ни и снаха ни даваме пликове. ММ дава плик и на мен, а аз на него нищо😆

Общи условия

Активация на акаунт