?Въпроси всякакви за СО? 2025

• 245 170
  • 6 795
  •   1
Отговори
# 6 735
  • София
Не всеки заслужва възпитание.

Скрит текст:
Хайде сега, скъп подарък с послание “дръж се”, пак ще дойде лукса Stop
То послания, то, очаквания.
Таис, спри с подаръците най- добре. Оставете девойката да бъде възпитана или невъзпитана, колкото си иска, аман.
Спрете да имате очаквания от другите.

Какво е това?
Ти искаш невъзможното от бгмамата.
А дано, ама надали.
Искам съвсем простото от простите хора.

# 6 736
Искам съвсем простото от простите хора.

То винаги така става.
В началото искат само "простото", после се почва:
- Ама ти не ми купуваш цветя.
- Ти не ме водиш на театър.
- Кога ще ме запознаеш с ваште?
---------------------------
И край с простото. Идва сложното.

# 6 737
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Истината е, че досега не ми е правило впечатление. От вчера взех да връщам лентата назад и да търся причината, естествено, у себе си. Не я намирам, честно. Но лошото чувство се засилва. Обясних в горен пост, че при мен, след големи натрупвания, става някакъв срив, и човекът просто изчезва за мен. Не искам да стигна дотам точно с любимата ми племенница. Аз момиче нямам и от малка много се въртях да помагам на сестра ми, то наистина си ми е като мое дете.
Взех да си мисля, че тя мен изобщо не ме уважава , и че сега ми прави някакви демонстрации, не знам вече. Ще го обсъдя със сестра ми. Защото има някаква промяна при нея и не към добро.
Тя е повече от година и половина безработна, преди това заемаше висока позиция, мина си през всичките метаморфози с екстеншъните, миглите, веждите. За дрехи и козметика, да не говорим. Винаги мацка-мацка. Сега исках да я зарадвам с нещо луксозно, просто заради подкрепа, а то да не ми напише и едно мерси. Боли ме. Това е. Дано ми мине.

Не чакай благодарност от такъв човек. Лицемерие - да, но друго не.

В тона на темата: най-много обичам да правя подаръци в които влагам повече труд, отколкото пари, а най-много ме топли чистата, човешка дума "благодаря".

# 6 738
  • София
Когато един човек е невъзпитан не знам какви очаквания можете да имате към него. Възпитания винаги ще благодари и ще покаже колко харесва подаръка, дори да не е така. Също толкова невъзпитано е да се пита дали на някого му е харесал подаръка. Възпитания ще си е казал, с другия - какво да се обсъжда.

За съжаление, налага се да възпитаваме и след първите седем.
Възпитаваме си децата. Други хора няма как, а и няма нужда.

# 6 739

В тона на темата: най-много обичам да правя подаръци в които влагам повече труд, отколкото пари, а най-много ме топли чистата, човешка дума "благодаря".

Детето ми подари снежен човек от стиропор, много труд и старание беше вложила. Много ме зарадва, но от 40-50-годишни хора очаквам да фокусират труда си в приятна опаковка и хубаво послание, а не да се упражняват в труд и творчество.

# 6 740
  • София
Бънди е бижутер.

# 6 741
Брей, тогава неговите подаръци ще се оценят високо Grinning

# 6 742
Аз залагам, че Бънди строи яхти.

# 6 743
Скъп, или още по-лошо, уникален, избиран специално и мега персонализиран подарък е изключително задължаващ. Все едно крещи "Чакам да видя как ще отговориш на старанието ми, та да си направя изводи за нашата връзка/приятелство".

Забелязала съм, че хората, които избират по този начин го правят повече за себе си, отколкото за получаващия, просто им прави удоволствие и искат да извлекат максималното от избиране, опаковане, послание. Това е чудесно, да избираш подаръци е приятно  но лошото е, че и съответно очакват реакция. Ако няма такава, или е незадоволителна,  ужасно се ядосват и се чувстват пренебрегнати и неоценени.

За щастие с времето на повечето им минава мерака и всички можем да си отдъхнем,  като се натрупат десетилетия уникални подаръци с подтекст.

Аз нито умея, нито желая да избирам подаръци, шансът да не уцелиш е огромен, още по-голям е да притесниш човека и да го оставиш задължен, което скапва в голяма степен удоволствието от получаването.

# 6 744
  • София

Аз нито умея, нито желая да избирам подаръци, шансът да не уцелиш е огромен, още по-голям е да притесниш човека и да го оставиш задължен, което скапва в голяма степен удоволствието от получаването.
Обикновено избираме подаръци за близки хора, нито има как да не уцелиш, нито как да ги оставиш задължени.
Протоколни подаръци или за по далечни хора си имат някакъв периметър, който е ясен и се избягват супер скъпи или такива тип "въпрос на вкус".

# 6 745
Явно има как , след като темите дългогодишно се пълнят с такива, хем става въпрос за подаръци от близки - мъж, родители, свекърви, приятели.

Разбира се, с това не искам да  кажа, че актът на подаряването и получаването на подаръци не е хубав, напротив, хубаво си е, но аз лично, след като установих, че ме товари повече, отколкото ми е приятно съм ги свела до абсолютния минимум. Където е възможно, а то е почти сто процента, се отчитам с пари. От пари недоволни няма...

Трябва да призная, обаче, че пазарът е залят с прекрасни очарователни възможности, които само те мамят да ги купиш на някого, съблазнително и приятно е и да правиш разни неща, които после ти се иска да подариш, поради щото изработването е чудесно, а да ги събираш няма къде, така че по същество разбирам и радостта от подаряването.

# 6 746
Може да е майстор и да направи баня като подарък например?

# 6 747
Може да е майстор и да направи баня като подарък например?
Тва по моята част, ама до сега не ми беше идвало като идея за подарък.
Иначе не ме бива много в избора на подаръци, кой квото си е избрал поръчвам или давам кинтите, и да се оправят

# 6 748

Тва по моята част, ама до сега не ми беше идвало като идея за подарък.

Това ще е много як подарък Grinning

# 6 749
Винаги съм улеснявала близките около себе си с идеи за подарък.
Изобщо не ги затруднявам, просто си казвам, какво, откъде и колко.

Аз също не мога да губя време и енергия в измисляне и подготвяне на изненади.
Така всички са доволни. Не виждам драма.

Общи условия

Активация на акаунт