?Въпроси всякакви за СО? 2025

• 245 367
  • 6 795
  •   1
Отговори
# 6 360
  • France
Правя разлика между "офисен плактон" какъвто съм сега и "кариерата", която имах преди.
Спомням си един стресов момент, когато фирмите изпълнителки се карат около мен и се обвиняват един друг, а аз осъзнавам, че не само съм спокойна, но че ще се справя и с тях, и с проблемите на проекта. Това усещане да си на точното си място е невероятно. Надявам се поне още веднъж да го изпитам, но се съмнявам.
За мен беше важно, че имам творческата и организационна независимост, както и да почна един проект от А и да го докарам до Я. Стояла съм пред свършеното и съм чувствала гордост пред моето "бебче". Харесваше ми за координирам и да менаджирам. Да взимам решения и да пътувам. Липсва ми. Confused

# 6 361
А колко са големи децата? Сигурно пак ще имаш възможност

Оф, честно казано мен ме тревожи по-скоро вариантът да вземат да ме съкратят в бъдеще, защото примерно ми се налага да взимам много болнични.

Преди да изляза по майчинство винаги можех да върша ужасно много работа.
Пък сега не знам как ще бъде.

И за да ме повишат винаги правех моята си работа плюс разни допълнителни задачи, трябваше да си оставям допълнително време за развитие, за учене и т.н.

А сега искам в свободното време да обръщам внимание на детето.
Сигурно съм с параноя, от това какво говорят околните, как с дете нямаш време за нищо друго

# 6 362
Филомена, напълно те разбирам. Отказах огромен проект, защото скоро излизам в майчинство. Това са и пари, и чудесна възможност. Дали ще имам пак тази възможност? Може би да, може би не. Ами ако имам три породени деца и се върна отново след 6-7 години? Може би да, може би не. Ще имам ли компетенцията в развиваща се сфера, където трябва да догоня конкуренцията, която е имала 7 години време да учи и интегрира нови знания? Хм… И тук идва въпросът, ако успея все пак, къде ли щях да съм, ако нямах 7 години пауза?

# 6 363
  • Пловдив
Цитат
Преди да изляза по майчинство винаги можех да върша ужасно много работа
Грешка!
Цитат
Грешка!
Цитат
И за да ме повишат винаги правех моята си работа плюс разни допълнителни задачи, трябваше да си оставям допълнително време за развитие, за учене и т.н.
Грешка!

Не се превръщайте в лудите майки дето живота им се върти около детето , акахме , папкахме , спинкахме

Наградата за добре свършената работа е още работа .........

# 6 364
С 3 деца едно след друго, които са основно ангажимент на майката, паузата най-често е по повече  от 2 години на дете, както е при авторката - 9 години, а някои ги гледат и до големи ученици. Тя авторката и майчинство няма третата година на дете, та да си го харчи по домакинството и децата.

# 6 365
  • София
Манди, леко бременеене ти пожелавам, здраво и щастливо бебе на финала Hug

При нас жените тези въпроси са неизбежни, защото няма кой да ни замени в определени функции. Затова е важно да имаме до себе си някой, който не гледа само собствения си интерес и няма да се скатае, защото може. Баланс между семейство и работа е неизбежен, но е лошо, когата се налага само единият партньор да го пази, а другият бяга от отговорност.

# 6 366
По-добрите доходи предполагат да можеш да вземеш гледачка, вместо да стоиш вкъщи с години. Но може вече и това да е прекалено скъпо. Аз съм имала преди години, на съвсем нормални цени, но не сме в София. Пенсионирани учителки, мед. сестри и т.н. са много съвестни и си имаш спокойствие вкъщи, в същото време си гледаш и работата през деня.

# 6 367
Скрит текст:
Цитат
Грешка!
Цитат
Грешка!
Цитат
Грешка!

Не се превръщайте в лудите майки дето живота им се върти около детето , акахме , папкахме , спинкахме

Наградата за добре свършената работа е пари, и за майки, и за бащи.

Без лоши чувства, не отива на мъж да се подиграва на майка. Не е бон тон, ако ме разбираш.

# 6 368
Цитат
Грешка!
Цитат
Грешка!
Цитат
Грешка!

По-добре да е в пари Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз дори не знам какво ще е, имам си тенденцията да параноясвам за всичко, пък и като почнат да ми сипват околните заплахи, как бебетата са нещо ужасно и опасно и са края на живота едва ли не , се чудиш защо са раждали.

Иначе в София всичко е много скъпо, но сега като стана въпрос проверих че взимат 15 лева на час, което ако искаш да е постоянно си е доста.

