?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 408 572
  • 10 198
  •   5
Отговори
# 3 090
Позната си е държала телефон в ръката шофирайки. Не е говорила нито на високоговорител, нито на слушалка.Минала е покрай патрулка и са я догонили. Акт 50 лв и 8 к.т. Нямало право човек дори да не говорим да си държи телефона в ръка. Вярно ли е? Да и кажа да ходи утре да пише възражение

# 3 091
  • София
Е как ще докаже, че само го е държала?

# 3 092
  • оттам, откъдето започва България
Браво, най-сетне да глобят някой за ползване на телефон при управление на МПС! Дано има повече такива случаи.

# 3 093
Не ти повярвах аз.
За съда... още по-малко вероятно да се хванат
Да си жали..нейно право е. Кои сме ние да казваме..

# 3 094
То и аз много не вярвам. Предавам, както ми е разказано. Иначе за говорене има хиляди глобени хора-шофьори, не е новост.
Пресичащи пешеходци, говорещи по телефон явно също биват глобявани.

# 3 095
  • София
Днес видях една майка шофьор с бебе на задната седалка си ядеше сандвич и внимаваше дали няма да се окапе. Това си е за глоба също като телефона, но не знам дали го има в закона.

# 3 096
  • Далечният изток
Законът казва използване на телефон, не говорене.

За пешеходци няма забрана, така че не вярвам някой да е глобен.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 22:32 от AIDA_N

# 3 097
  • Телиш/Плевен
След като в закона е написано, че е забранено използването на мобилен телефон по време на управление, освен чрез устройство, позволяващо използването на телефона без участието на ръцете, мисля, че няма какво да обжалва. Но да, нищо не пречи да опита.
За мен е написано пределно ясно, че единственият начин да се ползва телефон (без значение за какво, защото не е конкретизирано говорене, писане, държане и т.н.) в автомобил, е чрез handsfree.

# 3 098

С хронологията на повикванията - входящи, изходящи.

# 3 099
  • Fairbanks, Alaska
Позната си е държала телефон в ръката шофирайки. Не е говорила нито на високоговорител, нито на слушалка.Минала е покрай патрулка и са я догонили. Акт 50 лв и 8 к.т. Нямало право човек дори да не говорим да си държи телефона в ръка. Вярно ли е? Да и кажа да ходи утре да пише възражение
Аз го знам, че дори само да си хванал телефона, без да го ползваш, си в нарушение.

# 3 100
  • sf
Може да си е ровила съобщенията, не е задължително да е говорила. Трябва и за ядене, пушене и въобще всичко странично от шофиране, да се глобява.

# 3 101
  • Телиш/Плевен
Ама защо се хващате само за говоренето? Много хора пишат, снимат се, скролват из нета, явно има и случаи само да държат телефона. Според мен затова така е обобщено "ползване на мобилен телефон", защото наистина няма никакво значение за какво го ползваш. Идеята е, че ръцете трябва да са на волана.

# 3 102
  • Буркина Фасо
тя го е държала (телефона) сигурно за да му предаде енергия да се зареди.Smiley

за пушачите - нямат воля за отказване.
аз съм бил в училище, в казармата, на работа ... все с хора пушачи. имах воля и никога не съм лапал цигара.
е, не е като да ги спреш, но все е до воля.

# 3 103
  • София

С хронологията на повикванията - входящи, изходящи.

А, освен това да видят дали не си е чатила или пък разглеждала снимки. Държала ли го е, държала го е и никой не го интересува използвала ли го е.

# 3 104
  • София
Възражението се пише веднага в акта.

Общи условия

Активация на акаунт