?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 465 075
  • 11 425
  •   1
Отговори
# 375
Ирландия е в ЕС, да.

# 376
Има ли бижутери сред нас? Имам няколко въпроса - обикновеното позлатяване и златното PVD покритие различни неща ли са? И ако сребърно изделие е със златно PVD покритие, то по-издръжливо ли е от обикновеното позлатяване? PVD покритие е това, с което се правят някои часовници, които години наред си остават златни на вид и покритието не се изтърква. Има руски часовници от преди 50 години, които носени, носени... са си все жълти и покритието не се изтрива и променя. Ето за такова питам, но при бижу.

# 377
Износоустойчивостта зависи от дебелината на слоя най-вече. Над нам колко си микрона позлатата е практически вечна. За PVD казват, че уж било по устойчиво на износване, но електролитното позлатяване е по-прецизно.

# 378
Интересувам се от готово изделие с PVD покритие и как то би се държало във времето. Нямам възможност да избирам вида на покритието. Защото имам бижу от сребро с позлата и тя доста бързо се обезцвети. Но той е с обикновено покритие. В дясно е златен пръстен, в ляво е сребърният с позлата.
Скрит текст:

# 379
Аз пак да кажа - зависи колко е дебел слоят. Иначе и двете технологии работят. Дъщеря ми има позлатен пръстен от волфрамов карбид (копие на Единствения пръстен) и може би десет години го носи на верижка (тоест сериозно триене от звената на веригата) и не е мръднал. И като гледам обявите сега май не е с PVD.
https://www.jenshansen.com/products/the-lord-of-the-rings-the-on … -tungsten-carbide

# 380
От няколко дни нямаме телевизия и интернет /Виваком/ , има някаква групова повреда, която обещават да отстранят всеки ден и действително за 1-2 часа успяват и после пак наново всичко изчезва. Малко преди това получих известия,че ми увеличават таксите с по1-2 лв за услугите и имам право да прекратя договорите си без предизвестия и неустойки,та сега мисля направо да се прехвърля при конкуренцията.
Питането ми е как са тв,нет и мобилни услуги при А1,доволни има ли?

# 381
Това датата на производство ли трябва да е според вас? Не помня кога съм ги купувала, но е отдавна.Прочетох, че уж 5 години имат срок на годност и се чудя така ли е? Ако това им е датата на производство, значи още са годни.

Имам още един въпрос. Витамин Д-то на Ойлесен пише, че е на базата на зехтин. В този вид чисти мога да ги пия капките, нали?
Вигантола го пих с лъжица зехтин.

# 382
При А1 по принцип всичко е наред, но има аварии от време на време. Примерно преди НГ ми изчезна интернета за една вечер, но на другия ден го оправиха.

# 383
Аз по едно време имах много чести аварии и прекъсвания на интернета и телевизията, а после се отказах от договора. Като цяло по празници и уикенда и те бавно реагират.
Много зависи в кой район си и каква им е инфраструктурата там. Ако е в някое село  или вилна зона реакцията на всички ще е бавна и най-добре да разпиташ съседите кои са най-надеждни за местноста. В а
големите градове май са един дол дренки всичките оператори.

Това датата на производство ли трябва да е според вас? Не помня кога съм ги купувала, но е отдавна.Прочетох, че уж 5 години имат срок на годност и се чудя така ли е? Ако това им е датата на производство, значи още са годни.

Може и да е било и срока на годност, на някои опаковки го пише само него, а не дата на производство. Погледни някоя нова опаковка и сравни.

# 384
ако има само една дата- това е срокът  годност
ако има дата на производство- задължително трябва да пишат и втора дата- до кога е годно

# 385
Не винаги. Виждала съм 'Трайност ХХ месеца от датата на опаковката". Съвсем реално е това да е датата на производство, с партида и прочее.

# 386
Ако това е срока на годност значи и новите, които взех тези дни пак са с изтекъл срок

# 387
  • Далечният изток
Трябва да пише: "Годно до" и примерно "Виж опаковката". Ако е така, това е датата до която е годен продуктът.

# 388
не знам какви са лекарствата, ти- най- добре да се види и цялата опаковка- може да е на деуго място деугата дата

но имаше във форума такава дискусия, преди време
помня, че ставах да гледам лекарствата из къщи

помня от дискусията, точно каквото по- горе казах-  Законът изисква срокът на годност да бъде отпечатан ясно и недвусмислено върху опаковката на лекарството , т.е. ако е единствена дата- тя е срок на годност
писали сме заедно с АIDA

# 389
Да де, ама разгледайте етикета - има дата, час и номер на партида. Все неща, които се генерират при производство. Сигурно някъде друга пише, че се брои от тази дата.

Общи условия

Активация на акаунт