Кралски работи и клюки - януари 2025

• 93 436
  • 1 029
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Да, или така на каре с изправена коса, или си мисля, че по-дълга коса(но не прекалено) ще и върви. Но сегашната и я сушат с сешоар, винаги е някаква тупирана, косата стърчи и извиват предната част. Може би, ако просто и оставят косата с естествен обем, ще е по-добре.

# 736
Върти ми се в главата, че го бяхме обсъждали и някой беше изказал предположение, че на младини е била такава прическата й, за да изглежда по-възрастна до краля. Но вече няма такава нужда, може пък да си е свикнала така.
Има жени, които цял живот си носят една и съща прическа.

# 737
Кралица Камила, ректор на университета в Абърдийн, пристига на посещение в библиотеката на сър Дънкан Райс, за да научи повече за програмите, поддържани от университета за местната общност.

# 738
  • София
Много е хубава тук Матилде. Реално прическата си е ок, само да не поддържаше този обем в корените, който я състарява и е в стил Тачър малко.

# 739
Това палто на Камила не ми харесва, изглежда обезформено от носене.
Статията на Венити Феър се коментира все по-широко, вече и преписана на български. Шапка им свалям на АКС, че не публикуваха резултатите от разследването за тормоз над персонала, за да се защитят от отправените им обвинения, спазвайки твърдо принципите си да не коментират подобни лични истории, но в крайна сметка истината сама излезе.

# 740
Реално, косата на Матилде е права. Тези обеми и чупки отпред в косата са дело на фризьор. Значи тя си се харесва рошава.
Късите коси изискват всекидневна работа от фризьор или който умее сам.
Ето я на 23

И на 28

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 15:40 от Tinо

# 741
  • Някъде там
Калина вчера е навършила 53 години.

Много готина снимка. 😀

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 15:46 от daviz

# 742
Ох,Калина,Калина...

# 743
  • Countryside
Като показахте Калина, се сетих,  някой знае ли защо имената на всичките деца на Симеон започват с буквата "К"? Едва ли е случайно.

# 744
Като показахте Калина, се сетих,  някой знае ли защо имената на всичките деца на Симеон започват с буквата "К"? Едва ли е случайно.
Заради фамилията- Кобург- гота

# 745
Чувала съм, че е свързано с някаква мистична символика на буквата “К”, но не помня подробности.

# 746
Фотографката Кристина Ебенезер публикува  нова снимка от фотосесията за 60-ия рожден ден на херцогинята на Единбург.

# 747
  • Някъде там
Самият Симеон е отговарял на този въпрос :
Когато питат Сакскобургготски защо имената ни всичките му деца започват с „К“, той обяснява: „Престолонаследника Кардам бе логично да кръстя на един от любимите ми български владетели. Пък и името му лесно се произнася на всички езици. Кирил е наречен на вуйчо ми Кирил, когото много обичах, и така тръгна. Дори като малки децата се шегуваха, че са като ракети К-1, К-2...“ Според израелското списание „Фар“ обаче еднаквите първи букви на царските наследници се дължат на преклонение към двата богати рода, от които произлиза дядо му Фердинанд - Кобург и Кохари.

А пред деца питали го същото,  отговорил така :
Децата попитаха защо и петте деца на царя и царицата носят имена с буквата „К“. Тогава царят им разказа, че когато се е родил първият са търсили име, което да е българско, на някой владетел, който не е воювал с всичките си съседи,а е съграждал и същевременно да се произнася лесно на чуждите езици и така избрали името Кардам. Кирил е кръстен на чичото на цар Симеон. Кубрат пак на български владетел. Константин-Асен е кръстен на гръцкия крал Константин, чийто първороден син е кръщаван от цар Симеон. Като се родила Калина царят искал да я кръстят Клементина на прабаба му, но царица Маргарита се възпротивила, защото на испански език има сорт мандарина, която се казва така.
„С такова име детето никога няма да си намери съпруг“, пошегувала се царицата.
Към срещата се присъединиха княгиня Калина, съпругът й Китин-Муньос и княз Симеон-Хасан.
https://www.168chasa.bg/article/12592655
https://epicenter.bg/article/Tsarskite-naslednitsi/70735/10/0

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 20:06 от daviz

# 748
  • Countryside
Благодаря ви, интересно ми беше да прочета! Съмнявам се точно Кардам да е лесно за произнасяне, на испански може би, но на френски или английски едва ли.

Много е симпатична Софи, изглежда мил и приятен човек, състрадателен. Не мога да повярвам, че Матилде е по-млада от нея и то с 8 години! А Софи и Катрин наистина са симпатяги и поотделно и най-вече заедно, какви смешни физиономии правят Joy

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 22:32 от Г-жа Букет

# 749
  • Някъде там
Игрид-Александра на става на 21 години.
Снимките поздрав от двореца.

Чаровница 🥰

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 08:42 от daviz

Общи условия

Активация на акаунт