?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 408 681
  • 10 200
  •   2
Отговори
# 3 105
Мен искаха да ме глобят точно по същия начин, хванах телефона да го местя от поставката за чаша, която е до прозореца на тази, която е за телефон в средата на автомобила. Спряха ме със сирена и лампи (щото съм виден престъпник). По думите на полицая само фактът, че съм изключително убедителна ме спаси от глоба.
P.s. това беше сигурно преди поне 5 години, защото втора кола съм сменила оттогава.

# 3 106
Леле, направо не мога да повярвам, че има полицаи, които си мърдат г*за да свършат нещо и то заради телефон 🙄 в нашия град е у жас, аз като нормален човек виждам толкова много нарушения - шофьори с телефони, малки деца на предната седалка , естествено не в столчета, паркирали безумно, пречещи на видимостта на пешеходни пътеки, пресичащи  пешеходци, тип безсмъртен съм,  и т.н. направо  ми идва да хвана някой полицай за ръчичка и да го попитам защо нищо не правят, но уви искам всяка вечер да си спя в моето легло😄 имам чувството, че вървят със затворени очи.

# 3 107
  • Далечният изток
Скрит текст:
Позната си е държала телефон в ръката шофирайки. Не е говорила нито на високоговорител, нито на слушалка.Минала е покрай патрулка и са я догонили. Акт 50 лв и 8 к.т. Нямало право човек дори да не говорим да си държи телефона в ръка. Вярно ли е? Да и кажа да ходи утре да пише възражение
Възражението се пише веднага в акта.
И в 7-дневен срок от съставяне на акта.

Редактирах се.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 09:37 от AIDA_N

# 3 108
Много интересно. Когато вървят по улиците или като цяло са на обществено място, говорят на високоговорител или на слушалки и то така, че в диаметър 50 м всички да им слушат разговорите. Но когато шофират, телефонът непременно трябва да е залепен до ухото и да се върти воланът с една ръка.

# 3 109
Преди време имах отрицателен опит с онлайн магазин за търговия. Оставих мнение за тях в един сайт. Не е било клевета, а просто описах опита с тях и кореспонденцията и че не препоръчвам магазина. Те са познали по коментара кой клиент е, и днес ми звъннаха. Помолиха дя махна мнението, въпроса е че сайта в който е пуснато е доста неактивен и няма модерация, нито контакти. Писах им и на фейсбука, но е неактивен от 2012г. Та ньма начин да се махне мнението.
Предполагам ще ме съдят, въпреки че в коментара не съм писала лъжи, нито е бил с лош тон.
Заплашиха че ся говорили с адвокатите им вече и следва това да направят.

Кяк могя да намеря телефон или връзкя с този сайт, който се казва informirai.me

Давах сигнали още преди месец и пак не изтриха мнението ми.

# 3 110
Според мен Ви плашат само, кой ще се занимава за едно отрицателно мнение да отваря дело?Консултирайте се и Вие с адвокат:То е тяхната дума срещу Вашата.И аз оставям отзиви в нета.

# 3 111
Как пък ще те съдят!
Има доста сайтове за коментари, например trustpilot- от самият сайт се свързват с мен, когато съм дала негативна оценка, никога самият търговец.
Сайтът играе роля на медиатор, информира търговеца, който ако иска, може да компенсира клиента по някакъв начин, и после е поканен да го отрази в trustpilot.
На два пъти ми се е случвало- получих ваучери с отстъпка, после от trustpilot ми се обадиха, за да отразя ситуацията в коментара си.
Според мен, нямат никакво право да те търсят лично от магазина.

# 3 112
  • Сф
Не им се връзвай на заплахите за адвокат.
Манипулират те.
Аз не бих махнала коментара, ако имам факти в подкрепа на мнението ми

# 3 113
Проблема беше, че те бяха некоректни. Изпратиха ми продукт, който не беше като на снимката и когато опитах да го върна ми крещяха и ме въртяха. Тогава даже писях тук и хората ми казаха, че ме мотаят, не съм писала клевети а само кякво се случи и то с доста ниутрален тон.

Но предполагам сигурно ще пуснат една жалба и поне ще ме разкарвят в съда... по съдилища.. защото не бяха най приятните хора и предполагам ще им се занимава...

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 11:53 от Stela.03

# 3 114
  • Сф
Да бе,да, ще те разкарват. Нали трябва пари по адвокати да наливат. И при положение, че ти имаш доказателства, ще загубят и ще плащат разноски. Манипулират те. Не се поддавай.

# 3 115
Само им кажи, че ще пуснеш жалба в полицията за тормоз и заплахи. Няма да ти се обадят повече.

# 3 116
Изглежда си много млада, че се връзваш на тази манипулация. Не си била доволна, оплакала си се и не им дължиш никакво обяснение.

# 3 117
Ако ти се обадят пак включи запис на разговора и им кажи, че записваш, защото ще ги съдиш ти за тормоз. Да видиш как бързо ще кажат, че е грешка и ще затворят.

Ако въобще се опитат да заведат дело после ти можеш да ги осъдиш за разходите ти и загубеното в тази връзка време.

# 3 118
Дълго вълнено палто ми върнаха от химическо "накъдрено" в два участъка под коляното. Оправдаха се, че така си е било, а не съм забелязала. (Палтото е на девойката.)
Има ли начин да се заглади плата?

# 3 119
На парно гладене може би, защото пресата е тежка и би изгладила такъв вид плат по-успешно.

Общи условия

Активация на акаунт