?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 465 085
  • 11 425
  •   1
Отговори
# 390
  • Далечният изток
Да де, именно, да си погледне какво пише.

# 391
Това са филтри за вода на Аквафор. Просто розовите са забравени от не знам кога и сега като им видях датата леко се шокирах. Аз си мислих, че съм ги купувала края на 2023година и от тогава стоят.
Не виждам никъде друга дата нито на розовите нито на сините.
Утре ще им се обадя да ги питам.

# 392
Филтрите нямат срок на годност, имат дата на производство. Няма какво да си изгуби годността в тях. Годността им започва да тече когато влезат в употреба.

# 393
ааа, ти ни заблуди с допълнителния въпрос за Вит.Д Joy

# 394
Всъщност като се замислих това е филтър, не лекарство или храна и най-вероятно има неограничена трайност. И затова е логично да има само дата на производство за идентификация на партидата.
И като се замислих потърсих в нета и така излиза - докато филтърът не е намокрен си е вечен. Статията е за друг модел филтри, но едва ли има значение.

https://www.aquasana.com/info/what-happens-when-a-water-filter-expires-pd.html

# 395
ааа, ти ни заблуди с допълнителния въпрос за Вит.Д Joy
Хахах, за да не пиша още един коментар ги обединих, но така съм изрязала първата снимка, че изобщо не личи какво има на нея 😆

Оказа, че имат срок на годност. Аз търся на кутията, а то пишело на пакета.
На розовите пише срок на съхранение- 3 години при температура от +5°С до +40°С в ненарушена найлонова опаковка.
Значи до миналата година септември е трябвало да се използват.
На сините пише 5 години на съхранение.
Аз до сега не съм им гледала датите аз и на нищо не гледам, ама сега не помня от кога са.
Викам си, баси, възможно ли е още от преди 21 година да ги имам 😕

# 396
Аз лично съм имала случай с продукти с практически неограничена годност, но се слага някаква дата (3 или 5 години) за да не ти звънне някой с рекламация след много време, но основно защото никога не се знае как ще се съхраняват. Например ако тези филтри се овлажнят може да се развалят.

# 397
Какви наистина затоплящи чорапи да търся?

# 398
Кубратова похвали чорапите на Пирин Хил от мерино
https://pirinhill.com/bg/damski/valneni-chorapi?srsltid=AfmBOopQ … _tvIwFf-LmJHgMLvi
А аз си купих от един китайски магазин страхотни топли чорапи за по 2,80 лв.

# 399
Никога не бих се сетила да спазвам срок на годност на филтрите. Ориентирам се по вкуса на водата, така или иначе. Може би ще спрат по-рано да "работят"...

Чорапи с алпака имам, които много топлят, но са по-дебелки.

# 400
Под затоплящи чорапи не се ли разбира от нагряващите се чорапи.

# 401
  • София
Какви наистина затоплящи чорапи да търся?
Аз си купувам турски вълнени. Има ги по левчетата и по сергиите на открито. По 2-3 лв. са. За един два сезона се късат на петите, но за тия пари ... Иначе Пирин хил или по туристическите магазини има скъпи и хубави чорапи.

# 402
  • София
От няколко дни нямаме телевизия и интернет /Виваком/ , има някаква групова повреда, която обещават да отстранят всеки ден и действително за 1-2 часа успяват и после пак наново всичко изчезва. Малко преди това получих известия,че ми увеличават таксите с по1-2 лв за услугите и имам право да прекратя договорите си без предизвестия и неустойки,та сега мисля направо да се прехвърля при конкуренцията.
Питането ми е как са тв,нет и мобилни услуги при А1,доволни има ли?
На  А1 съм - доволна съм ,при нас от година и половина не е имало повреди, стабилни са.

# 403
  • пустинята Гоби
Детето си игра с восък и го разнесъл из цялата къща. В коридора, който е с плочки се хлъзга ужасно. Опитах се да го мина с обезмаслител, да го бърша с грапава повърхност, сякаш става по-зле. Идеи с какво мога да намаля хлъзгавината преди да се е претрепал някой?

# 404
  • Сливен
Смесваш тези 2 препарата и си готова.

Общи условия

Активация на акаунт