?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 408 681
  • 10 200
  •   2
Отговори
# 3 075
  • BG-DE
Има ли тема, където се коментират последните наставления от Европейската комисия?
Тук в Германия, също започна такава кампания да се запасим с храна и вода за 3 дни, в случай на бедствия и война.

# 3 076
Това казвам, че не ми дадоха от ПОС никаква бележка, въобще не излезе. Само дубликат на касовия бон. Затова искам да разбера защо така и къде да пиша, за да отиде проверка.

# 3 077
Говорете първо с управителя на магазина (казвате, че е супермаркет).
Може касиерката да не е разбрала нещо. Пък после пишете сигнали.

# 3 078
  • Далечният изток
Абе от раз, не вярвам на такива приказки.  А дори и да е вярно, то при много малко хора работи това.
Ето ме.
21 години пушене, последните 10 между 2 и 3 кутии на ден.
Отказах ги от раз. Не пуша вече 15 години.
Това беше най-лесното и най- умното нещо, което съм правила в живота си.

# 3 079
Говорете първо с управителя на магазина (казвате, че е супермаркет).
Може касиерката да не е разбрала нещо. Пък после пишете сигнали.
Беше младо момче и беше на 100% сигурен.  Бележки от ПОС не излязоха въобще.

# 3 080
В някои магазини бележката от POS терминала е комбинирана с касовата. Примерно Лидл и Кауфланд.

Иначе схемата която могат да правят е, ако клиентите често си купуват едно и също, да пускат дубликати на една бележка на всички. Масово по заведенията където се поръчва все по 1 кафе или коктейл вечер го правят това.
Другото възможно е да сторнират после продажбата все едно не си купила нещата, но това май го забелязат от НАП ако се прави често.

Сигнал към НАП, ама моят опит е, че като отидат на проверка и изведнъж всичко се оказва точно, нарушения няма никакви... Дори магазина никога да не е имал касов апарат.

# 3 081
И аз ги отказах от раз поради здравословни причини. Не знам дали ще е завинаги, като ме размине някой пушещ нормална цигара толкова хубаво ми ухае 😆 но пък отказването така добре ми се отразява финансово 🤩 много хора не ги отказват , за да не напълнеят, е аз си бях дебеличка и преди😉

# 3 082
  • Somewhere far away
Има ли тема, където се коментират последните наставления от Европейската комисия?
Тук в Германия, също започна такава кампания да се запасим с храна и вода за 3 дни, в случай на бедствия и война.
хубава идея на първо четене. Но на практика.. Малко куца. Ако нещо удари моя блок как точно ще ме спасят запасите с храна и вода...

# 3 083
Много пъти ги отказвах преди време. Или поне така си мислех. Безуспешно. Както е казал Марк Твен, няма нищо по-лесно от отказването на пушенето, аз съм го правил хиляди пъти.
Пуших в продължение на около 10 години. И то много. Две, до три кутии на ден. Като опря ножа до кокала, като видях какво е да не може човек да си поеме въздух, направо от раз ги спрях. Вече 30 години ще станат и не съм се изкушила.

# 3 084
  • sf
Аз пък обичам да пуша. Не пуша всеки ден. Само на кръчма или ако сме се събрали някъде компания на забава.

Някой да е ходил скоро в зоопарка в Барселона?
Интересува ме дали си заслужава да купувам билети онлайн.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 20:07 от donsita

# 3 085

Еха! Как така изчислиха, че бедствието и особено войната ще траят по 3 дни? Laughing

Аз лично ще се запася само с 1 (един) брой тухла. В случай на бедствие или война с нея ще счупя витрината на най-близкия магазин и ще се настаня там. И ще седя, докато има какво да се яде и пие. По-нататък ще го мисля според ситуацията.

# 3 086
Е то идеята е да издържиш 3 дни, докато властта се организира да внесе ред и помощ сред обществото. Понеже се предполага, че като живеем в цивилизовани държави от ЕС, няма да ти се наложи да разчиташ на себе си повече от три дни. Simple Smile

# 3 087
Суха храна, вода, документи: Какво трябва да има в раниците ни за спешни случаи

ЕС препоръча всеки гражданин да има запаси за оцеляване за поне три дни

https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/674085-suha-hrana-voda-dokument … a-speshni-sluchai

# 3 088
  • София
Някой да е ходил скоро в зоопарка в Барселона?
Интересува ме дали ви заслужава да купувам билети онлайн.
Не скоро, миналият май. Билети на място от касите, няма нужда от онлайн, освен ако не са по-евтини.

# 3 089
  • София
Че то кой няма вкъщи храна да изкара 3 дни? Малко безсмислено ми се струва подобно напътствие. Ние пазаруваме веднъж седмично за седмица напред, само дребни неща ако купуваме между другото. А сме пет човека.

Общи условия

Активация на акаунт