?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 426 116
  • 10 599
  •   4
Отговори
# 10 575
  • София
И аз нищо не разбрах.
С няколко думи - влизаш на паркинга като вземаш едно талонче от бариерата. Вземаш го да е в теб. Хващаш метрото, след това може и друг транспорт из София, като си пазиш билетите. На връщане в метростанцията, където ти е колата, на касата даваш талончето и билетите и ти изчисляват сумата за плащане на паркинг. Може и да ти излезе съвсем безплатен. На мен досега не ми се е случвало, но не съм следяла минути и от къде какво хващам като транспорт. Накрая плащам лев - два за почти цял ден ползване на паркинг.
Такааа, не обяснявам разбираемо, но написаното тук не е вярно. Колкото и хартийки (билетчета) да си запазиш няма да ги свършат работа, за да платиш по-малко, още повече 1 - 2 лв. за цял ден.

# 10 576
  • Далечният изток
Ми добре.
Явно знаеш по-добре от мен колко съм плащала...

# 10 577
Здравейте! При съкращаване от работа сумата, която се получава е 60% от брутното трудно възнаграждение. Т.е ако ме осигуряват на 3000 лева брутно, ще взимам 1800 чисто на борсата. А няма от тези 1800 да се удържат някакви пари? Правилно ли съм разбрала, благодаря предварително.

# 10 578
vnikolova 16 Гледа се среднодневният брутен доход за 2 години назад и няма удръжки.
Да, 60%

# 10 579
Някой от Бургас знае ли с кои линии на градския транспорт може да се стигне от автогара Юг до Кауфланд Изгрев?

# 10 580
Здравейте! При съкращаване от работа сумата, която се получава е 60% от брутното трудно възнаграждение. Т.е ако ме осигуряват на 3000 лева брутно, ще взимам 1800 чисто на борсата. А няма от тези 1800 да се удържат някакви пари? Правилно ли съм разбрала, благодаря предварително.

Има един тънък момент, че докато се осигуряваш ти, се осигуряваш за цял месец, а когато си на борсата, се смята среднодневното ти осигуряване и ти се плаща замо за официални работни дни. Тоест, ако в някой месец има повече официални почивни дни, ще получаваш и ти по-малко. Не мога да го изчисля, не съм счетоводител, но да не се изненадаш. Иначе е 60%, да. Май не обясних добре, дано си ме разбрала... За различните месеци няма да бъде съвсем еднаква сумата.

# 10 581
  • Бургас
Някой от Бургас знае ли с кои линии на градския транспорт може да се стигне от автогара Юг до Кауфланд Изгрев?
12,B1,B11

# 10 582
12,B1,B11
Благодаря!

# 10 583
  • София
Ми добре.
Същественото в написаното е миналото време.
Вече не може с хартиени билетчета.
Живея в София, ползвам ГТ и буферен паркинг в София . Позволи ми да съм по-наясно от теб.

# 10 584
Здравейте! Не мога да вляза в емаг акаунта си. Пиша поща и парола и ми дава потвърждение чрез изпращане на код на мобилния ми, но не ми изпращат никакъв код и след 2 мин “ изпрати отново код” и пак никакъв код. Това вече 1час. Дава ми да избера друга опция, но накрая все се стига до кода на мобилния номер, който така и не получавам.

# 10 585
12,B1,B11
Благодаря!

15-ката също ходи, но спира на първия перон на автогарата.

# 10 586

Тук пишеш откъде накъде, ще видиш линиите и коя след колко време пристига.

Написах ги за настоящия момент.

Какъв е смисълът от тези стартови пакети евро монети?

Смисълът е за търговците. Те приемат плащане в лев, но трябва да връщат в евро.
За физическите лица просто, ако някой се чуди какво да прави или иска да си ги събира.

Стартовите пакети са по 20 евро - нормален търговец не му стигат. Търгвоците от преди месеци са заявили какви суми им трябват за начално салдо в евро. Някои са заявили за няколко достъпа, т.е. не е за еднократна доставка за първия работен ден, а за няколко дни/седмици/месец - според нуждите си.

Стартов пакет за търговците струва 200 лв.

# 10 587
Имате ли проблем с използването на Месинджър в момента?

# 10 588
  • Далечният изток
Ми добре.
Същественото в написаното е миналото време.
Вече не може с хартиени билетчета.
Живея в София, ползвам ГТ и буферен паркинг в София . Позволи ми да съм по-наясно от теб.
Позволявам.
Хайде сега обясни на жената какво да прави с думи прости.

Хм, добавям, защото сега прочетох инфото от линка, който беше по-назад.
Mrs Jan, това как да го тълкуваме?! Май е същото, което писах и аз...

РАЗДЕЛ III.  ВЛИЗАНЕ, ЗАПЛАЩАНЕ И НАПУСКАНЕ НА ПАРКИНГА
 1. При влизане с билет издаден от входния терминал на паркинга:
- Преди напускане клиентът представя за проверка  на касата на паркинга – входния билет за влизане и съответния превозен документ, с който са извършени пътуванията.
- След валидиране на представените документи със съответните устройства се установява, спазени ли са условията по чл.15, ал.1 от наредбата за ползване на услугата „Паркирай и пътувай“.
- При спазени условия се прилагат цените по раздел II, в зависимост от вида на превозния документ.
- При неспазване на  условията по чл.15, ал.1, престоя на МПС на паркинга се таксува почасово.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 18:20 от AIDA_N

# 10 589
  • Варна и...духом на Босфора
За играта с късмети правилно ли съм разбрала че само Двама  ще спечелят?

Общи условия

Активация на акаунт