?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 410 034
  • 10 223
  •   2
Отговори
# 4 035
Персонален идентификационен код (ПИК) на НОИ и НАП различни ли са? Мога ли с ПИК от НАП да използвам услугите на НОИ? Не се интересувам от справка, а от регистрация към бюрото по труда и заявление за обезщетение.

Търсих в нета и ми изглежда, че са различни, но да питам и тук за всеки случай.
Намерих това:
Цитат на: сайта на НОИ
Гражданите, които разполагат с 12-цифрен персонален идентификационен код (ПИК), издаден от Националната агенция за приходите (НАП) могат да ползват и електронни справки на НОИ, достъпни в рубрика Е-услуги и справки в секцията Справки/ по ЕГН и ПИК на НАП.[/quоte]

# 4 036
  • софия
Различни са. Дали може да се ползва ПИК от НАП за услугите на НОИ трябва да пише.

# 4 037
Два отделни са кодовете на НОИ и  НАП.
Кои услуги с кой код могат да се ползват...си пише. Понякога са взаимно заместими...за някои услуги само обаче.

# 4 038
  • София
Е как да няма, улици колкото  искаш.

# 4 039
За паркинга на Парадайс чета...2 часа безплатно и на третия по там забравих колко е.
Има ходене пеша...но е вариант.

# 4 040
За Токуда - преди помня, че можеше да се паркира и на тенис клуб Малееви. Сега не съм сигурна, но може да проверите и там.

# 4 041
  • София
Ние паркираме редовно на бул. Вапцаров, там е зона. Ако е над 4 часа, търсим други варианти.

# 4 042
  • София
Малееви беше 2 лв /час последно. По-добре в зоната.

# 4 043
Ние паркираме редовно на бул. Вапцаров, там е зона. Ако е над 4 часа, търсим други варианти.

Къде по-точно?

2 лв на час ни устройва. Ще го търся къде е този Малееви.

# 4 044
ПИК за НОИ и за НАП са различни. С този за НАП може да влизаш и в НОИ, не знам дали за всички услуги, имам и двата. Но с НОИ не може да влизаш в сайта на НАП.

# 4 045
Здравейте, ако пратка се прехвърли от един офис в друг , наново ли ще стои 7 дни там (Еконт)  ?
Иди си я вземи да не плащаш и складова такса, тя е след 7 ден и беше нещо от рода на 6 лв мисля за ден. 2 дни платих за кашонче съдържащо абонаментна кутия. Вината си беше моя, но бях изненадана за таксата.

# 4 046
ПИК на НОИ може да си извадите лесно онлайн в сайта на НОИ с Евротръст.

# 4 047
teta75, Малееви е кажи-речи отсреща.
Сега погледнах в Гугъл мапс, малко след Токуда има платен паркинг при Рейнбоу плаза. В пряката след Рейнбоу също гледам, че има спряни коли по улицата (Зелена зона).

tooclose, да това изглежда сравнително лесно, така ще пробвам. Само за Евротръст не знам дали ще ми трябва друг акаунт, че сегашния е служебен и не помня с кой имейл/телефон съм се регистрирала.

# 4 048
  • Козлодуй
Гледам сайта на Агенция по заетостта но не намирам откъде мога да се регистрирам като безработна - искам да пробвам моя пик на НАП

# 4 049
  • Телиш/Плевен
Гледам сайта на Агенция по заетостта но не намирам откъде мога да се регистрирам като безработна - искам да пробвам моя пик на НАП
Ето тук пише как: https://www.az.government.bg/pages/lesni-stupki-za-registracia-v … -bez-registracia/

Общи условия

Активация на акаунт