?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 408 343
  • 10 196
  •   1
Отговори
# 3 375
  • Mediterraneo
Тук цитонамазката е на 3 години, ехограф на гърди- също. Мамограф над 45 години не знам през колко, защото аз ще навърша 47 и още не са ми се обадили... Трява да се заема с въпроса и да пусна рекламация.

# 3 376
  • Сф
Аз съм на 45+ , трябвя да ходя веднъж годишно обаче на рентген.Имам доверие на лекаря си. Не че искам да ме облъчват , но се налага , с ехо граф при мен не се вижда нищо. Обясниха ми,че риска от облъчването е по- малък в сравнение с превенцията от рак! Поне при мен.

# 3 377
  • София
Всяка година правя ехограф. Ако трябва и плащам. Здравето ми е по-ценно.
И на мен са ми казвали, че след определена възраст се прави всяка година.

# 3 378
Хипохондрията не е хубаво нещо.
Щом в развитите държави са сметнали, че може на 3, а при нас е на 2, не бих прекалявала с прегледи.

# 3 379
  • София
Ох, като прочета за развити държави...
Всеки е свободен да се грижи за здравето си според собствените разбирания. Внасяме толкова осигуровки, за да можем поне един път в годината да ги ползваме. Аз и застраховка имам, смятам че няма да изхарча кой знае колко от бюджета на касата.

# 3 380
  • София
Хипохондрията тук няма нищо общо. Профилактика за РМЖ е добре да се прави веднъж годишно, както и цитонамазка. Обикновено препоръчват да се редуват през година ехо и мамография. Миналата година ЛЛ ми даде направление за мамография, тази - за ехомамография.

# 3 381
По мнение на рентгенолог
До 40 ехо и само при съмнения се лъчи. Над 40 е препоръчително веднъж на две години или ако има съмнения.Ако е  лекувана или с някаква обремененост установена от гинеколог, може и веднъж годишно. Ако иска да плаща по собствено желание и ми дойде на по-малко от осем месеца от предното, ще опитам да я разубедя. Няма смисъл да я лъчиш излишно. За ехо всеки месец ще и вземат парите.

# 3 382
  • Пловдив
Мамография и ехография на гърди се правят в зависимост от възрастта и състоянието на пациента.
При мен - мамография на 2 години, ехография - всяка година.

# 3 383
  • софия
Аз ще задам един може би глупав въпросно каква е разликата между ехография и мамография? На мен лл ми е дал направление за ехография.

# 3 384
Оригинални … ще кажеш, че Levi’s е някаква супер марка.
Заслугата днес светът да носи дънки е на Леви Щраус...

# 3 385
Аз ще задам един може би глупав въпросно каква е разликата между ехография и мамография? На мен лл ми е дал направление за ехография.

Мамография е рентген, ехография е ясно какво е.

# 3 386
Оригинални … ще кажеш, че Levi’s е някаква супер марка.
Заслугата днес светът да носи дънки е на Леви Щраус...
Е хубаво, ама не са дизайнерски някакви, а са си просто обикновени дънки.

# 3 387
  • Буркина Фасо
майко мила ... още ли сме на тема дънки ?
аз моите ги пЕра с бели дрехи. да сега не съм забелязал дънките да станат бели. Smiley

# 3 388
  • София
Дали ще стане добре, ако сложа на пода в лятната кухня изкуствена трева?

# 3 389

Общи условия

Активация на акаунт