?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 465 229
  • 11 425
  •   2
Отговори
# 660
  • Далечният изток
Гаражната клетка не е преместваем обект, а т. нар. постройка на допълващото застрояване и представлява строеж VI категория.

# 661
Имам УПИ (празно дворно място), в което искам да сложа преместваем обект - гаражна клетка. Трябва ли ми разрешение и ако да - от кого. Четох за преместваеми обекти магазини, но за гараж нищо не видях.

Гаражът не е сред изброените обекти в чл.56 ЗУТ.
Гаражите са строежи по  чл.147, ал.1, т.1 ЗУТ-допълващо застрояване се води.
Да. Ще ти трябва разрешение за строеж от общината.

# 662
Здравейте , от ВАРНА , търся предложения за хотел или друго помещение с преспиване с капацитет за 100 човека , в гр Варна ,Каварна или Балчик      , за втората половина на м юни Simple Smile

# 663
Моля кажете ми хубав молив но дървен.
Ползвах на ГД и като стане време да остра ми не става, чупи ми се.
Сменях острилки и не става. Имах и от този дето е като писец дано ме разбрахте, е писеца се чупи... Не вярвам да съм с леви ръце 😁

# 664
  • Далечният изток
Имам УПИ (празно дворно място), в което искам да сложа преместваем обект - гаражна клетка. Трябва ли ми разрешение и ако да - от кого. Четох за преместваеми обекти магазини, но за гараж нищо не видях.

Т. 6 Wink

# 665

Т. 6 Wink

Не съм съгласна...там са временни строежи. Няма как да е временен и допълващо з-не едновремено. Едно от двете трябва да се избере.
Тя ще си пита в общината...ще й кажат.

# 666
  • Далечният изток
Чакай, че ги объркахме нещо - чл. 137, ал. 1, т. 6 - шеста категория.

# 667
Да питам тук, че не знам има ли тема за съдове в готварския подфорум - някоя от вас ползва ли съдове с това покритие да си каже мнението
Скрит текст:

# 668
  • до най-прекрасния мъж
Не се изисква разрешение. Проучвах въпроса преди няколко години по повод бетонов гараж, който сложихме в двора ни. С тази разлика, че имаме и къща, но не мисля, че има значение. УПИ е. Бетоновият гараж е преместваем, има си куки отгоре, което не сме отрязали и може винаги да се премахне.

# 669
  • Буркина Фасо
Да питам тук, че не знам има ли тема за съдове в готварския подфорум - някоя от вас ползва ли съдове с това покритие да си каже мнението
Скрит текст:
за същите не знам, но за други - https://www.bg-mamma.com/?topic=1466846.855
https://www.bg-mamma.com/?board=563

# 670
Какво се разбира под това някой човек да чисти карма в рода си? Питах чат гпт, но обяснението му е по различно от това, което съм чувала, та искам да видя и друга страна.

# 671
Прегледът в КАТ при регистрация на автомобил, води ли се технически преглед?

# 672
# 673
Май се оказа, че правят ГТП в КАТ само на коли нов внос. За вече регистрирани коли май проверят номера на рамата.

# 674
Какво се разбира под това някой човек да чисти карма в рода си? Питах чат гпт, но обяснението му е по различно от това, което съм чувала, та искам да видя и друга страна.
Това означава ти да вършиш гадости, а поколенията след теб да плащат за това чрез собствените си страдания, предизвикани от нещастни случаи.

Общи условия

Активация на акаунт