?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 426 129
  • 10 599
  •   1
Отговори
# 10 560
Може ли някой да ми обясни с думи прости как се ползва буферен паркинг на метрото+метро.

Благодаря предварително!

# 10 561
  • Буркина Фасо
Може ли някой да ми обясни с думи прости как се ползва буферен паркинг на метрото+метро.

Благодаря предварително!
https://www.sofiatraffic.bg/bg/info-center/parkirane-v-bufernite-parkingi

# 10 562

Благодаря предварително!
https://www.sofiatraffic.bg/bg/info-center/parkirane-v-bufernite-parkingi
Това го намерих.
Исках ако може някой да ми обясни без членове и алинеи. А от личен опит.

# 10 563
  • София
До 30 мин. след влизане на МПС в буферния паркинг трябва да се чекира превозен документ и последното чекиране трябва да е до 45 мин. преди излизане. Последното не трябва да е на същата станция на метрото, към която е паркинга, но може да бъде в наземен транспорт наблизо. Между първото и последното чекиране трябва да са минали 60 мин. Не може да се използва с билетите, които продават в метрото. Трябва да бъде с някаква карта, дори и заредена с билети и да се използва един и същи носител.

# 10 564
Това с именните дни през ден имам чувството, че е някаква мода.
Никога не съм празнувала. Преди няколко години някой така ми честити на св. Сава.
И до днес благодаря в такъв случай, но по никакъв начин не го чувствам като празник свързан с името ми.

И на дъщеря ми честитиха. Благодарих от куртоазия, но тя не празнува имен ден.
Също като Радка, да черпела на Архангелов ден. Откъде накъде? Нерде Ангел/Рангел, нерде Радка.
Ама въ ФБ пишело. Ами да пише. На ФБ пък измишльотините най-слабо ме интересуват.

# 10 565
  • Glasgow
Майка ми е на 72г и не помня някога да е имала имен ден, но последните години заради някакви ФБ публикации започнаха да и честитят, и то на някакви странни дни, например на Стефановден, щото то значело венец, пък нейното име имало нещо от "венец"🤣(доста фантазия трябва да имаш, за да го свържеш). Ама ... нека има празници.

# 10 566
До 30 мин. след влизане на МПС в буферния паркинг трябва да се чекира превозен документ и последното чекиране трябва да е до 45 мин. преди излизане. Последното не трябва да е на същата станция на метрото, към която е паркинга, но може да бъде в наземен транспорт наблизо. Между първото и последното чекиране трябва да са минали 60 мин. Не може да се използва с билетите, които продават в метрото. Трябва да бъде с някаква карта, дори и заредена с билети и да се използва един и същи носител.

Божкее,  каква сложнотия, , заболя ме мозъка, докато го чета!
Що не взеха пример от големи европейски столици,  ми се чудят що идиотизъм да натворят!

# 10 567
  • Далечният изток
И аз нищо не разбрах.
С няколко думи - влизаш на паркинга като вземаш едно талонче от бариерата. Вземаш го да е в теб. Хващаш метрото, след това може и друг транпорт из София, като си пазиш билетите. На връщане в метростанцията, където ти е колата, на касата даваш талончето и билетите и ти изчисляват сумата за плащане на паркинг. Може и да ти излезе съвсем безплатен. На мен досега не ми се е случвало, но не съм следяла минути и от къде какво хващам като транспорт. Накрая плащам лев - два за почти цял ден ползване на паркинг.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 15:38 от AIDA_N

# 10 568
Така е по- ясно.

# 10 569
  • Пловдив
Какъв е смисълът от тези стартови пакети евро монети?

Смисълът е за търговците. Те приемат плащане в лев, но трябва да връщат в евро.
За физическите лица просто, ако някой се чуди какво да прави или иска да си ги събира.
Стартовите пакети са по 20 евро - нормален търговец не му стигат. Търгвоците от преди месеци са заявили какви суми им трябват за начално салдо в евро. Някои са заявили за няколко достъпа, т.е. не е за еднократна доставка за първия работен ден, а за няколко дни/седмици/месец - според нуждите си.

# 10 570
Пита за стартови пакети - не е уточнено за физически или юридически лица.
Наясно съм, че ги има на различни стойности.

# 10 571
  • Пловдив
Пита за стартови пакети - не е уточнено за физически или юридически лица.
Наясно съм, че ги има на различни стойности.
Уточнено е, ти не си разбрала.

# 10 572
   С двадесетина евро, за кого по-напред? Особено през януари, когато клиентите ще плащат в лева, а търговците трябва да връщат евро, ще бъде забавно. Доста по-сериозни суми ще трябват на търговците. Потребителите ще обменят левовете си основно през търговците. Най-неприятното е, че ще трябват и доста жълти центове, заради двойните цени и етикетиране, които трябва да останат още доста време.
   В моя магазин взехме решение да не работим през януари Simple Smile. Ще си използваме всички вкупом годишните отпуски. Е, не съвсем всички, но ще обслужваме само онлайн поръчките. Физическият магазин затваря. После ще трябва да преетикетираме всичко отново. Номенклатурата е огромна... Цени на стотинки не желая да имам. Това е безкрайно неудобно. (Не продавам хранителни стоки и почти нямам артикули под 30-40 лв., та наистина е безсмислено да оставя цени с по два знака след запетаята.) Що се отнася до потребителите, не виждам какви неудобства може има.

# 10 573
И за други физически магазини чувам, че са решили да затворят през януари.

# 10 574
Имам питане, как се връзва коса но да е гладко, само се кефя как жените се връзват и не им стърчат косите?
Знам как, пяна или вакса но после е страшно лепкаво и се реши трудно. Искам нещо друго да не е химия, знаете ли трик да стой гладка а не рошава, говоря за косата която не е вързана а е на главата.
И друг въпрос.
Без блондор как да бъде рус корена (тъмно кестенява ми е била до преди години).
Много фрз смених и не става и това е.

Общи условия

Активация на акаунт