120 лева за цял ден работа

Иначе аз имам късмета, че мъжа работи 2/2 и излиза в 11, което все пак е голяма помощ.
Ако и той беше от 9 до 6 щеше да е чувствително по-трудно

# 6 369
  • Пловдив
Цитат
Наградата за добре свършената работа е пари, и за майки, и за бащи.

Без лоши чувства, не отива на мъж да се подиграва на майка. Не е бон тон, ако ме разбираш.

Uni ....последното , което би ми минало през ума е да се подигравам .Просто по нейните точки и моят макар може би скромен 22 годишен професионален опит, съм стигнал до извода ,че нищо не не е на всяка цена. И да дори на моменти се оказва ,че ако даваш по малко от себе си , продължават да те ценят. И не винаги повечето работа се отразявя пряко на заплащането. На някой хора им стига и само това да се погледнат вечер в огледалото след  завършването на някоя задача и да бъдат доволни, но в магазина срещу удовлетворение , нищо не дават.
Затова е много важно да си намериш баланса ......там където не страдаш нито ти , нито детето ти , нито мъжът. Защото цялото това нещо ти сформира живота , който живееш и ако някъде преминеш границите , някой от веригата ще страда.

Ако момичето по природа си е притеснително и влиза във филма и е разтриса всяка промяна, то е нужно да поработи малко върху тревогите си , защото те рано или късно ще се отразят.

# 6 370
Е, на час винаги е излизало по-скъпо, отколкото постоянна гледачка с месечно заплащане. На час означава, когато ти се наложи, да дойде за няколко часа, да е свободна, без да има постоянен ангажимент. Ама като сметне човек, минималното заплащане е над 1000 лева за 160 часа месечно (на работодател му излиза да плаща МРЗ над 1300 лева), плюс отпуск и пр., излиза към 10 лева на час, така че 15 лева не е много.

# 6 371
  • София
Никой не омаловажава кариерата на жената. Нито пък качествен служител, жена след майчинствто, ще бъде изгонена от някого ако наистина е ценена.

Понеже и аз се включих в дискусията - поводът бяха думи на TheSickn3ss, която каза, че майките кариеристки си зарязват децата. Доста жени, с успешен кариерен растеж, виждате - сами си стопират кариерата и развитието. Децата са малки твърде за кратко. И имат нужда от майка си в първите си дни.

Масата майки, които имат деца, си ги отглеждат. Винаги има изключения на зарязани деца, но те са точно такива - изключения. Не може те да се дават като масовото поведение на жена, която търси баланс между личен и служебен живот. И аз познавам една такава, но познавам и сигурно стотици други, нормални жени, които си гледат децата, ходят на работа, развиват се, ползват или не ползват баби и гледачки. И не, да ползваш помощ не те прави лоша майка, нито детето ти зарязано, а те прави нормален човек, който на моменти изпушва.

Имам познато семейство, където мъжът прецени, че ще ползва две майчинства, за двете им деца, защото жена му имаше наистина страхотен професионален шанас за развитие. Децата бяха щастливи, обгрижени, той също беше щастлив. Семейството им се супер сплотено и за тях работи.

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 13:23 от slanchezara

# 6 372
  • София
Аз дори не знам какво ще е, имам си тенденцията да параноясвам за всичко, пък и като почнат да ми сипват околните заплахи, как бебетата са нещо ужасно и опасно и са края на живота едва ли не , се чудиш защо са раждали.

Като майка от малко повече от година ти казвам, бебетата не са нещо ужасно и опасно, и не са края на живота (напротив, обогатяват и му придават нови смисли). Ясно е, че от бебе до бебе има огромни разлики, на някои им е по-трудно, отколкото на други, ама такива изказвания са ми супер преекспонирани и лъхат на друго. Това, че мъжът ти ще има възможност да се включва е чудесно!

# 6 373
Собствен бизнес (кариера) - Време с партньора - Време с децата

Може да избереш само две. Ако въртиш и трите, едното ще куца.
Затова докато децата са малки - нает работник, от 8 до17, за да имаш истинско време за семейството. Евентуално.

# 6 374
Нищо ужасно няма в бебето, когато си с адекватен мъж. Ако имаш и щипка помощ от някъде, съвсем. Сега, аз не казвам, че не е мега трудно. Колкото рев съм изревала първите месеци, май не съм ревала изобщо. Промяната в живота е голяма. Само че, ако наистина до теб е човек на място и ако самата ти си се амбицирала и нахъсала, обикновено се минава някак и лека полека става по-лесно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт