?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 464 923
  • 11 425
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Цинк цитрат 50мг има около 12.5мг чист цинк.

# 316
  • plovdiv
ЗСВ, чл. 73, ал. 4:
Размерът на възнаграждението на съдебните заседатели на ден се равнява на една двадесет и втора от 60 на сто от основната заплата съответно за районен съдия, за окръжен съдия и за съдия от военен съд, но не по-малко от 20 лв. на ден.
По-малко са...

# 317
Къде може да се подаде сигнал за липса на хигиена в обект за бързо хранене?

# 318
РЗИ
Регионална здравна инспекция

или Агенция по безопасност на храните
https://bfsa.egov.bg/wps/portal/bfsa-web/about.bfsa/bfsa.structu … onal.directorates

# 319
  • Далечният изток
ЗСВ, чл. 73, ал. 4:
Размерът на възнаграждението на съдебните заседатели на ден се равнява на една двадесет и втора от 60 на сто от основната заплата съответно за районен съдия, за окръжен съдия и за съдия от военен съд, но не по-малко от 20 лв. на ден.
По-малко са...
И колко са? Grinning
Аз цитирам закона, където е уредбата на възнагражденията.
Няма как някой да е решил да дава незаконосъобразно по-малко от 20 лв.

# 320
Мерси за Мерсито Hug

# 321
  • София
Ако някой е взимал Тамифлу, след колко време се появи подобрение при грип? Питам за себе си, не за детския вариант на лекарството.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 17:40 от Prizma

# 322
И мен ме хваща нещо (грип, може би). На мен ми минава само от сашета - Колдрекс или Терафлу, но намирам, че вкусът им е ужасяващ.

За малко да изтърва темата Simple Smile

Само от любопитство искам да попитам - купих си различни дървени логически пъзели и ми е забавно да се занимавам с тях, обаче се чудя - някой изобщо сглобявал ли е такова нещо без инструкции?
Аз процедирам по следния начин - разглобявам го, известно време се мъча да го сглобя, намирам клип в Ю туб и след като го направя два-три пъти като в клипа, го научавам. Но сама май не мога да се оправя.

Скрит текст:
Май единствените, които мога да подредя без помощ, са едни пластмасови с по 5 части, но те са си лесни.

# 323
  • София
На теория до 24 часа трябва да почнат да намалят симптомите, но само ако е почнат първите 48 часа. И май до 3 дена беше да спрат съвсем.

Ако някой е взимал Тамифлу, след колко време се появи подобрение при грип? Питам за себе си, не за детския вариант на лекарството.

# 324
Не можах да оценя противовирусните качества на тамифлу, спрях го на втория ден, заради страничните ефекти, с авирон рапид е същото при мен, не ми понесе.

# 325
  • Mediterraneo
Аз съм сигурна, че тези лекарства се изписват на кг само в Бг.

# 326
  • UK
Бързо да питам, коя домакинята в Черешата днес, таз русата?

# 327
  • Далечният изток
Силвия Драгиева.
Жената на Звезди от Ахат.

# 328
  • Сред мелниците
Може ли да ми препоръчате Коректор за изправяне на стойката? Силно пристягащ, но да може да се носи под дрехите. Имам два видя, единият е с пластмасови приставки на самия гръб, добър е, но е много обемен, с него само спя. Другият е само за раменете, практичен, но не върши никаква работа. Иска ми се и през деня, докато седя на стол, да мога да нося също.
Аз си взех наскоро от Декатлон. Още не мога да свикна, камо ли да препоръчам.
Но със сигурност ме стимулира да стоя с изправени рамене и изпъчени гърди 😊
Какъв имаш само за раменете?

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 22:28 от В (като Вятър)

# 329
  • София
Повечето таблетки Цинк цитрат са 50mg и дозата е 1 таблетка дневно. Въобще не е нужно деленето им.

Общи условия

Активация на акаунт