?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 409 361
  • 10 206
  •   1
Отговори
# 2 970
Мъжки е, маркира си новата територия. Като препикае всичко, за да е ясно че е "негово", може и да се върне в тоалетната си. Ама до тогава ти сигурно ще го върнеш на собствениците...

# 2 971
Посъветвай се с ветеринар или питай стопаните за неговия - може да го познава, всяка котка си има особености и характер.
Вярно, че и територия маркира, но вероятно е и стресиран - котките са привързани и към домовете, и към стопаните си, а в случая и двете липсват. Опитай се няколко пъти да го занесеш до неговата тоалетна и го постави в нея, говори му нежно, спокойно и го погали по главата. Покажи му, че не е там мястото за тоалетна, но не му се карай. 

# 2 972
  • Сф
Не знам дали въпросът ми е за тази тема,но все пак ще питам.Имаме роднина в провинцията.Дъщеря ѝ е със скулиоза.Преди месец бяха на преглед при ортопед-в техния град.Той им е дал името и телефона на друг доктор тук в София,като им е казал да му звъннат за да им каже кога да дойдат за преглед,като на този преглед ще вземат точни размери на детето,за да направят колана(т.е той ще е по поръчка).Преди няколко дена са говорили с доктора от София и са питали за цена на колана(за да са подготвени с парите).Казано им е че ще струва 985лв.Та въпросът ми е:някой сблъсквал ли се е с такъв случай.Това реална цена ли е или пак се опитват да надуват цените.Аман от лекари,които гледат пациентите си като някакви касички.

Да питат в тази група.

https://www.facebook.com/groups/763468194514181?locale=bg_BG

# 2 973
Минаха 2 месеца, не мисля, че остана нещо немаркирано. И да, не му се карам, слагам го в тоалетната, но веднага излиза и отива и го прави на пода, едната стена вече е с жълто петно. След като 2 месеца няма промяна, вече се отчайвам, че така ще бъде и занапред. В тях не е имало такива проблеми, в нас обаче няма ред. Иначе постоянно го милвам, не е като да се държа зле и да прави напук. Просто не мога да разбера как да реша този проблем, а сега една приятелка искаше да ми дойде на гости, мен ми е неудобно да я поканя, защото не знам дали и други хора ще усетят миризмата, която аз усещам. Всекидневно проветрявам и мия и вече ми писна, дори гости не мога да поканя. Надявам се някой, който наистина е решил такъв проблем трайно, да помогне.

# 2 974
Два месеца са наистина много, аз бих се посъветвала с ветеринаря му.
Да не е пък разгонен?

# 2 975
  • Somewhere far away
Кастрацията би трябвало да помогне.

# 2 976
Не знаем дали е кастриран, котаракът е чужд, дамата не може да предприеме такава интервенция.

# 2 977
  • оттам, откъдето започва България
Мнения за www.outletshop.bg.
Поръчах си батерия с наложен платеж, но сега гледам, че нямат адрес в БГ. Thinking

# 2 978
Кастриран е. Говорих с ветеринар и дори той не открива причината. Вече се отчайвам, защото много обичам животните, но просто ми е много неприятно. Между другото купих и отворена тоалетна, но и в нея не влиза. Сякаш прави напук.

[video][/video]
Не знаем дали е кастриран, котаракът е чужд, дамата не може да предприеме такава интервенция.

# 2 979
Това с котарака - късно е вече, за мерки. Така като чета, вече е опик@л цялото ви жилище. Не знам като го върнете, как ще си оправите жилището само...това нещо попива в настилките и няма измирисване.

# 2 980
  • Пловдив
Където може пробвай да измиеш с оцет или белина. Уж ги отблъсква миризмата.

Нашата кучка, като я осиновихме, що пари дадохме за препарати от ветеринара изобщо не ѝ въздействаха миризмите им🤦🏽‍♀️ почти година мина, докато се научи като е вкъщи да си ходи на пелената. И до днес понякога пак прави беля на килима, но това е лесно, защото просто го изпираме.

# 2 981
  • до най-прекрасния мъж
Дано сте раздигнали килими и пътеки, ако имате. Свекърва ми има женска персийка. Малката нужда я върши в тоалетната ѝ, голямата, където свари. Смърди злокобно, пътеките в коридора са се вмирисали и няма оправяне. Носи ги всяка година на пране и не и не, постели ли ги на есен, миришат зверски. Тя вероятно си е свикнала и не ѝ прави впечатление, но на мен ми мирише много, идем ли у тях. Мие, трие, пръска с какво ли не, котката не се отказва. Тя вече е доста стара всъщност, но и като беше малка, нямаше разлика.

# 2 982
До животинка си е, някои схващат трудно, но аз не съм имала такива затруднения с моите. Котаракът според мен е сърдит на стопаните си и на това, че хем тях ги няма, хем къщата е различна, щом досега е имал изградени навици.

# 2 983
Обиден и сърдит е. Предишният ни котарак, ако го оставяхме за повече от два дена сам опикаваше всички дрехи на ММ, до които имаше досег, включително и обувки. Ревност, защото съм го изоставила заради него явно. Вероятно персиецът по същия начин ви възприема като хората, които сте го отделили от любимите му същества.

# 2 984
  • София
Срам не срам, ще питам.
Моят хубостник, тоест мъжът ми, декември месец купи билети за Швеция - отиване с Луфтханза, връщане - Австрийските авиолинии. Днес ми звъни и казва, че идея няма откъде ги е купил, не намира мейла (въпреки че е получил тогава). Аз поне съм си записала датите и часовете на полетите, тъй като сме и с прекачвания.
Ако билетите не са купени директно от двете авиокомпании, може ли те да ни съдействат да си открием номерата на резервациите, защото в крайна сметка чекирането е през тях (компаниите).

Общи условия

Активация на акаунт