?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 465 728
  • 11 425
  •   1
Отговори
# 900
Последно ми казаха, че във всяко може.

Старият паспорт се връща при получаване на новия или при изтичане на валидността, което стане първо.

# 901
  • Пловдив
И ние в други имоти сме с Теси, на повече време и никога не сме имали проблем.
Търговецът е магазин Алати - Пловдив.

# 902
  • до най-прекрасния мъж
Дефектен е вероятно бойлерът. Имаме Теси на 14 години в селска къща. Водата е много варовита, нямаме проблеми, въпреки че не се ползва постоянно, източва се всяка зима и т.н. все пагубни за бойлер неща.
В апартамента сме с Елдом на сигурно 5-6 години, работи постоянно, нищо му няма.
По мое мнение не могат да намерят проблема и излизат с оправданието за котлен камък.

# 903
Аз имам проблем с прехвърлянето на точките от лоялната програма. Зарежда и нищо не става, така си стои. Не е от интернета ми със сигурност.

# 904
  • София
При рекламация на уред в гаранционен срок и при невъзможност за ремонт / замяна, търговецът има ли право да даде ваучер за стойността на уреда или е длъжен да върне парите?

# 905
  • София
Когато съм бил в такава ситуация, но мина време, бяха длъжни да върнат парите.
Виваком също се опитаха да минат с ваучер и отказаха да ми върнат парите, но се оплаках в КЗП и ги върнаха.
Но, все пак изчакай още мнения, защото може да има законови промени след моя казус.

# 906
  • Mediterraneo
Добре, де, тези неща не се ли регулират на ниво ЕС?
Понеже в момента съм в подобно положение, ми стана интересно какво има за чудене. Връщат парите и толкова. Пратих телефон за гаранционен сервиз. В определените до 15 дни ми върнаха мейл да ми съобщят, че не може да се ремонтира и ще ми върнат парите, как предпочитам да го направят.

# 907
При рекламация на уред в гаранционен срок и при невъзможност за ремонт / замяна, търговецът има ли право да даде ваучер за стойността на уреда или е длъжен да върне парите?
Търговецът им право да ти предложи всичко, ти имаш право да го откажеш. Ако това стане търговецът е длъжен да ти предложи варианти докато останеш доволна

# 908

Невъзможност за ремонт - сервизът казва дали е така. Не търговеца или клиента. Праща се на сервиз и се чака негово становище.
Кой е търговеца? Липсват подробности за казуса.

Принципно законът не говори за ваучери. Пари се връщат.

# 909
  • Г. О.
Нормално ли е новите печки с фурни да работят или само с включени котлони, или само с включена фурна? Няма опция да метна нещо във фурната, докато готвя на единия котлон. Тъй като съм ограничена в мястото, печката е от малките, не от големите, ако има значение. Просто се учудих, тъй като двата модела, които ми пасват, на две различни марки, са идентични в това отношение.

# 910
  • Somewhere far away
Какви са тези нови печки?
и нашата е сравнително нова , но няма проблем да си работи и котлон и  фурна.

# 911
  • Г. О.
Чувствам се прецакана. Тъпото е, че когато я купувах, нямаше как да знам това условие.

https://www.technopolis.bg/bg/Elektricheski-gotvarski-pechki/Got … 5?tab=featuresTab

# 912
  • София
Търговецът е Зора ... чакаме становище от сервиза, но от магазина са казали, че дават ваучер, ако ремонтът е невъзможен.

# 913
Нормално ли е новите печки с фурни да работят или само с включени котлони, или само с включена фурна? Няма опция да метна нещо във фурната, докато готвя на единия котлон. Тъй като съм ограничена в мястото, печката е от малките, не от големите, ако има значение. Просто се учудих, тъй като двата модела, които ми пасват, на две различни марки, са идентични в това отношение.

Така са, да.
Пише си го в книжката..или котлон..или фурна.

Търговецът е Зора ... чакаме становище от сервиза, но от магазина са казали, че дават ваучер, ако ремонтът е невъзможен.

КАЗАЛИ? Не.
Да го НАПИШАТ и пускаш в КЗП.

# 914
  • София
НефертитиЯ, не не е нормално това. Лятото си купих малка готварска печка Гамалукс. По-малкия котлон си работи заедно с фурната. Големия е на един ключ с фурната и няма начин да се пуснат заедно.
Похвалих я в темата за малки печки, после още 2 -3 потребители си купиха от същия модел и са доволни. Благодариха ми на ЛС и се хвалиха колко хубаво се изпичат нещата.

Общи условия

Активация на акаунт