?Въпроси всякакви за СО? 2025

• 245 184
  • 6 795
  •   1
Отговори
# 6 720
Радвам се, че има положителна развръзка поне за този случай. Иначе, за мен най- притеснителното е тази ситуация е евентуалното състояние на момичето.
Не работи от много време, а е била на добри позиции, не идва да празнува Коледа. Изобщо... Странна е цялата работа.
Много сме различни хората. Щом е била на дора позиция с добър доход, най-вероятно получава обещетение. То е около година, останах с впечатление, че приблизително толкова е и без работа момичето. Има гадже, има свободно време, най-вероятно си прекарва добре.
Появяването на Коледен обяд/вечеря хич не е някакъв критерий. За мен точно тези празници са най-досадни и съм най-доволна като избягам от роднински събирания.

Най-сигурният начин човек да остане разочарован, е да има конкретни очаквания и да си прави планове спрямо тях. Така е и с подаръците, и с гостуванията, и с пътуванията, и с отношенията.

# 6 721
Ms. Georgeous, и аз така действам, но не от такива съображения, а защото с много гости просто не е подходящо цяла вечер да разглеждаме подаръци. Сякаш и хората не го очакват, докато в по-интимен кръг те гледат в ръцете и чакат да ги отвориш. Simple Smile

Like_Smoke, зависи от човека. От мен роднините може да очакват да зачезна за празниците на почивка. Обаче някои хора са много по-традиционно настроени и отбягване на родата+нов партньор+липса на финансова независимост може да е притеснително.

# 6 722
Манди, това, което разказваш предполагам е някъде в западна култура. Тук хората не си подаряват подаръци в диапазони на +/- 500 лв. та да се сконфузват. А и така да е, пак не виждам проблем – по-скоро пак е лицемерие, но ще го изкоментират зад гърба на подаряващия, което е още по-зле. А и аз имах предвид уважение,, а не демонстрации на подаръка. Той няма значение в случая, а самия жест на респект към подаряващия.

# 6 723
А не, говоря за нашата провинция.

# 6 724
Ехеее, браво! Много аристократична среда. Wink

# 6 725
  • София
Като се върна на моите родители, а всъщност и по гоститата на които ми мина детството, редом с якетата, в спалнята се трупаха и подаръците, които се разглеждаха след като гостите си тръгнат.

При големи мои празненства и аз съм благодарила при получаване, но съм казвала, че ще ги отворя по- късно. Винаги съм давала обратна връзка - дали по- късно същата вечер или идните дни.

# 6 726
Според мен човекът не трябва да се свързва с подаръка. От това идва целият проблем. Очевидно има хора, които имат очаквания и като получаващи, и като подаряващи.
Писах тук преди седмици май за мои дългогодишни приятелки, които ми подаряват парфюми, а аз не ползвам такива. Не че не ми прави впечатление, но няма да ги зачеркна като неуважаващи, невъзпитани, несъобразителни и т.н., защото във всички останали ситуации в живота ми са страхотни и ги обичам.

# 6 727
Манди, спомням си за твоя случай. А защо не ги питаш директно след като благодариш за жеста, разбира се. Момичета, никога не съм ползвала парфюми, защо ми подарявате точно парфюми? Има ли конкретна причина?

# 6 728
Е, има и по- големи гафове с подаръци.
Преди години, събираме пари за подарък на старшата...Голямо чудене, какво, по колко и накрая  две от тях сами решили какво ще е , та  й купиха обеци,  а тя жената дупки нямаше. 😆
Ама благодари и ги прие  какво да прави..

Манди, още ли не си им казала : Стига с тия парфюми, сменете моля ви малко.

# 6 729
Да, парфюм избягвам, че не е ясно ще улуча ли вкуса.
На мен са ми подарявали. Ами улучвали са в повечето случаи и много съм се радвала.

# 6 730
Basila, не можах да ги питам директно, но бяхме на кафе и тъънко, отдалеч им напомних, че не понасям парфюми. Те сами зацепиха и ми казаха, че последните години ми подаряват парфюми, защото съм изглеждала толкова щастлива и изненадана и ги хвана срам, че не помнят, че не ползвам (това е кофтито на фалшиво-учтивите реакции). Grinning  Като ми идвали на гости на тоалетката нямало парфюм и решили, че ми е свършил и за следващия празник пак парфюм.
Прегърнахме се, стиснахме си ръцете… догодина ще пиша пак. Ако отново е парфюм, ще сменя тактиката и ще кажа, че мразя диаманти. Heart Eyes

# 6 731
  • София
Прегърнахме се, стиснахме си ръцете… догодина ще пиша пак. Ако отново е парфюм, ще сменя тактиката и ще кажа, че мразя диаманти. Heart Eyes
Хаха, разсмя ме.
Радвам ти се колко си над нещата, честно. Simple Smile

# 6 732
Basila, не можах да ги питам директно, но бяхме на кафе и тъънко, отдалеч им напомних, че не понасям парфюми. Те сами зацепиха и ми казаха, че последните години ми подаряват парфюми, защото съм изглеждала толкова щастлива и изненадана и ги хвана срам, че не помнят, че не ползвам (това е кофтито на фалшиво-учтивите реакции). Grinning  Като ми идвали на гости на тоалетката нямало парфюм и решили, че ми е свършил и за следващия празник пак парфюм.

Рисковете на доброто възпитание Smile

# 6 733
Скрит текст:
Хайде сега, скъп подарък с послание “дръж се”, пак ще дойде лукса Stop
То послания, то, очаквания.
Таис, спри с подаръците най- добре. Оставете девойката да бъде възпитана или невъзпитана, колкото си иска, аман.
Спрете да имате очаквания от другите.

Какво е това?
Ти искаш невъзможното от бгмамата.
А дано, ама надали.

# 6 734
Когато един човек е невъзпитан не знам какви очаквания можете да имате към него. Възпитания винаги ще благодари и ще покаже колко харесва подаръка, дори да не е така. Също толкова невъзпитано е да се пита дали на някого му е харесал подаръка. Възпитания ще си е казал, с другия - какво да се обсъжда.

За съжаление, налага се да възпитаваме и след първите седем.

Общи условия

Активация на акаунт