?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 357 831
  • 9 026
  •   6
Отговори
# 645
Тези от вас, които са ползвали remix out, моля да споделят дали си заслужава? Искам да се отърва от стари дрехи, но без да се занимавам чак толкова със снимки, товарителници и пр., а наведнъж да станат нещата.

Пращах преди около година дрехи на детето- дънки, долнища основно.
Спечелих 20-тина  лева.
Удобно е..слагаш в торба и пращаш.
После може да следиш в профила кое се плодава кое не.
Изплащат парите бързо по б.сметка...дори да става дума и за стотинки.
Ето моите продажби и печалби

# 646
  • София
Благодаря за мненията. 🙂 Ще пусна 1-2 неща, да видим дали ще се вземат, ако ли не ще ги дам в ХМ за рециклиране. Че оттам нищо почти не си харесвам.

# 647
  • Далечният изток
И аз чакам рецептата, заради вас си купих тиква от пазара Grinning

# 648
Аз пълня кухината на тиквата с нарязани късчета плодове (дюля, круша, ябълка...), добавям орехи и ги обърквам с мед или поръсвам със захар. После пека в плик за печене във фурната на 200 градуса.
Може и в еърфрайер, но без плик. Тогава просто пека нарязаните на хапки тиква и др. плодове в по-дълбок съд и от време на време разбърквам внимателно, за да не се кашнат.

А най-вкусната тиква съм правила по рецепта от този форум. Сварява се сироп от захар и вода. Нареждат се парчетата тиква в тава с кората нагоре и се заливат със сиропа. Пече се, докато водата изври и тиквата се карамелизира.

# 649
Винаги слагам вода в тавата, но тиквата не я беля, с кората я пека. Такива добавки не ми трябват, не ядем сладки неща. Само тиква си става много добре. По принцип цигулки предпочитаме, но скоро ни дадоха 3 бели, то голяма мъка да ги нарежа, много твърда кора. Но станаха, де.

# 650
  • Сф
За моята тиква с локум.
Беля я и я режа на парчета, примерно 4х4см, или както дойде. Слагам ябълки на парчета, дюли, стафиди, локум и всичко го обърквам и във фурната. Никаква захар не слагам, директно в тава, без хартия. По някое време я разбърквам и  после вадя. Пуска си достатъчно вода да се надуят стафидите, но горните оарчета и се позапичат. Много вкусна ни е така

# 651
Не знам дали сте опитвали, но става много вкусно- цяла малка тиква от белите, пълнена със стафиди, сушени плодове, ядки, каквото се сетите. Отгоре се отрязва капачето, почиства се от семената и меките части, стените се намазват с мед, пълни се с каквото има- нарязани дюли, това, което споменах, слагам сушени сини сливи, захлупва се с капачето и в тава с малко вода на дъното се пече до готовност.
Отрязва се парче и се гарнира с пълнежа.
Тиква не обичам, но така я ям.
Иначе парчета тиква пека с кората и поръсвам с кафява захар и орехи, или пека нарязана и заливам после с мед.
Трябва ми нещо да убие вкуса на тиквата.
Обожавам печени дюли иначе.

# 652
Да беше добавила парченца локум за съвършенство😉

# 653
  • оттам, откъдето започва България
Бялата тиква я пека във фурна.
Покривам дъното на тавата обилно със захар, нареждам парчетата тиква върху захарта, като кората остава отгоре, сипвам вода, която да стига на височина до половината на тиквата. Като изпие водата със захарта я махам. Невероятно вкусна става. Simple Smile

# 654
Как режете тиквата за да я сложите с кората нагоре? Аз я режа на полумесеци и някак не си го представям.

# 655
  • оттам, откъдето започва България
Като поръсените със захар на снимката парчета, но ги обръщаш с кората нагоре да са:    https://home-design.bg/%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0% … tte    

Само да напомня, че след като изпие водата и я извадите, трябва непременно с решетъчна лъжица да изкарате парчетата тиква в друг съд и да ги обърнете, тъй като след като изстинат ще останат залепнали в тавата, захарта стяга.

# 656
Имам УПИ (празно дворно място), в което искам да сложа преместваем обект - гаражна клетка. Трябва ли ми разрешение и ако да - от кого. Четох за преместваеми обекти магазини, но за гараж нищо не видях.

# 657
  • софия
Бих питала в районната/общинска администрация, където се намира имота.

# 658
  • Свищов
Някой връщал скоро към озон ...за колко дена връщат парите, при мен ще се заредят в портфейла ми там? Но колко време отнема?
Зареждането в портфейла при мен стана веднага, след като те получиха върнатата стока - на практика на следващия ден, след като я изпратих.

# 659
Някога бях гледала за бараки и беседки и помня, че ако нещо е сглобяемо и преместваемо не се иска разрешение. То я си представи да дойде проверка и да ти даде предписание да го махнеш. Ами отнасяш го, идват пак, констатират, че е махнато, а ти връщаш...

Общи условия

Активация на акаунт