?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 425 106
  • 10 562
  •   8
Отговори
# 10 545
Това, че името е корен на други имена не означава, че е съкратено от тях. Ния може да е име без да произлиза от друго такова.

# 10 546
  • Deutschland/HE
Имам друг въпрос във връзка с еврата, но е по-скоро хипотетичен - за монетките, ако по Европа знаят да приемат стотинки, защото са инструктирани, ако им дадем от сегашните стотинки, дали ще минат?

Нашите досегашни стотинки се различават с малко в размер, колкото и да приличат на центовете.
Случвало се е да ми останат стотинки от България и като плащам да дам, без да искам, но са ги връщали. Опитвала съм 1лв в количка за пазаруване, не става.

# 10 547
Еврата (за центовете не знам) съдържат магнитна сплав и се улавят от машините.

# 10 548
Това лято в Гърция в един магазин клиентка се върна на касата, че касиерката и беше върнала 2 лева вместо 2 евро.

# 10 549
  • Glasgow
Интервю на български гражданин за виза за Сащ може ли да се проведе в Американско посолство, което не е в София?

# 10 550
  • Deutschland/HE
Интервю на български гражданин за виза за Сащ може ли да се проведе в Американско посолство, което не е в София?

Да, може. Двете ми деца се явяваха на интервю във Франкфурт, по него време нямаха немско гражданство. Регистрираш се, избираш дата за интервю, плащаш и отиваш с документите. Не трябва да имаш дори нещо наподобяващо електронен часовник, защото връщат, най-добре без, както и без телефон. Само с папката с документи.

# 10 551
  • Glasgow
Благодаря Hug

# 10 552
Защо да нямаш часовник или телефон при интервюто за американската виза?

Това, че името е корен на други имена не означава, че е съкратено от тях. Ния може да е име без да произлиза от друго такова.
Аз ти пуснах линк, явно не си го отворила.

# 10 553
  • Deutschland/HE
Не можеш да влезеш в консулството с тях, забранено е от съобръжения за сигурност.
Синът ми имаше някакъв елементарен часовник, за мерене на крачки... дори не се свързваше с телефон и го върнаха да го остави, защото можело да предава... Няма смисъл да се обясняваш там с охраната, изпълняваш иначе си пропускаш интервюто и губиш парите, а ново може да има след месец.

# 10 554
Напротив, изчетох го, но той е просто информативен от кои имена е корен и какво би могло да означава на различните езици.
Имам приятелка кръсти дъщеря си Ния, защото и харесва името. Демек Ния си е просто Ния в случая.
Виж ако е кръстена на някое от посочените имена или се търси превод е друг въпрос.

# 10 555
  • София
Това лято в Гърция в един магазин клиентка се върна на касата, че касиерката и беше върнала 2 лева вместо 2 евро.
И аз платих, без да искам, за тоалетна в Рим с 1 лев. Открих по-късно, че го няма. Laughing
С 1 и 2 евро ще е обърквация, почти еднакви са с 1 и 2 лв.

# 10 556
В американското посолство в София си оставяш електронните устройства (изключени) при проверката, дават ти номерче и после на излизане си ги вземаш обратно.
Наистина не може да се влиза вътре с такива, дори и изключени.
Но не те връщат, защото ще си пропуснеш часа, а и отвън няма паркинг, къде ще ги оставиш, ако нямаш кола.

# 10 557
  • Glasgow
Ще оставя каквото кажат, не искам да ги записвам, на Световно ми се ходи Grinning

# 10 558
  • Deutschland/HE
Във Франкфурт няма такива работи, мъжа ми бяга до колата, където ги чаках. Детето беше на 14г и нямаше как да влезе сам. За това предупреждавам, а всеки сам си решава.

# 10 559
  • Пловдив
Това с именните дни през ден имам чувството, че е някаква мода.
Никога не съм празнувала. Преди няколко години някой така ми честити на св. Сава.
И до днес благодаря в такъв случай, но по никакъв начин не го чувствам като празник свързан с името ми.

Общи условия

Активация на акаунт